Hantera ökad försäljning

Även om alltför många försäljningar ofta kallas för "det bästa problemet man kan ha" så är det fortfarande något som ett företag måste hantera för att hålla sina kunder nöjda.

Det finns många lösningar på detta problem, men bara några kommer att gälla för din situation. Granska strategierna nedan för att se om någon passar ditt företag.

Begränsa antalet ordrar

Om du begränsar det antal försäljningar som du tillåter under en dag hjälper du till att hålla dina ordrar på en hanterbar nivå. Detta kan också få dina produkter att kännas mer exklusiva vilket kan hjälpa till med marknadsföring och varumärkesprofilering.

En annan lösning är att begränsa mängden produkter som en kund kan beställa i en varukorg.

Däremot kan begränsning av antalet ordrar också leda till frustration hos kunderna. Om du begränsar dina beställningar på något sätt, se till att gränsen är tydlig för dina kunder, att de förstår varför de inte kan lägga en order, och att du anger steg för hur de kan göra en beställning i framtiden. Du kan meddela kunderna om gränsen genom en banner på din startsida, ett stycke på dina produktsidor eller en sida på din webbplats som du kan lägga till i din butiks menyer.

Välj en av följande lösningar för att begränsa antalet ordrar.

Ta manuellt bort knappen Lägg till i varukorgen

När du har tagit emot din föredragna mängd ordrar under en dag kan du ta bort knappen Lägg i varukorgen i din butik. Stegen för att ta bort knapparna Lägg till i varukorgen beror på vilken typ av tema du använder:

Se till att du lägger tillbaka knappen i början av nästa dag eller när du är redo att ta emot fler ordrar.

Justera dina fraktzoner manuellt

När du har tagit emot ett visst antal ordrar under en dag kan du hindra kunder från att lägga ordrar på fysiska produkter genom att ta bort deras möjlighet att välja fraktkostnader. Om en kund inte kan välja en fraktkostnad kan hen inte lägga en order.

Ytterligare ett sätt att meddela kunderna om denna begränsning är att ändra temats felmeddelande när det inte finns några tillgängliga fraktkostnader i kassan.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.

2. För varje fraktprofil, inklusive dina allmänna fraktkostnader, tar du bort kostnaderna i varje fraktzon:

1. Klicka på hantera intill leveransprofilen.
    2. Bredvid varje fraktkostnad i varje zon klickar du på knappen ... och klickar sedan på Radera. Radera inte dina zoner.
    3. Klicka på Spara.
  3. Valfritt: Justera ditt temas felmeddelande när det inte finns några fraktkostnader:

1. Gå till webbshop > Teman.
    2. Klicka på knappen ... > Redigera standardtemainnehåll.
    3. Klicka på fliken Kassa och system.
    4. Sök efter och redigera fälten Inga kostnader för land och Fraktmetoden är inte tillgänglig.
    5. Klicka på Spara.

Se till att du har lagt tillbaka dina fraktkostnader i början av nästa dag eller när du är redo att ta emot fler ordrar.

När du tar bort dina fraktzoner ska du berätta för kunderna att du inte längre gör försäljningar den dagen. Överväg att lägga till en banderoll på din webbplats så att kunderna förstår att de inte ska försöka lägga en order under resten av dagen.

Ställ in dina lagernivåer på ett dagligt maximum

Om du vet hur mycket av varje produkts lager du kan hantera varje dag kan du ställa in lagret varje morgon till det beloppet. Om du dessutom ställer in dina produkter så att de inte tillåter överförsäljning kan kunderna inte göra beställningar efter att lagret är slut.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Produkter > Lager.
  2. Ställ in att dina produkter slutar säljas när de är slutsålda:

1. Klicka på översta kryssrutan för att välja alla produkter på sidan.
    2. Om du har fler än 50 produkter i din butik klickar du på Välj alla lager i butiken.
    3. Klicka på Massredigera > Kolumner > Fortsätt att sälja när den är slut i lager för att lägga till kolumnen i massredigeraren.
    4. Kontrollera att produkterna i kolumnen Fortsätt att sälja när den är slut i lager är avmarkerade.
    5. Klicka på Spara.
  3. Ställ in dina lagernivåer:

• Om du bara har några sidor med produkter kan du ställa in lagernivåerna för varje produkt i administratören:
      1. Från din Shopify-administratör går du till Produkter > Lager.
      2. Redigera den tillgängliga kvantiteten till den mängd som du kan sälja på en dag.
      3. Klicka på Spara.

