Internationell prissättning

Förutom att ställa in avrundningsregler och manuella valutakurser för dina produktpriser och fraktkostnader, kan du även kontrollera din internationella prissättning genom att ställa in separata produktpriser och prisjusteringar för länder och regioner.

Om du Ställer in produktpris kan du ange priset för en produkt i ett land eller en region med hjälp av produktens CSV-fil.

Prisjusteringar är procentuella ökningar eller minskningar av grundpriserna i din butik. Prisjusteringen gäller för alla produkter som säljs till kunder i ett land eller en region.

Krav för internationella prissättningsfunktioner

Observera: Endast butiker som använder Shopify Payments kan använda den här funktionen. Om du vill ha en lista över länder som stöds, se krav för Shopify Payments.

Vilka funktioner du kan använda för att anpassa din internationella prissättningsmodell beror på din Shopify-plan.

Sammanfoga rader
Basic Shopify Shopify Advanced Shopify Shopify Plus
Visa sidor för land och region
Ange regler för prisavrundning
Ange anpassade avrundningsregler
Ange prisjusteringar
Ange produktpriser för länder och regioner

Om du nedgraderar till Shopify-planen raderas alla landspriser från din butik.

Om du nedgraderar till Basic Shopify-planen raderas alla prisjusteringar och avrundningsregler från din butik.

Konverteringsavgifter

Valutakonverteringsavgifter tillämpas för alla ordrar med flera valutor:

För mer information, se konverteringsavgifter.

Kassabeteende

Internationell prissättning bestäms utifrån kundens leveransadress och inte den valuta som kunden använder för att betala för sin order. Det innebär att om en kund väljer att leverera till ett land eller en region som skiljer sig från den som är vald i skyltfönstret, ändras deras priser så att de matchar leveransdestinationen i kassan. Detta beteende kallas även en kassabegränsning. Om du använder en betalningsmetod som inte stöder kassabegränsningar, kan köparna betala i vilken valuta som helst som du har aktiverat, även om den inte matchar deras leveransadress.

Om kunden levererar till ett land eller en region som du inte har lagt till i din Shopify-administratör, återgår de priser som kunden valde till din butiks grundvaluta.

Följande tabell listar primära gateways för Shopify Payments och deras supportnivå.

Gateways som stöds
Betalningsmetod Betalnings-gateways Support
Kreditkort Kreditkortskassa Stöds helt
Expressmetoder Shop Pay Stöds helt
Apple Pay Stöds men utan kassabegränsningar
Google Pay Stöds men utan kassabegränsningar
Lokala betalningsmetoder Klarna Stöds helt
Sofort Stöds helt
iDeal Stöds helt
EPS-betalningar Stöds helt
Bancontact Stöds helt
Alternativa betalningsmetoder PayPal Express Stöds men utan kassabegränsningar
Amazon Pay Stöds inte
Övriga Stöds ej. Ej berättigad till att använda internationell prissättning

Tredjeparts primära gateways stöds inte. Du kan dock använda en falsk test-gateway för att simulera ordrar med internationell prissättning.

Endast gateway-metoder som använder Shopifys varukorgssida och kassa fungerar med internationell prissättning. Om du använder dynamiska kassaknappar för Köp nu direkt från produktsidan, vilka inkluderar Apple Pay och Google Pay, kringgås varukorgen och dina internationella priser tillämpas inte. För att undvika denna situation kan du inaktivera Köp nu-knappar på dina produktsidor om du använder internationell prissättning.

Ange prisjusteringar för ett land eller en region

Genom att ställa in en prisjustering kan du höja eller sänka priset för alla produkter för ett visst land eller en viss region. Prisjusteringarna visas som en procentsats, vilket innebär att en justering på +100 % fördubblar priset på artikeln och en justering på -50 % sänker priset på artikeln till hälften.

När du ställer in prisjusteringar stöds valutan schweizerfranc för Schweiz som ett land, men Liechtenstein stöds inte.

