Använda Kit med Instagram

Kit kan hjälpa dig att köra Instagram-annonser. När du kör en annons på Instagram med Kit fakturerar Facebook med den betalningsmetod som är kopplad till ditt Facebook-annonskonto. Du betalar inte Kit för att köra Instagram-annonser.

Du kan använda Kit för att skapa Instagram-annonser som visar dina produkter och länkar till din butik.

Instagram-annonser är inte relaterade till Instagram-produkttaggar. Om du vill tagga dina produkter i Instagraminlägg kan du använda Instagram-kanalen.

Riktlinjer för instagram-annonser

Innan du kör annonser på Instagram är det viktigt att överväga Instagrams designkrav för Instagram-flödesannonser.

Ställ in Kit för att köra Instagram-annonser

Första gången du kör en annons på Instagram kommer Kit uppmana dig att slutföra några steg för att konfigurera dina konton på Shopify, Facebook och Instagram. Titta på en video om hur du konfigurerar Instagram-annonser för mer information.

Observera: Se till att du ställer in en betalningsmetod i Facebook innan du konfigurerar Kit för att köra Instagram-annonser.

Steg:

1. Klicka på Create compelling Instagram ads (skapa övertygande Instagram-annonser) i Kits kontrollpanel.
  2. Anslut till Facebook och klicka sedan Klart.
  3. Anslut till Facebooks företagssida och klicka sedan Klart.
  4. Anslut till Business Manager och klicka sedan Klart.
  5. Lägg till ett annons-konto i din Business Manager och klicka sedan Klart.
  6. Godkänn Facebooks villkor för anpassade målgrupper och klicka sedan Klart.
  7. Godkänn Facebooks villkor för webbplats-målgrupper och klicka sedan Klart.
  8. Välj målland och klicka sedan Klart.
  9. Lägg till ett Instagramkonto till din Facebook Business Manager och klicka sedan på Done (klar).
  10. Koppla ditt Instagram-konto till ditt Facebook ad-konto och klicka sedan på Done (klar).

Obs: Om du redan har anslutit till ett annat Facebook skill to Kit kan några av dessa steg redan ha gjorts för dig.

Kör en Instagram-annons med Kit

Steg:

1. Säg hi kit för att starta en ny konversation med Kit.

2. Påbörja processen med att köra en Instagram-annons:

- Om du kommunicerar med Kit med hjälp av Shopify Ping, klicka på Marknadsför produkter > Kör en annons på Facebook. - Om du kommunicerar via SMS med Kit väljer du 1 för att marknadsföra dina produkter med Kit, välj därefter 3 för att marknadsföra produkter på Instagram.

1. Kit frågar vilka produkter som du vill marknadsföra. Välj en marknadsföringstyp genom att välja ett nummer:

- Prioriterade produkter är en anpassad uppsättning produkter som du anger som viktiga i Kit-instrumentpanelen. - Nya produkter är de som du nyligen lagt till i din butik. - Senaste bästsäljare är produkter som har sålt bra. - Långsam lagerförteckning är de av dina produkter som har setts mindre än genomsnitt. - När du visar upp din butik väljer Kit ett urval av produkter att marknadsföra.

1. Välj en budget för dina annonser. I Kit avgör budgeten hur länge Instagram-annonsen ska köras. För 30 USD och mindre körs annonsen i 2 dagar. För 31 USD och mer körs annonsen i 7 dagar.

Kit skickar dig en länk för att förhandsgranska annonsen, och sedan publiceras annonsen automatiskt.

Felsök ditt Instagram-kontos konfigurering

Det går inte att göra anspråk på personliga annonskonton

Det kan hända att du får ett fel på Facebook när du konfigurerar ditt Instagram-konto:

Det här personliga annonskontot kan inte hävdas eftersom det inte funnits någon aktivitet på det. Skapa ett nytt annonskonto i Affärshanteraren istället.

För att åtgärda detta fel måste du skapa ditt eget annonskonto med hjälp av Facebooks företagshanterare.

När du har skapat ett nytt Facebook-annonskonto måste du kontakta Kit-teamet för att ställa in kontot som det primära annonskontot för Kit. Från kitcrm.com/adjust, klicka på dialogsymbolen och klicka sedan på Ny konversation för att begära att det nya kontot ställs in som det primära annonskontot för Kit.