Konfigurera Apple Business Chat med Shopify Ping

När du ansluter Shopify Ping till Apple Business Chat kan kunder som använder iPhone, iPad eller Mac för att bläddra i din webbutik trycka på en knapp för att öppna en konversation i meddelande-appen. När en kund har öppnat en konversation med dig kan de påbörja en ny konversation från meddelande-appen utan att besöka din webbutik. Apple Business Chat-knappen översätts automatiskt till samma språk som din webbutik visas på.

Du kan läsa och svara på meddelanden i Shopify Ping på din mobila enhet eller genom att logga in på shopifyping.com på din dator. Shopify Ping låter dig dessutom göra följande i dina konversationer med kunder:

När du skickar en order kan kunder med Apple Pay köpa produkter direkt från meddelanden.

Krav

Konversationsriktlinjer för Apple Business Chat

• Du måste svara på meddelanden inom 1 timme under öppettiderna. Läs mer om hur du ställer in öppettider för Apple Business Chat.
  • Du kan inte använda Apple Business Chat för marknadsföring.
  • Du kan inte starta kundkonversationer med Apple Business chat.

Installera försäljningskanalerna för Apple Business Chat i Shopify

1. Från din Shopify-admin klickar du på + knappen bredvid rubriken Försäljningskanaler.
  2. Klicka på besök Shopify App Store.
  3. I Shopify App Store söker du efter Apple Business Chat och klickar sedan på Apple Business Chat.
  4. Klicka på Lägg till app.

Konfigurera Apple Business Chat

När du konfigurerar Apple Business Chat väljer du en kategori för dina produkter.

Det är viktigt att välja en eller flera kategorier som avspeglar dina produkter på ett korrekt sätt. Apple Business Chat visar en ikon bredvid ditt butiksnamn i meddelanden baserat på den primära företagskategori du väljer. Apple kanske inte godkänner din butik för Apple Business Chat om dina produktkategorier inte stämmer. Se till att dina produkter inte är inkluderade i listan över förbjudna produkter från Policyer och bästa praxis för Apple Business Chat.

Du måste även lägga till din butiksinformation och acceptera användarvillkoren för Apple Business Chat.

Steg:

1. Gå till Apple Business Chat i menyn Försäljningskanal i din Shopify-admin.

2. I avsnittet Företagskategori väljer du en primär kategori för dina produkter. Du kan även välja upp till två ytterligare kategorier om du säljer flera olika typer av produkter.

3. Granska Policyer och bästa praxis för Apple Business Chatoch kryssa sedan för rutan för att bekräfta.

4. Granska användarvillkoren för Apple Business Chat och kryssa i rutan för att godkänna villkoren.

5. Klicka på Spara.

Efter installationen granskar Apple din butik för godkännande. Godkännandet kan ta upp till 48 timmar och du får ett e-postmeddelande när in butik har godkänts av Apple. Om du har frågor om godkännandestatusen för Apple Business Chat kan du kontakta Apple-supporten på egistry@apple.com.

När din butik har godkänts aktiveras Apple Business Chat-knappen automatiskt för din webbutik så att kunderna kan skicka meddelanden till dig. Kunder som besöker din butik på en iPhone, iPad eller Mac ser knappen och kan trycka på den för att öppna en konversation i appen på enheten.

Anpassa Apple Business Chat till din webbutik

När din butik har godkänts för Apple Business Chat kan du anpassa Apple Business Chat på följande sätt:

• Ange öppettider för Apple Business Chat
  • Anpassa färgen på din logotyp och rubrik
  • Anpassa knappen ”chatta med meddelanden”
  • Anpassa ditt hälsningsmeddelande

Ange öppettider för Apple Business Chat

Apple har ställt in riktlinjer för att svara på meddelanden från kunder. Under dina öppettider måste du svara på meddelanden från kunder med Apple Business Chat inom en timme. Om du inte har möjlighet att svara på meddelanden omgående kan Apple stänga av ditt Apple Business Chat-konto.

När du ställer in Apple Business Chat för Shopify är din tillgänglighet inte begränsad. Du kan ställa in timmarna när du är tillgänglig för att chatta med kunder. Tidszonen för dina öppettider baseras på din butiks plats, men du kan ändra den i dina inställningar för Shopify Ping.