Du kan använda prisjusteringar tillsammans med manuella valutakurser. Om du till exempel har en produkt som är prissatt till 20 USD i din butiksvaluta som är USD och du ställer in avrundningsregeln till 0,99 för alla valutor, kan du styra prissättningen i CAD på något av följande sätt:

• Du kan ställa in en manuell valutakurs på 1,3 för att stabilisera CAD-priset och sedan tillämpa en prisjustering på 20 %. Priset beräknas som 20 USD X 1,3 X 1,2 = 31,99 USD.
  • Du kan ställa in en manuell valutakurs på 1 och sedan tillämpa en justering på 50 % för att styra CAD-priset med hjälp av endast prisjusteringen. Priset beräknas som 20 USD X 1 X 1,5 = 30,99 USD
  • Du kan välja de automatiska valutakurserna och tillämpa en prisjustering på 50 % på CAD-priserna. Priset beräknas som 20 USD X [aktuellt FX-pris] X 1,5. Priset varierar beroende på aktuella valutakurser med den tillagda prisjusteringen på 50 %.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Hanterai avsnittet Shopify Payments.
  3. I avsnittet Länder/regioner klickar du på Redigera intill det land eller den region som du vill redigera.
  4. I avsnittet Prisjustering klickar du på + för att ställa in en prisjusteringshöjning eller - för att ställa in en prisjusteringsminskning.
  5. Ange procentuell ökning eller minskning.
  6. Klicka på Spara.

Du kan också skapa prisjusteringar för ett land eller en region med hjälp av Prislistans API.

Ange produktpris för ett land eller en region

Du kan ange enskilda produktpriser och jämförelsepriser för varje land eller region som du har aktiverat i dina inställningar för flera valutor i Shopify Payments. Priserna importeras från en CSV-fil som innehåller alla uppgifter för en eller flera av dina produktlinjer. Om du använder en tredjepartsapp eller integration, kan du skapa inställda produktpriser för ett land eller en region med hjälp av Prislistans API.

Om du vill lägga till produktprissättning exporterar du först en CSV-fil för de produkter som du vill prissätta efter land. CSV-exportfilen innehåller ytterligare kolumner för produktpriser och jämförelsepriser för varje land eller region som du har aktiverat med hjälp av giltiga landskoder. Du kan ändra CSV-filen för att lägga till dina priser och sedan importera CSV-filen till din butik.

Se Använd CSV-filer för mer information.

Exportera produkter med en CSV-fil

Från din Shopify-administratör kan du exportera en CSV-fil som innehåller kolumner för priser och jämförpriser för varje land och region som du har aktiverat.

Om du endast vill exportera några av dina produkter kan du filtrera din produktlista för att visa och välja specifika produkter för export.

Se Exportera produkter för mer detaljerade instruktioner.

Ändra CSV-filen

Du kan ändra den produkt-CSV-fil som du exporterade från din Shopify-administratör för att lägga till priser för länder och regioner. Om du vill ta bort ett befintligt produktpris för ett land, tar du bort värdet från kolumnen och importerar sedan CSV-filen. Om du tar bort en hel kolumn för ett land eller en region som du har aktiverat förblir det befintliga priset oförändrat.

Ladda upp dina produktpriser exakt som du vill att de ska visas för varje land eller region.

Om du använder platsbaserade skatteinställningar för att inkludera eller exkludera skatter baserat på din kunds plats, ska du se till att granska de länder eller regioner som inkluderar skatter i sina priser som standard. Om du är skattepliktig när du säljer till dessa länder eller regioner, laddar du upp dina produktpriser så att de inkluderar den lokala skattesatsen.

Följande bild visar ett exempelavsnitt i en CSV-fil med produktprissättning för separata länder.

CSV-fil för internationell prissättning

Länder och regioner anges med 2-siffriga landskoder.

