Aktivera möjligheten att sälja i flera valutor i din butik

Redigera dina Shopify Payments-inställningar för att aktivera försäljning i flera valutor och lägg sedan till en valutaväljare i din webbutiks tema.

Innan du börjar sälja i flera valutor bör du testa din kunders upplevelser i en testbutik. I syfte att lägga till support för att sälja i flera valutor ändrade Shopify plattformen till att stödja två valutavärden (butik och kund) istället för en. Som ett resultat av dessa förändringar finns det nya valutaalternativ för appar, teman och Shopify-skript.

Anslutningar till andra tjänster

Om din butik använder ett API för att skicka penninguppgifter till ett annat system eller en annan tjänst, till exempel ett ERP, så måste du testa att värdena som skickas till dessa system är i rätt valuta.

Andra överväganden

Annat du bör vara medveten om när du säljer i flera valutor:

• Kontrollera hur presentkort och rabatter fungerar i flera valutor.

• Överväg att lägga till en valutaväljare i din butik. I annat fall kan dina kunder endast använda den valuta som butiken väljer, vilken baserar sig på IP-adressens geografiska läge.

• Produktpriserna kan variera (beroende på valutakurserna) från den tidpunkt då kunden besöker din butik eller din kassa till dess att han eller hon får varorna. Aviseringar från Shopify använder kundens lokala valuta (rapporteringsvaluta). Du bör uppdatera dina aviseringsmallar för att förklara att priserna kan variera.

• Försäljning i flera valutor stöds endast i din webbutik. Orderutkasten finns alltid i din butiks valuta. På samma sätt stöder Shopify POS endast din butiks valuta. Du kan inte sälja i flera valutor i några kanaler (inklusive grosshandelskanalen).

• Shopify har uppdaterat hela sin plattform i syfte att stödja försäljning i flera valutor. Om du har privata appar ska du granska API-ändringarna för att se till att dina appar fungerar som de ska. Om du har offentliga appar ska du testa dem för att se till att dina kunders upplevelser inte har förändrats.

Åtgärder för att möjliggöra försäljning i flera valutor

Steg 1: Konfigurera Shopify-betalningar för användning av flera valutor

Redigera dina inställningar i Shopify-betalningar för att lägga till de valutor du vill att din butik ska acceptera.

1. Öppna sidan Betalningsleverantörer i din Shopify-administrator genom att klicka på Inställningar > Betalningsleverantörer.
  2. Redigera dina Shopify Payments-inställningar genom att klicka på Redigera:
    Redigeraknappen i rutan för Shopify Payments
  3. Aktivera de valutor du vill stödja från listan över Accepterade valutor.
  4. Klicka på Spara.
  5. Valfritt. Anpassa avrundningsreglerna. Innan dina kunder ser de konverterade priserna tillämpas avrundningsreglerna. Avrundningsreglerna låter dig kontrollera hur dina priser ser ut i den nya valutan. Om du till exempel vill att alla dina priser ska sluta på 0,95 USD så väljer du 0,95 USD. Klicka på Redigera för att se avrundningsreglerna om du vill att priserna ska sluta på en annan siffra:
    Klicka på Redigera för att visa avrundningsreglerna för en valuta.

Steg 2: Skapa en valutaväljare och lägg till den i ditt tema

Skapa en valutaväljare för ditt tema så att dina kunder kan välja vilken valuta de vill använda i din butik.

De flesta teman inkluderar inte en valutaväljare som stöder försäljning i flera olika valutor med Shopify Payments och därför måste du skapa en.

Steg 3: Visa dina konverterade priser

Visa priset på en produkt i varje valuta från en produktsida i din Shopify admin.

Om din produkt finns i olika varianter måste du redigera produktvarianten för att kunna se dess pris i dina accepterade valutor.

Skärmdump av flera valutor

Steg 4: Testa din kunds upplevelse

Besök din webbutik som om du vore kund, välj en annan valuta och testa din kunds upplevelse. Kontrollera att priserna visas som du hade förväntat dig i de olika valutorna och att dina appar och dina inställningar fortsätter att fungera som förväntat.

Läs mer