Sofort-betalningar

Observera: Sofort är endast tillgängligt för handlare som använder Shopify Payments i Tyskland som bedriver försäljning i euro.

Sofort är en direkt och säker banköverföringsmetod för Shopify Payments. När en kund väljer Sofort som betalningsmetod måste han eller hon logga in på sitt konto och använda en tvåfaktorsautentiseringskod för att verifiera betalningen.

Krav för Sofort

För att aktivera Sofort för din webbutik måste du använda Shopify Payments. Sofort fungerar endast när Shopify Payments är aktivt. Det fungerar inte när Shopify Payments är i testläge.

Sofort är endast tillgängligt för handlare i Tyskland.

Aktivera Sofort

Innan Sofort kan aktiveras måste du konfigurera Shopify Payments.

Sofort måste godkännas innan du kan använda det. När du aktiverar Shopify Payments så genomgår Sofort automatiskt en godkännandeprocedur, som kan ta upp till 48 timmar.

När Sofort slutför godkännandeprocessen visas ett meddelande under alternativet Sofort på sidan Shopify Payments.

Betalningar med Sofort

Med Sofort auktoriseras betalningen när en kund lägger en order och använder Sofort för att betala. En banköverföring från kundens bankkonto inleds efter godkännandet. Banköverföringen kan ta från 2 till 14 dagar men vanligtvis tar det 3 arbetsdagar. Pengarna är inte garanterade förrän de har mottagits av dig. Under denna period visas betalningsstatusen Betalning väntar i Shopify-admin. Den ändras till Betald när pengarna har överförts. Du kan bestämma om du vill distribuera ordern innan du har fått pengarna, eftersom kunden redan har betalat det utestående beloppet till Sofort.

En kund kan inte avbryta en betalning med Sofort efter det att betalningen har godkänts. Det enda sättet att upphäva en transaktion med Sofort är att återbetala ordern. Om du återbetalar en transaktion som genomförts med Sofort återbetalas inte handläggningsavgiften du debiterats av Shopify Payments.

När en kund betalar för en order med Sofort kan ingen chargeback göras för ordern.

Kundupplevelse av Sofort

När en kund besöker din webbutik och gör ett inköp ses Sofort som ett betalningsalternativ under utcheckningsprocessen.

Om din kund vill använda Sofort för att betala väljer de den metoden i kassan. När de väljer Sofort omdirigeras de till sitt Sofort-konto för att slutföra köpet.

Inaktivera Sofort

1. Klicka på Hantera i Shopify Payments.
  2. Avmarkera Sofort och klicka sedan på Spara i Godkända betalningar.