Steg:

1. I Shopify Ping väljer du Butik-ikonen för att öppna inställningarna.

2. Välj Chatt-tillgänglighet.

3. Välj växlingsknappen Alltid tillgänglig för att stänga av den.

4. För varje dag som du vill ändra tillgängligheten väljer du just den dagen och ställer in din tillgänglighet:

- Välj växlingsknappen Tillgänglig för att aktivera eller inaktivera tillgängligheten för den dagen. När växlingsknappen är avstängd visas din butik som otillgänglig hela dagen. - Om din butik är tillgänglig den dagen ska du aktivera växlingsknappen Tillgänglig hela dagen eller ställa in timmarna när din butik är tillgänglig för konversationer. Tryck på Från för att välja en starttid för din butiks tillgänglighet och välj Till för att välja en sluttid.

Anpassa färgen på din logotyp och rubrik

Du kan anpassa logotypen och bakgrundsfärgen som visas i Apple Business Chat-meddelanden så att de matchar butikens varumärke. När du lägger till dina anpassningar kan du förhandsgranska dem från Shopify för att se hur de kommer att visas i ljust och mörkt läge på iOS. Apple granskar varje inskickad logotyp, så det kan uppstå en fördröjning mellan att logotypen skickas in och publiceras.

Logotypbilden visas bredvid ditt butiksnamn i kundens meddelandelista och i rubriken för en konversation med din butik. Den bild du använder för din logotyp måste uppfylla följande krav:

• Den måste vara fyrkantig.
  • Den måste vara minst 1024 x 1024 pixlar, men inte bredare än 2560.
  • Den måste vara en JPG- eller PNG-fil och ha en filstorlek på mindre än 2 MB.
  • Den kan inte ha några genomskinliga områden.
  • Den måste ha 10 % utfyllnad av sin bredd och höjd.

Rubrikens färg används för rubriken i en konversation med din butik.

Steg:

1. Gå till Apple Business Chat > Anpassningar i menyn Försäljningskanal i din Shopify-admin.

2. Klicka på Ladda upp ny logotypoch välj sedan en bildfil för logotypen.

3. Ange en hexadecimalkod för din rubrikfärg i fältet Färg på rubrik eller använd färgväljaren för att välja en färg.

4. Klicka på Spara längst ner på sidan Anpassningar.

Du kan när som helst återställa huvudfärg till standardinställningar. Standardrubrikfärgen är grå.

Anpassa knappen ”chatta med meddelanden”

Du kan ändra placering och stil på knappen ”chatta med meddelanden” i din webbutik. Du kan inte ändra chattikonen eller knappmeddelandet.

Steg:

1. Gå till Apple Business Chat > Anpassningar i menyn Försäljningskanal i din Shopify-admin.

2. Välj ett alternativ för knappstil.

3. Välj en placering för knappen.

4. Klicka på Spara.

Anpassa ditt hälsningsmeddelande

När en kund startar en chatt skickar Apple Business Chat automatiskt ett svar. Standardhälsningen meddelar kunden hur lång tid det vanligtvis tar för dig att svara.

Du kan anpassa hälsningsmeddelandet för Apple Business Chat.

Steg:

1. I Shopify Ping väljer du Butik-ikonen för att öppna inställningarna.

2. Välj Chatt-tillgänglighet.

3. Lägg till dina automatiska hälsningar:

- Välj Tillgänglighetsmeddelande för att lägga till en automatisk hälsning som skickas när en kund startar en konversation under din butiks tillgänglighetstider. - Välj Frånvaro-meddelande för att lägga till en automatisk hälsning som skickas när en kund startar en konversation utanför butikens öppningstid.

1. Välj växlingsknappen och ange sedan meddelandetexten.

2. Om du vill återgå till inställningarna för Chatt-tillgänglighet väljer du bakåtpilen.

Visa och svara på Apples Business Chat-meddelanden i Shopify Ping

Du kan visa och svara på Apple Business Chatt-meddelanden från kunder genom att använda Shopify Ping-appen på en mobil enhet eller genom att logga in på shopifyping.com på din dator. Läs mer om att visa och svara på meddelanden i Shopify Ping.

Meddelanden från kunder som använder Apple Business Chat visar inte foto eller namn för kunden. Apple Business Chat döljer kundidentiteter men Shopify Ping kopplar varje anonym kund till en standardavatar och ett unikt butiksbesökarnamn.

När en kund har öppnat en konversation med dig kan de påbörja en ny konversation från meddelandeappen utan att besöka din webbutik. Om en kund raderar en chatt med din butik kan du inte skicka nya meddelanden till denne. Du kan markera en chatt som slutförd från Shopify Ping-appen.