Att importera produkter med en CSV-fil

När du har ändrat din produkt-CSV-fil för att lägga till och rensa produktpriser, kan du importera filen till din Shopify-administratör. Din produkt-CSV-fil behöver inte innehålla komplett produktinformation men som ett minimum måste den innehålla kolumnerna Namn, Rubrik, Variantalternativ, samt de kolumner för landspris som du vill importera.

Se Importera produkter med en CSV-fil för mer detaljerade instruktioner.

Visa din internationella prissättning

Om du vill se dina landbaserade produktpriser kan du kontrollera ditt skyltfönster. Du kan inte förhandsgranska de landbaserade produktpriserna i din Shopify-administratör. Du måste ha en landsväljare som stöds, till exempel Geolocation-appen, för att kunna förhandsgranska dina priser i olika valutor för olika länder.

Platsbaserade skatteinställningar

Om du säljer internationellt kan du inkludera eller exkludera skatter i dina produktpriser baserat på din kunds plats. Kunder i vissa länder, till exempel Storbritannien, förväntar sig att priserna ska inkludera skatter medan kunder i andra länder, till exempel USA, förväntar sig att skatter läggs till i kassan.

Aktivera platsbaserade skatteinställningar i din administratör för att visa dina priser som köpare i olika länder förväntar sig dem.

Om du har ställt in en skatteregistrering för ett land eller en region inkluderar platsspecifika skatteinställningar automatiskt den lokala skattesatsen i dina butikspriser för följande länder och regioner. För alla andra länder och regioner visas priserna utan inkluderade skatter.

Länder och regioner där skatt inkluderas
Åland Grekland Nederländska Antillerna
Albanien Grönland Nya Zeeland
Andorra Guadeloupe Niue
Armenien Guernsey Norge
Australien Ungern Polen
Österrike Island Portugal
Belgien Indien Réunion
Bosnien och Hercegovina Indonesien Republiken Moldavien
Brasilien Irland Rumänien
Bulgarien Isle of Man Saint Barthélemy
Kina Italien San Marino
Cooköarna Japan Senegal
Kroatien Jersey Serbien
Cypern Kosovo Singapore
Tjeckien Lettland Slovakien
Danmark Liechtenstein Slovenien
Estland Litauen Spanien
Färöarna Luxemburg Svalbard och Jan Mayen
Falklandsöarna Malta Sverige
Finland Mauritius Schweiz
Frankrike Mayotte Fd jugoslaviska republiken Makedonien
Gambia Monaco Turkiet
Georgia Montenegro Ukraina
Tyskland Marocko Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland
Gibraltar Nederländerna Vanuatu

Läs mer om att inkludera eller exkludera skatter baserat på din kunds plats.

Om du ställer in specifika priser för produkter och har platsbaserade skatteinställningar aktiverat, laddar du upp dina priser exakt som du vill att de ska visas och debiteras. Shopify kommer inte justera specifika priser. Priser för länder och regioner i den tidigare listan ska laddas upp med inkluderad skatt.

Leveransinställningar

Om du lägger till internationella priser konfigureras inte dina fraktkostnader eller fraktzoner automatiskt.

Om du tidigare har begränsat vissa produkter från att skickas till vissa länder eller regioner innan du konfigurerar dina internationella priser, måste du se till att dessa produkter nu har en giltig leveransmetod till dessa länder eller regioner i dina leveransprofiler.

Om en produkt inte har en giltig internationell leveransmetod kan det hända att kunder inte kan slutföra köpet i kassan.

Faq

Visar internationell prissättning olika valutor till olika köpare automatiskt?

Nej. Du kan låta dina köpare byta länder eller regioner med Geolocation-appen, samt erbjuda valuta- och språkstandarder för olika länder eller regioner med internationella domäner.

Gäller internationell prissättning för orderutkast?

Nej. Orderutkast representerar ofta ett annat pris eller en annan valuta för en köpare, baserat på tidigare avtal med en handlare. Till exempel, internationell B2B-försäljning. Av denna anledning fortsätter orderutkast att debiteras exakt som du ställer in dem till i administratören.

