Kundkonversationer i Shopify Ping

När du svarar på meddelanden i Shopify Ping skickas svaren via den ursprungliga meddelandetjänsten, så att dina kunder får svar på sitt ursprungliga meddelande.

Du kan markera meddelanden som lästa eller olästa från Startskärmen.

Svara på ett meddelande från en kund

Steg:

1. I Shopify Ping väljer du avsnittet Kund.
  2. Välj den kund som du vill skicka ett svar till.
  3. Skriv ditt meddelande och tryck på Skicka.

Skicka en produktlänk i en konversation

Du kan dela produkter som är tillgängliga i din webbutik i Ping med Apple Business Chat och Shopify Chat. Du kan även skicka orderutkast för produkter som finns tillgängliga i din webbutik och försäljningskanalerna Apple Business Chat, Shopify Chat eller Messenger, beroende på vilken du använder med Shopify Ping. Läs mer om tillgänglighet på försäljningskanal för produkter.

Steg:

1. Öppna en konversation i ping.

2. Klicka på butiksikonen.

3. Tryck på Produkter för att öppna en lista över tillgängliga produkter.

4. Tryck på en produkt.

5. Välj Dela produktsidaoch tryck sedan på Skicka.

Skapa och skicka ett orderutkast i en konversation

Du kan använda Shopify Ping för att skapa nya orderutkast och skicka en länk till kunder för att hjälpa dem att snabbare ta sig igenom kassan. När du skickar ett orderutkast i en konversation kan kunden klicka på länken för att gå direkt till kassan.

Steg:

1. Öppna en konversation i ping.
  2. Klicka på butiksikonen.
  3. Tryck på Ny order.
  4. Tryck på Välj produkter.
  5. Sök efter och välj sedan en produkt som ska läggas till i ordern. Om produkten har varianter måste du också välja en variant.
  6. Alternativ: Tryck på Lägg till produkt för att lägga till ytterligare produkter.
  7. Alternativ: Tryck på Lägg till rabattoch lägg sedan till en rabattkod.
  8. Alternativ: Tryck på Anpassa fraktoch lägg sedan till önskad fraktkostnad i ordern.
  9. När du har lagt till produkterna i ordern trycker du på Skicka ordern.

Skicka en rabattkod i en konversation

Du kan dela rabattkoder i Shopify Ping. När en kund klickar på rabattkoden läggs den automatiskt till i varukorgen.

Steg:

1. I Shopify Ping öppnar du en konversation.
  2. Klicka på butiksikonen.
  3. Tryck på Rabatter.
  4. Välj den rabatt du vill dela och tryck sedan på Skicka.