Konfigurera Apple Business Chat med Shopify Ping

När du ansluter Shopify Ping till Apple Business Chat kan kunder som använder iPhone, iPad eller Mac för att bläddra i din webbutik trycka på en knapp för att öppna en konversation i meddelande-appen. När en kund har öppnat en konversation med dig kan de påbörja en ny konversation från meddelande-appen utan att besöka din webbutik.

Du kan läsa och svara på meddelanden i Ping på din mobila enhet. Med Ping kan du också göra följande i dina konversationer med kunder:

• dela produkter
  • skicka ordrar
  • dela rabattkoder

När du skickar en order kan kunder med Apple Pay köpa produkter direkt från meddelanden.

Krav

Konversationsriktlinjer för Apple Business Chat

• Du måste svara på meddelanden inom 1 timme under öppettiderna. Läs mer om hur du ställer in öppettider för Apple Business Chat.
  • Du kan inte använda Apple Business Chat för marknadsföring.
  • Du kan inte starta kundkonversationer med Apple Business chat.

Installera försäljningskanalerna för Apple Business Chat i Shopify

1. Från din Shopify-admin klickar du på + knappen bredvid rubriken Försäljningskanaler.
  2. Klicka på besök Shopify App Store.
  3. I Shopify App Store söker du efter Apple Business Chat och klickar sedan på Apple Business Chat.
  4. Klicka på Lägg till app.

Konfigurera Apple Business Chat

När du konfigurerar Apple Business Chat väljer du en kategori för dina produkter.

Det är viktigt att välja en eller flera kategorier som representerar dina produkter på ett korrekt sätt. Apple Business Chat visar en ikon bredvid ditt butiksnamn i meddelanden baserat på den primära företagskategori du väljer. Det kan hända att Apple inte godkänner din butik för Apple Business Chat om dina produktkategorier inte är korrekta. Se till att dina produkter inte ingår i listan över förbjudna produkter från Business Chat-policyerna och bästa praxis.

Du måste även lägga till din butiksinformation och acceptera användarvillkoren för Apple Business Chat.

Steg:

1. Gå till Apple Business Chat i menyn Försäljningskanal i din Shopify-admin.

2. I avsnittet Företagskategori väljer du en primär kategori för dina produkter. Du kan även välja upp till två ytterligare kategorier om du säljer flera olika typer av produkter.

3. Granska Business Chat-policyerna och bästa praxisoch kryssa sedan för rutan för att bekräfta.

4. Granska användarvillkoren för Apple Business Chat och kryssa i rutan för att godkänna villkoren.

5. Klicka på Spara.

Efter installationen granskar Apple din butik för godkännande. Godkännandet kan ta upp till 48 timmar och du får ett e-postmeddelande när din butik är godkänd av Apple. Om du har frågor om godkännandestatusen för Business Chat kan du kontakta Apple-supporten på registry@apple.com.

När din butik har godkänts aktiveras Apple Business Chat-knappen automatiskt för din webbutik så att kunderna kan skicka meddelanden till dig. Kunder som besöker din butik på en iPhone, iPad eller Mac ser knappen och kan trycka på den för att öppna en konversation i appen på enheten.

Obs! När en kund har öppnat en konversation med dig kan de påbörja en ny konversation från appen meddelanden utan att besöka din webbutik eller använda knappen ”chatta med meddelanden”.

Anpassa Apple Business Chat till din webbutik

När din butik har godkänts för Apple Business Chat kan du anpassa Apple Business Chat på följande sätt:

• Ange öppettider för Apple Business Chat
  • Anpassa färgen på din logotyp och rubrik
  • Anpassa knappen ”chatta med meddelanden”
  • Anpassa ditt hälsningsmeddelande

Ange öppettider för Apple Business Chat

Apple har ställt in riktlinjer för att svara på meddelanden från kunder. Under dina öppettider behöver du svara på meddelanden från kunder som använder Apple Business Chat inom 1 timme. Om du inte svarar på meddelanden tillräckligt snabbt kan Apple stänga av ditt Business Chat-konto.

När du ställer in Apple Business Chat för Shopify är tillgängligheten inte begränsad. Du kan ställa in timmarna när du är tillgänglig för att chatta med kunder från Shopify.

Obs! Tidszonen för dina öppettider baseras på din butiks plats men du kan ändra den i dina inställningar för Ping.