Vad är kassabegränsningar?

Kassabegränsningar innebär att köpare måste betala i den valuta som matchar landet eller regionen för deras leveransadress. Om en köpare försöker betala med ett pris som skiljer sig från dennes leveransplats, ändras priset till det lokala priset i kassan. Tänk på att kassabegränsningar inte fungerar med vissa gateway-metoder.

Kan jag ställa in specifika priser för vissa produkter och använda prisjusteringar för andra?

Ja, på planerna Advanced Shopify och Shopify Plus. Om du använder prisjusteringar för ett land eller en region men sedan anger specifika priser för en del av din katalog, gäller prisjusteringarna endast för produkter som du inte har ställt in ett specifikt pris för när du använder en CSV-uppladdning.

Vad händer om en köpare betalar med en betalningsmetod som inte stöds?

Försäljningen kommer att återgå till basvalutan och priset för din butik. Om du inte vill att detta ska hända inaktiverar du betalningsleverantörer som inte stöds.

Landskoder

Följande landskoder är giltiga för internationell prissättning i CSV-filer.

Dricksmärken online
Landskod Landsnamn Valuta
AD Andorra Euro
AE Förenade Arabemiraten AED
AF Afghanistan AFN
AG Antigua och Barbuda XCD
AI Anguilla XCD
AL Albanien ALL
AM Armenien AMD
AN Nederländska Antillerna ANG
AO Angola AOA
AR Argentina ARS
AT Österrike Euro
AU Australien AUD
AW Aruba AWG
AX Åland Euro
AZ Azerbajdzjan AZN
BA Bosnien och Hercegovina BAM
BB Barbados BBD
BD Bangladesh BDT
BE Belgien Euro
BF Burkina Faso XOF
BG Bulgarien BGN
BI Burundi BIF
BJ Benin XOF
BL Saint Barthélemy Euro
BM Bermuda Usd
BN Brunei BND
BO Bolivia BOB
BQ Karibiska Nederländerna Usd
BR Brasilien BRL
BS Bahamas BSD
BV Bouvetön NOK
BW Botswana BWP
BZ Belize BZD
CA Kanada CAD
CC Kokosöarna (Keelingöarna) AUD
CD Demokratiska republiken Kongo CDF
CF Centralafrikanska republiken XAF
CG Kongo XAF
CH Schweiz CHF
CI Elfenbenskusten XOF
CK Cooköarna NZD
CL Chile CLP
CM Republiken Kamerun XAF
CN Kina CNY
CO Colombia COP
CR Costa Rica CRC
CV Kap Verde CVE
CW Curaçao ANG
CX Julön AUD
CY Cypern Euro
CZ Tjeckien CZK
DE Tyskland Euro
DJ Djibouti DJF
DK Danmark DKK
DM Dominica XCD
DO Dominikanska republiken DOP
DZ Algeriet DZD
EC Ecuador Usd
EE Estland Euro
EG Egypten EGP
EH Västsahara MAD
ES Spanien Euro
ET Etiopien ETB
FI Finland Euro
FJ Fiji FJD
FK Falklandsöarna FKP
FO Färöarna DKK
FR Frankrike Euro
GA Gabon XOF
GB Storbritannien GBP
GD Grenada XCD
GE Georgia GEL
GF Franska Guyana Euro
GG Guernsey GBP
GI Gibraltar GBP
GL Grönland DKK
GM Gambia GMD
GN Guinea GNF
GP Guadeloupe Euro
GQ Ekvatorialguinea XAF
GR Grekland Euro
GS Sydgeorgien och Sydsandwichöarna GBP
GT Guatemala GTQ
GW Guinea-Bissau XOF
GY Guyana GYD
HK Hong Kong SAR HKD
HM Heard- och McDonaldsöarna AUD
HN Honduras HNL
HR Kroatien HRK
HT Haiti HTG
HU Ungern HUF
ID Indonesien IDR
IE Irland Euro
IL Israel ILS
IM Isle of Man GBP
IN Indien INR
IO Brittiska territoriet i Indiska oceanen Usd
IS Island ISK
IT Italien Euro
JM Jamaica JMD
JP Japan JPY
KE Kenya KES
KG Kirgizistan KGS
KH Kambodja KHR
KM Komorerna KMF
KN Saint Kitts och Nevis XCD
KR Sydkorea KRW
KY Caymanöarna KYD
KZ Kazakstan KZT
LA Demokratiska folkrepubliken Laos LAK
LB Libanon LBP
LC Saint Lucia XCD
LI Liechtenstein CHF
LK Sri Lanka LKR
LR Liberia LRD
LS Lesotho LSL
LT Litauen Euro
LU Luxemburg Euro
LV Lettland Euro
MA Marocko MAD
MC Monaco Euro
MD Republiken Moldavien MDL
ME Montenegro Euro
MF Saint Martin Euro
MK Norra Makedonien MKD
ML Mali XOF
MM Myanmar MMK
MN Mongoliet MNT
MO Macao MOP
MQ Martinique Euro
MS Montserrat XCD
MT Malta Euro
MU Mauritius MUR
MV Maldiverna MVR
MW Malawi MWK
MX Mexico MXN
MY Malaysia MYR
MZ Moçambique MZN
Ej tillämpligt Namibia NAD
NC Nya Kaledonien XPF
NE Niger XOF
NF Norfolkön AUD
NG Nigeria NGN
NI Nicaragua NIO
NL Nederländerna Euro
NO Norge NOK
NP Nepal NPR
NR Nauru AUD
NU Niue NZD
NZ Nya Zeeland NZD
PA Panama Usd
PE Peru PEN
PF Franska Polynesien XPF
PG Papua Nya Guinea PGK
PH Filippinerna PHP
PK Pakistan PKR
PL Polen PLN
PM Saint Pierre och Miquelon Euro
PN Pitcairn NZD
PS Det ockuperade palestinska territoriet ILS
PT Portugal Euro
PY Paraguay PYG
QA Qatar QAR
RE Réunion Euro
RO Rumänien RON
RS Serbien RSD
RU Ryssland RUB
RW Rwanda RWF
SA Saudiarabien SAR
SB Salomonöarna SBD
SC Seychellerna SCR
SE Sverige SEK
SG Singapore SGD
SH Sankta Helena SHP
SI Slovenien Euro
SJ Svalbard och Jan Mayen NOK
SK Slovakien Euro
SL Sierra Leone SLL
SM San Marino Euro
SN Senegal XOF
SR Surinam SRD
ST Sao Tomé och Principe STD
SV El Salvador Usd
SX Sint Maarten ANG
SZ Eswatini SZL
TC Turks- och Caicosöarna Usd
TD Tchad XAF
TF Franska sydterritorierna Euro
TG Togo XOF
TH Thailand THB
TJ Tadzjikistan TJS
TK Tokelau NZD
TL Östtimor Usd
TO Tonga TOP
TR Turkiet TRY
TT Trinidad och Tobago TTD
TV Tuvalu AUD
TW Taiwan TWD
TZ Förenade republiken Tanzania TZS
UA Ukraina UAH
UG Uganda UGX
UM Förenta staternas avlägset belägna öar Usd
USA USA Usd
UY Uruguay UYU
UZ Uzbekistan UZS
VA Heliga stolen (Vatikanstaten) Euro
VC St. Vincent XCD
VG Brittiska Jungfruöarna Usd
VN Vietnam VND
VU Vanuatu VUV
WF Wallis- och Futunaöarna XPF
WS Samoa WST
XK Kosovo Euro
YE Jemen YER
YT Mayotte Euro
ZA Sydafrika ZAR
ZM Zambia ZMW
ZW Zimbabwe Usd