Valutaformatering

Du kan ändra hur valutorna visas i din butik för att göra det enklare för dina kunder att läsa beloppen.

Typer av valutaformatering

Det finns fyra olika valutaformat som används i olika delar av din butik:

Namn Används i
HTML med valuta Webbutik och Shopify admin
HTML utan valuta Webbutik och Shopify admin
E-post med valuta Aviseringar
E-post utan valuta Mallar för aviseringar och Orderutskrift

Alternativ för valutaformatering

Valutabeloppet kan visas på några olika sätt:

Pengaformat Avrundat Exempel
{{ amount }} 1 134,65
{{ amount_no_decimals }} 1 135
{{ amount_with_comma_separator }} 1 134,65
{{ amount_no_decimals_with_comma_separator }} 1 135
{{ amount_with_apostrophe_separator }} 1 134,65

Valutaformat som avrundas kommer att avrundas uppåt om decimalen är 50 eller högre och nedåt om den inte är det.

Obs! Oavsett vilket valutaformat du väljer kommer din butiks utcheckning alltid att visa decimaler.

Ändra din valutaformatering

1. Klicka på Allmänt.

2. Klicka på Ändra formatering i avsnittet Standarder och format:

3. I varje fält ersätter du {{amount}} med det valutaformat som du vill använda från tabellen med alternativ: