Förbereder att köra annonser

Innan du börjar annonsera med Kit är det bra om du planerar vilka produkter du vill marknadsföra och ställa in din annonsbudget. Kit är kostnadsfri att använda, men alla annonser som du kör kostar pengar och du faktureras direkt via Facebook. När du är redo att köra en annons kan du gå till Använda Kit med Facebook, Använda Kit med Instagram eller Använda Kit för e-postmarknadsföring.

Obs! Alla annonser måste följa Facebooks annonspolicyer. Granska riktlinjerna för förbjudet innehåll och radera objekt från katalogen som bryter mot dessa policyer.

Lägg till mallar

Genom att anpassa dina annonsmallar kan du välja vilken typ av text som används när Kit skapar annonser åt dig.

Steg:

1. Gå till Kits kontrollpanel och gå till justeringar > Annonser och poster.

2. Klicka på växlingsknappen för att aktivera eller inaktivera annonstextmallar. Mallarna grupperas efter innehållet som visas i annonsen. Du kan hantera mallar för följande annonstyp:

- De nyaste produkterna - Bästsäljande produkter - Långsamt säljande produkter - Butiksvisning - Skickad bild

1. Valfritt: Om du vill skapa en anpassad förinställning för en annonstyp anger du annonstext i fältet Ny mall och klickar sedan på Skicka. Du kan ta med {title} in en anpassad förinställning och då ersätts den koden i annonstexten med rubriken för den produkt du använder.

Översättning av annonstext

Om du vill skicka annonser på andra språk inaktiverar du de engelska förvalda mallarna och skriver in texten för en anpassad annonsmall på det språk du vill använda.

Väljer produkterna för annonsering

Kit ansluter till din Shopify-butik och håller dig uppdaterad om de senaste produkterna, de mest sålda produkterna och produkterna med lägst omsättningshastighet i din butik. Kit erbjuder alltid de här tre kategorierna för dig som annonseringsalternativ i dina Facebook- eller Instagram-annonser.

Om du vill ha mer kontroll över vilka produkter du annonserar kan du ställa in dina prioriterade produkter.

Annonsbudgetar och varaktighet

Kits annonsbudgetar är förinställda för att se till att dina annonser lyckas. Du kan inte ändra budgetarna.

Varaktigheten av en annonskampanj beror på vilken budget du väljer när du startar kampanjen.

Annonser med en budget på $ 30 eller mindre körs i 2 dagar. Annonser med en budget på $ 30 eller mer körs i 7 dagar. Dynamiska produktannonser visas i 14 dagar.