- Om du har många produktsidor ställer du in lagernivåerna med hjälp av en CSV-fil: 1. Klicka på Exportera. Om du exporterar upp till en sida med produkter (upp till 50 produkter), så laddar webbläsaren ner CSV-filen. Om du exporterar mer än en sida med produkter (51 eller fler produkter) skickas CSV-filen till dig via e-post. Om du inte är butiksägaren skickas filen även till butiksägarens e-postadress. 2. Öppna CSV-filen i ett kalkylarksprogram, till exempel Google Sheets. 3. Gör en kopia av filen. Du kommer att behöva den ursprungliga filen för att ladda upp den i din Shopify-butik när du vill återställa de ursprungliga lagernivåerna. 4. I din kopierade fil ställer du in lagret för varje produkt och variant och sparar filen. 5. Från din Shopify-administratör går du till Produkter > Lager. 6. Klicka på Importera. 7. Lägg till den uppdaterade CSV-filen och klicka på Ladda upp fil.

När dina lagervaror tar slut för en produkt kan kunderna inte göra fler beställningar av dessa produkter. Överväg att installera en app som låter kunder välja att få ett e-postmeddelande när du lägger tillbaka lagret för dessa produkter för att hjälpa kunderna att få reda på när produkterna blir tillgängliga igen. För att se tillgängliga appar, gå till Shopify App Store.

Ställ in dina lagernivåer på noll

När du har tagit emot din föredragna mängd ordrar under en dag kan du hindra kunder från att lägga ordrar genom att ta bort lagret för var och en av dina produkter.

För att denna metod ska fungera måste du se till att du inte har några inställningar i ditt tema, villkor i dina produktserier eller appar i din butik som döljer produkter som är slut i lager. Om du döljer produkter som är slut i lager och ställer in lagernivåerna till noll så kan kunderna inte se några produkter på din webbplats. Du måste även se till att dina produktinställningar hindrar kunder från att köpa produkter som är slut i lager.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Produkter > Lager.
  2. Ställ in att dina produkter slutar säljas när de är slutsålda:

1. Klicka på översta kryssrutan för att välja alla produkter på sidan.
    2. Om du har fler än 50 produkter i din butik klickar du på Välj alla lager i butiken.
    3. Klicka på Massredigera > Kolumner > Fortsätt att sälja när den är slut i lager för att lägga till kolumnen i massredigeraren.
    4. Kontrollera att produkterna i kolumnen Fortsätt att sälja när den är slut i lager är avmarkerade.
    5. Klicka på Spara.
  3. Ställ in dina lagernivåer på noll:

• Om du bara har några produktsidor ställer du in lagernivåerna på 0 i administratören:
      1. Klicka på översta kryssrutan för att välja alla produkter på sidan.
      2. Klicka på Uppdatera kvantitet.
      3. Klicka på Ställ in och ange 0 och klicka sedan på Spara.
      4. Upprepa dessa steg för varje sida med produkter.

- Ställ in lagernivåerna på 0 med hjälp av en CSV-fil om du har många sidor med produkter: 1. Klicka på Exportera. Om du exporterar upp till en sida med produkter (upp till 50 produkter), så laddar webbläsaren ner CSV-filen. Om du exporterar mer än en sida med produkter (51 eller fler produkter) skickas CSV-filen till dig via e-post. Om du inte är butiksägaren skickas filen även till butiksägarens e-postadress. 2. Öppna CSV-filen i ett kalkylarksprogram, till exempel Google Sheets. 3. Gör en kopia av filen. Du kommer att behöva den ursprungliga filen för att ladda upp den i din Shopify-butik när du vill återställa de ursprungliga lagernivåerna. 4. I din kopierade fil ställer du in lagret för varje produkt och variant till0 och sparar filen. 5. Från din Shopify-administratör går du till Produkter > Lager. 6. Klicka på Importera. 7. Lägg till den uppdaterade CSV-filen och klicka på Ladda upp fil.

När du vill återställa originallagret laddar du upp den ursprungliga CSV-filen som du laddade ner.

