Konversationer i Shopify Ping

När du svarar på meddelanden i Ping skickas svaren via den ursprungliga meddelandetjänsten, så att dina kunder får svar på sitt ursprungliga meddelande.

Du kan markera meddelanden som lästa eller olästa från Startskärmen.

Skicka en produktlänk i en konversation

Du kan dela produkter som är tillgängliga i din webbutik i Ping med Apple Business Chat och Shopify Chat. Du kan även skicka orderutkast för produkter som finns tillgängliga i din webbutik och till försäljningskanalerna Apple Business chat, Shopify Chat eller Messenger, beroende på vilken du använder med Ping. Läs mer om försäljningskanalens tillgänglighet för produkter.

Steg:

1. Öppna en konversation i ping.

2. Klicka på butiksikonen.

3. Tryck på Produkter för att öppna en lista över tillgängliga produkter.

4. Tryck på en produkt.

5. Välj Dela produktsidaoch tryck sedan på Skicka.

Skapa och skicka ett orderutkast i en konversation

Du kan använda ping för att skapa nya orderutkast och skicka en länk till kunder för att hjälpa dem att checka ut snabbare. När du skickar ett orderutkast i en konversation kan kunden klicka på länken för att gå direkt till kassan.

Steg:

1. Öppna en konversation i ping.
  2. Klicka på butiksikonen.
  3. Tryck på Ny order.
  4. Tryck på Välj produkter.
  5. Sök efter och välj sedan en produkt som ska läggas till i ordern. Om produkten har varianter måste du också välja en variant.
  6. Alternativ: Tryck på Lägg till produkt för att lägga till ytterligare produkter.
  7. Alternativ: Tryck på Lägg till rabattoch lägg sedan till en rabattkod.
  8. Alternativ: Tryck på Anpassa fraktoch lägg sedan till önskad fraktkostnad i ordern.
  9. När du har lagt till alla produkter i ordern trycker du på Skicka order.

Skicka en rabattkod i en konversation

Du kan dela rabattkoder i Ping. När en kund klickar på rabattkoden läggs den automatiskt till i varukorgen.

Steg:

1. Öppna en konversation i ping.
  2. Klicka på butiksikonen.
  3. Tryck på Rabatter.
  4. Välj den rabatt du vill dela och tryck sedan på Skicka.