Med Shopify Ping kan du också göra följande i dina konversationer med kunder:

• dela produkter
  • skicka ordrar
  • dela rabattkoder

När du delar en order kan kunder med Apple Pay köpa produkter direkt från meddelanden.

Dela produkter

Den här funktionen är ännu inte tillgänglig i Shopify Ping för dator.

Du kan dela produkter som är tillgängliga i din webbutik från Shopify Ping och kunderna kommer att se dem i Apple Business Chat.

Steg:

1. Öppna en konversation i ping.

2. Klicka på butiksikonen.

3. Tryck på Produkter för att öppna en lista över tillgängliga produkter.

4. Tryck på en produkt.

5. Välj Dela produktsidaoch tryck sedan på Skicka.

Skicka ordrar

Den här funktionen är ännu inte tillgänglig i Shopify Ping för dator.

Du kan använda Shopify Ping för att skapa nya orderutkast som innehåller produkter som är tillgängliga i din webbutik och försäljningskanalen för Apple Business Chat och skicka en länk till kunder för att hjälpa dem att snabbare genomföra betalningar kassan. När du skickar ett orderutkast i en konversation kan kunden klicka på länken i Apple Business Chat för att gå direkt till kassan. Kunder som använder Apple Pay kan köpa dina produkter direkt från ett meddelande i Apple Business Chat och betala med Apple Pay. Läs mer om konfigurering av Apple Pay.

Du kan inte se om en order är betald eller inte i konversationen men du kan visa slutförda ordrar i din Shopify-administratör. Om du använder Shopifys mobilapp får du en orderavisering när ordern är betald.

Steg:

1. Öppna en konversation i ping.
  2. Klicka på butiksikonen.
  3. Tryck på Ny order.
  4. Tryck på Välj produkter.
  5. Sök efter och välj sedan en produkt som ska läggas till i ordern. Om produkten har varianter måste du också välja en variant.
  6. Alternativ: Tryck på Lägg till produkt för att lägga till ytterligare produkter.
  7. Alternativ: Tryck på Lägg till rabattoch lägg sedan till en rabattkod.
  8. Alternativ: Tryck på Anpassa fraktoch lägg sedan till önskad fraktkostnad i ordern.
  9. När du har lagt till produkterna i ordern trycker du på Skicka ordern.

Dela rabattkoder

Den här funktionen är ännu inte tillgänglig i Shopify Ping för dator.

Du kan dela en rabattkod i ett meddelande. Om kunden klickar på rabattkodslänken läggs rabatten till automatiskt i kassan.

Steg:

1. I Shopify Ping öppnar du en konversation.

2. Välj butiksikonen.

3. Välj Rabatter.

4. Välj den rabattkod som du vill dela.

Visa ordrar från Apple Business Chat i Shopify

Du kan inte se om en order betalas i konversationen. Om du använder Shopifys mobilapp får du en orderavisering när ordern har betalats.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på Utkast.

3. Klicka på Slutförd högst upp i listan över ordrar.

4. Klicka på ett orderutkast för att visa uppgifterna. Slutförda ordrar som skickades med Shopify Ping anges med en anteckning i orderns tidslinje.

Kundupplevelse

Kunder som besöker din webbutik på en iOS-enhet ser alternativet att börja chatta från dina webbutikssidor när du har aktiverat knappen ”chatt med meddelanden”.

Ett exempel på en mobil butikshemsida med knappen ”chatt med meddelanden”

Kunderna kan inleda en chatt genom att trycka på knappen som öppnar en konversation i meddelande-appen.

När du delar en produkt eller skickar en order ser kunderna produktbilden i meddelandena. Om du har aktiverat Apple Pay kan kunderna trycka på Apple Pay-ikonen för att gå till kassan direkt från appen meddelanden.

Kunderna kan ta bort en konversation från appen meddelanden för att sluta ta emot meddelanden från din butik.

Aktivera Apple Business-chat i Shopify

1. Klicka på Apple Business Chat i din Shopify-administratör, och klicka sedan på Customizations (anpassningar).

2. Klicka på Aktivera i avsnittet Chatt med meddelande-knapp.

3. Klicka på Bekräfta.

Aktivera Apple Business-chat i Shopify

1. Klicka på Apple Business Chat i din Shopify-administratör, och klicka sedan på Customizations (anpassningar).

2. Klicka på Inaktivera i avsnittet Chatt med meddelande-knapp.

3. Klicka på Bekräfta.

Avinstallera Apple Business Chat i Shopify

1. Klicka på papperskorgsikonen bredvid Apple Business Chat.