Om du tar bort ditt lager bör du överväga att installera en app som låter kunder välja att få ett e-postmeddelande när du lägger tillbaka lagret för produkten. För att se tillgängliga appar, gå till Shopify App Store.

Lägg till en app som begränsar varukorgen

En app som begränsar varukorgen kan hjälpa till att begränsa antalet produkter som en kund kan lägga i varukorgen i en order.

Steg:

1. Gå till Shopify App Store.
  2. Hitta den app som bäst passar ditt företag.
  3. Klicka på Lägg till app.
  4. Följ appens installationsanvisningar.

Förbered dig för en ökning av supportfrågor

En ökning av ordrar leder ofta till en ökning av supportfrågor. Med hjälp av en kundtjänstplattform där du kan skapa mallar, e-post eller makron kan du hantera din support effektivt. Att proaktivt besvara potentiella supportfrågor på en sida med vanliga frågor på din webbplats är också ett bra sätt att hantera dina supportfrågor. Vanliga frågor hjälper kunder att snabbt få svar och ger dig en URL att tillhandahålla under supportinteraktioner där kunder kan läsa mer information.

Kundtjänstplattformar

Det finns många kundtjänstplattformar tillgängliga, och vissa finns i Shopify App Store. Dessa integreras direkt med Shopify och kan vara ett sätt att hantera dina supportfrågor på.

Skapa mallar för vanliga frågor, till exempel fraktuppdateringar, återbetalningsfrågor eller produktfrågor. Ställ in ett automatiserat svar som innehåller förväntade svarstider och anvisningar om vad kunden ska göra om kunden inte får svar inom tidsramen.

Skapa en sida med vanliga frågor

1. Gå till Webbshop > Sidor i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Lägg till sida.
  3. Ange sidans titel och innehåll.
  1. Klicka på Spara.

Se Lägg till ett menyalternativ för att lägga till sidan med vanliga frågor i din webbplatsmeny.

Ladda ner en app för vanliga frågor

Appar kan hjälpa dig att skapa omfattande sidor med vanliga frågor med unika funktioner, till exempel sökfunktionalitet och layouter med flikar. Besök Shopify App Store om du vill använda en app för att skapa en sida med vanliga frågor.

Lämpliga leveransförväntningar

Se till att du låter kunderna veta när de kan förvänta sig att deras order levereras. Att ange rätt förväntningar kan minska antalet supportfrågor som du får, öka förtroendet för ditt varumärke och hjälpa kunder att känna sig trygga med att beställa från ditt företag.

Du kan lägga till en banderoll på din webbplats, skapa en ny sida eller lägga till en leveranspolicy i webbshoppen så att kunderna kan hitta din leveransinformation.

Använd en distributionstjänst

Överväg att arbeta med ett lokalt lager om du upptäcker att paketering och leverans av dina order orsakar de största förseningarna. Du kan lägga till dem som en anpassad distributionstjänst så att de får dina ordrar via e-post och kan paketera och skicka dina beställningar å dina vägnar.

Om du säljer i USA bör du överväga att ansöka om Shopifys distributionsnätverk.

Använd Shopify Shipping

Om du befinner dig i Kanada eller USA kan du använda Shopify Shipping för att skriva ut fraktsedlar hemma och begära att transportföretaget hämtar dina paket när de är redo att skickas ut. Detta kan spara tid för dig som kör till och från postkontoret och ger billigare fraktkostnader än på postkontoret. För mer information, se Hantera frakt helt och hållet från ditt hem eller företag.

Anlita nya medarbetare

Om du anställer nya medarbetare för att utföra vissa uppgifter för ditt företag kan du spara tid. Kombinerat med den sakkunskap som ny personal ofta tillför kan det mer än kompensera för lönekostnaderna. Om det till exempel tar fyra timmar per dag för dig att paketera produkter, fundera på hur många nya ordrar du kan behandla och acceptera om du slapp lägga dessa fyra timmar på paketering.

När du driver en webbutik kan många jobb göras på distans. Marknadsföring, webbdesign, kundsupport och webbplatshantering kan göras oavsett var du befinner dig och du kan anlita personer från hela världen.

Du kan lägga till personal till Shopify-butiken och använda personalbehörigheter för att ge dem åtkomst endast till de områden i administratören som de behöver.

För att börja bör du överväga att leta efter frilansande arbetstagare så att du kan utforska vilka fördelar de kan medföra för ditt företag.