Tema och skriptsupport för att köpa i flera olika valutor

Anpassa din butiksfront och skapa skript för att stödja försäljningen i flera olika valutor.

Val av valuta

När du har aktiverat att köpa i flera olika valutor med Shopify Payments kan dina kunder checka ut i sin lokala valuta. Valutan som dina kunder ser i din butik kan ställas in på några olika sätt:

• Länk -du kan skicka dina kunder en webbadress som kommer att öppna din butik i en viss valuta.

Du kan även skicka dina kunder en URL som öppnar din butik i en viss valuta genom att lägga till en valutakod till koden i slutet av adressen Till exempel öppnar följande länk butiken så att valutan som visas är kanadensiska dollar: myshopify-store.myshopify.com?currency=CAD.

• Valutaväljare -om du vill att dina kunder ska välja sin lokala valuta måste du lägga till en valutaväljare.

• Geolocation (Shopify Plus) – automatisk geolokalisering är endast tillgänglig med Shopify Plus-planen. Om du inte har en Plus-plan och du vill använda geolokalisering kan du installera appen Geolocation gjord av Shopify. Se hjälpsidan för Geolocation för mer information om den här appen.

När en kund besöker din butik väljer din butik den valuta som den visas i både butiken och i kassan, baserat på den geografiska placeringen av dina kunders IP-adress. Priserna i butiken och kassan konverteras omedelbart till den valutan.

Om en kunds plats använder en valuta som inte stöds av din butik kommer butikens standardvaluta att visas. Om din butiks standardvaluta exempelvis USD och du accepterar USD, EUR och JPY kommer en kund från Brasilien som besöker din butik se priserna i USD eftersom du inte accepterar betalningar i BRL.

Temas valutaväljare

Om du vill att dina kunder ska välja önskad valuta från en rullgardinsmeny med valutor kan du skapa din egen valutaväljare i ditt tema.

De flesta teman inkluderar inte en valutaväljare som stöder försäljningen i flera olika valutor med Shopify Payments, så du måste skapa en. I många teman ingår inte en valutaväljare som standard. Du måste lägga till en flervalutaväljare i dina teman. Du kan använda Shopify Liquid för att skapa valutaväljare i din butik, så att dina kunder kan välja sin lokala valuta.

Support för Shopify scripts

Du bör granska dina skript för att se till att de fortfarande fungerar som tänkt när du aktiverar försäljningen i flera olika valutor. Läs mer om skriptfunktioner som stöder försäljningen i flera olika valutor.

Stöd för API

Läs mer om de API funktioner som stöder försäljningen i flera olika valutor.

Lära sig mer