Steg:

1. Tryck på kugghjulsikonen för att öppna inställningarna i Ping för iOS.

2. Tryck på Chatt-tillgänglighet.

3. Tryck på växlingsknappen Alltid tillgänglig för att stänga av den.

4. För varje dag som du vill ändra tillgängligheten trycker du på just den dagen och ställer in din tillgänglighet:

- Tryck på växlingsknappen Tillgänglig för att aktivera eller inaktivera tillgängligheten för den dagen. När växlingsknappen är avstängd visas din butik som otillgänglig hela dagen. - Om din butik är tillgänglig den dagen ska du aktivera växlingsknappen Tillgänglig hela dagen eller ställa in timmarna när din butik är tillgänglig för konversationer. Tryck på Från för att välja en starttid för din butiks tillgänglighet och tryck på Till för att välja en sluttid.

Anpassa färgen på din logotyp och rubrik

Du kan anpassa logotypen och bakgrundsfärgen som visas i Apple Business Chat-meddelanden så att de matchar butikens varumärke. När du lägger till dina anpassningar kan du förhandsgranska dem från Shopify för att se hur de kommer att visas i ljust och mörkt läge på iOS.

Logotypbilden visas bredvid ditt butiksnamn i kundens meddelandelista och i rubriken för en konversation med din butik. Den bild du använder för din logotyp måste uppfylla följande krav:

• Den måste vara fyrkantig.
  • Den måste vara minst 1024 x 1024 pixlar, men inte bredare än 2560.
  • Den måste vara en JPG- eller PNG-fil och ha en filstorlek på mindre än 2 MB.
  • Den kan inte ha några genomskinliga områden.

Obs! Om du inte lägger till en logotypbild används en ikon baserad på din butiks företagskategori som en logotyp.

Rubrikens färg används för rubriken i en konversation med din butik.

Steg:

1. Gå till Apple Business Chat > Anpassningar i menyn Försäljningskanal i din Shopify-admin.

2. Klicka på Ladda upp ny logotypoch välj sedan en bildfil för logotypen.

3. Ange en hexadecimalkod för din rubrikfärg i fältet Färg på rubrik eller använd färgväljaren för att välja en färg.

4. Klicka på Spara längst ner på sidan Anpassningar.

Du kan när som helst återställa huvudfärg till standardinställningar. Standardrubrikfärgen är grå.

Anpassa knappen ”chatta med meddelanden”

Du kan ändra placering och stil på knappen ”chatta med meddelanden” i din webbutik. Du kan inte ändra chattikonen eller knappmeddelandet.

Steg:

1. Gå till Apple Business Chat > Anpassningar i menyn Försäljningskanal i din Shopify-admin.

2. Välj ett alternativ för knappstil.

3. Välj en placering för knappen.

4. Klicka på Spara.

Anpassa ditt hälsningsmeddelande

När en kund startar en chatt skickar Apple Business Chat automatiskt ett svar. Standardhälsningen meddelar kunden hur lång tid det vanligtvis tar för dig att svara.

Du kan anpassa hälsningsmeddelandet för Apple Business Chat.

Steg:

1. Tryck på kugghjulsikonen för att öppna inställningarna i Ping för iOS.

2. Tryck på Chatt-tillgänglighet.

3. Lägg till dina automatiska hälsningar:

- Tryck på Tillgänglighetsmeddelande för att lägga till en automatisk hälsning som skickas när en kund startar en konversation under din butiks tillgänglighetstider. - Tryck på Frånvaro-meddelande för att lägga till en automatisk hälsning som skickas när en kund startar en konversation utanför butikens öppningstid.

1. Tryck på växlingsknappen och ange sedan meddelandetexten.

2. Om du vill återgå till chattens tillgänglighetsinställningar trycker du på bakåtpilen.

Visa och svara på Business Chat-meddelanden i Ping

Du kan visa och svara på företagschattmeddelanden från kunder genom att använda Shopify Ping-appen på en mobil enhet. Läs mer om att läsa och svara på meddelanden i Ping.

I meddelanden från kunder som använder Business Chat visas inte foto eller namn för kunden. Business Chat döljer kundernas identiteter men Ping associerar varje anonym kund med en standard-avatar och ett unikt butiksbesökarnamn.

