Köra rabatter med Kit

Med Kit kan du skapa och marknadsföra rabattkoder för din butik. Du behöver känna till följande information om din rabatt innan du kan skapa den:

• Rabattypen (procentsats av, fast belopp av eller gratis frakt)
  • Rabattbeloppet (en procentsats eller fast belopp)
  • Minsta orderbeloppet för att kvalificera sig för rabatten
  • Namnet på rabattkoden

Som standard ställer Kit in några saker för dig:

• Rabatten börjar den dag du skapar den med Kit
  • Rabatten gäller i 7 dagar
  • Rabatten är tillgänglig för alla kunder
  • Kunderna kan använda rabatten flera gånger

När du har skapat en rabatt med Kit, är koden aktiv direkt. Du kan ändra eller inaktivera rabattkoden från din Shopify-administratör.

Skapa en rabatt

Kit kan erbjuda att skapa en rabattkod åt dig om du frågar om marknadsföringsprodukter.

Steg:

1. Säg hi kit för att starta en ny konversation med Kit.

2. Påbörja processen med att skapa en rabattkod:

- Om du kommunicerar med Kit genom att använda Shopify Ping så kan du trycka på Market products (marknadsför produkter) > Create a discount code (skapa en rabattkod). - Om du kommunicerar med Kit med hjälp av sms så väljer du 1 för att marknadsföra dina produkter med Kit och väljer sedan 4 för att skapa en rabattkod.

1. Kit frågar vilken typ av rabattkod du vill skapa. Du kan välja Procentsats, Fast belopp eller Fri frakt.

2. Kit ber om några detaljer om din rabatt. Svara på frågorna för att ställa in rabatten.

3. Kit ber om ett namn för din rabattkod. Ange det namn som kunderna kommer att ange, till exempel APRIL20.

4. Kit bekräftar detaljerna i din nya rabattkod. Om du kommunicerar med Kit via sms så anger du Yes och i Shopify Ping trycker du på Ja för att skapa rabattkoden. Koden är tillgänglig och kan användas omedelbart av kunderna.

5. När du har skapat en ny rabatt med Kit, så erbjuder sig Kit att marknadsföra rabatten. Du kan välja Facebook ad (Facebook-annons), Facebook post (Facebook-inlägg) eller Send an email marketing campaign (Skicka en marknadsföringskampanj via e-post). Ange motsvarande nummer om du kommunicerar med Kit via sms. Om du kommunicerar med Kit via Shopify Ping så trycker du på det alternativ du vill välja. Om du väljer att skapa en Facebook-annons, så kommer du att bli ombedd att ställa in en budget.

6. Förhandsgranska inlägget eller annonsen.

7. Om du kommunicerar med Kit via sms så väljer du 1 för att publicera ditt val. Om du använder Shopify Ping så trycker du på Yes (Ja).