När en kund har öppnat en konversation med dig kan de påbörja en ny konversation från appen meddelanden utan att besöka din webbutik. Om en kund raderar en chatt med din butik kan du inte skicka några nya meddelanden till dem. Du kan markera en chatt som slutförd från appen Ping.

Obs! När din butik är inställd som tillgänglig för Apples Business Chat-meddelanden måste du svara på meddelanden från kunder inom 1 timme. Om du inte gör det kan Apple stänga av ditt konto.

Ping kan du också göra följande i dina konversationer med kunder:

• dela produkter
  • skicka ordrar
  • dela rabattkoder

När du delar en order kan kunder med Apple Pay köpa produkter direkt från meddelanden.

Dela produkter

Du kan dela produkter som är tillgängliga i din webbutik från Ping och kunderna kommer att se dem i Apple Business Chat.

Steg:

1. Öppna en konversation i ping.

2. Klicka på butiksikonen.

3. Tryck på Produkter för att öppna en lista över tillgängliga produkter.

4. Tryck på en produkt.

5. Välj Dela produktsidaoch tryck sedan på Skicka.

Skicka ordrar

Du kan använda Ping för att skapa nya orderutkast som innehåller produkter som är tillgängliga i din webbutik och Apple Business Chat-försäljningskanal och skicka en länk till kunder för att hjälpa dem att genomföra betalning i kassan snabbare. När du skickar ett orderutkast i en konversation kan kunden klicka på länken i Apple Business Chat för att gå direkt till kassan. Kunder som använder Apple Pay kan köpa dina produkter direkt från ett Business Chat-meddelande och betala med Apple Pay. Läs mer om hur du konfigurerar Apple Pay.

Du kan inte se om en order har betalats inom konversationen eller inte men du kan se avslutade ordrar i din Shopify-admin. Om du använder Shopifys mobilapp får du en orderavisering när ordern har betalats.

Steg:

1. Öppna en konversation i ping.
  2. Klicka på butiksikonen.
  3. Tryck på Ny order.
  4. Tryck på Välj produkter.
  5. Sök efter och välj sedan en produkt som ska läggas till i ordern. Om produkten har varianter måste du också välja en variant.
  6. Alternativ: Tryck på Lägg till produkt för att lägga till ytterligare produkter.
  7. Alternativ: Tryck på Lägg till rabattoch lägg sedan till en rabattkod.
  8. Alternativ: Tryck på Anpassa fraktoch lägg sedan till önskad fraktkostnad i ordern.
  9. När du har lagt till alla produkter i ordern trycker du på Skicka order.

Dela rabattkoder

Du kan dela en rabattkod i ett meddelande. Om kunden klickar på rabattkodslänken läggs rabatten till automatiskt i kassan.

Steg:

1. Öppna en konversation i ping.

2. Klicka på butiksikonen.

3. Tryck på Rabatter.

4. Tryck på rabattkoden som du vill dela.

Visa ordrar från Apple Business Chat i Shopify

Du kan inte se om en order betalas i konversationen. Om du använder Shopifys mobilapp får du en orderavisering när ordern har betalats.

Obs! Du kan inte redigera ordrar efter att du har skickat dem i Ping. Ändringar som du gör i Shopify tillämpas inte för ordern.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på Utkast.

3. Klicka på Slutförd högst upp i listan över ordrar.

4. Klicka på ett orderutkast för att visa dess detaljer. Slutförda ordrar som skickades med hjälp av Ping indikeras av en anteckning i orderns tidslinje.

Kundupplevelse

Kunder som besöker din webbutik på en iOS-enhet ser alternativet att börja chatta från dina webbutikssidor när du har aktiverat knappen ”chatt med meddelanden”.

Ett exempel på en mobil butikshemsida med knappen ”chatt med meddelanden”

Kunderna kan inleda en chatt genom att trycka på knappen som öppnar en konversation i meddelande-appen.

Meddelande-appen som visar en ny konversation med exempelbutiken

När du delar en produkt eller skickar en order ser kunderna produktbilden i meddelandena. Om du har aktiverat Apple Pay kan kunderna trycka på Apple Pay-ikonen för att gå till kassan direkt från appen meddelanden.

Kunderna kan ta bort en konversation från appen meddelanden för att sluta ta emot meddelanden från din butik.

Avinstallera Apple Business Chat i Shopify

1. Klicka på papperskorgsikonen bredvid Apple Business Chat.