Konfigurera Kit

Du kan kommunicera med Kit för att köra annonser, göra inlägg på sociala medier och skicka e-postmeddelanden.

När du konfigurerar Kit så får du ett Kit-konto och tillgång till Kit-kontrollpanelen. På kontrollpanelen kan du hantera dina Kit-kontoinställningar, dina prioriterade produkter och alla e-postmallar.

Du måste ha en Shopify online-butik utan lösenord för att använda Kit.

Ställ in Kit för att publicera på Facebook

När du konfigurerar Kit så kan du ansluta Kit till ditt Facebook-konto så att Kit skapar Facebook-inlägg åt dig.

1. Klicka på Engage your Facebook audience for free (engagera din Facebook-publik gratis) från Kits kontrollpanel.
  2. Anslut till Facebook och klicka sedan Klart.
  3. Anslut till Facebooks företagssida och klicka sedan Klart.

Ställ in Kit för att köra Facebook-annonser

När du konfigurerar Kit kan du ansluta Kit till ditt Facebook-konto för att köra Facebook-annonser.

Steg:

1. Klicka på Locka nya kunder och skapa försäljning från Kits kontrollpanel.
  2. Anslut till Facebook och klicka sedan Klart.
  3. Anslut till Facebooks företagssida och klicka sedan Klart.
  4. Anslut till Business Manager och klicka sedan Klart.
  5. Lägg till ett annons-konto i din Business Manager och klicka sedan Klart.
  6. Godkänn Facebooks villkor för anpassad målgrupp och klicka sedan Klart.
  7. Godkänn Facebooks villkor för webbplats-målgrupp och klicka sedan Klart.
  8. Välj målland och klicka sedan Klart.

Att ansluta en Facebook-företagshanterare till Kit

Innan du kan köra Facebook-annonser med Kit måste du ansluta en Facebook-företagshanterare till Kit. En Facebook-företagshanterare som är kopplad till både företagets Facebook-sida och ett annonskonto som har en admin-roll för Företagshanteraren.

Om du har ett personligt annonskonto, måste du ansluta det till en Business Manager. Om du aldrig har annonserat med ditt personliga annonskonto måste du skapa ett nytt annonskonto inuti Business Manager för att skapa Facebook-reklamkampanjer. Läs mer om Business Manager och annonskonton i hjälpcentret för Facebook-annonser.

Om du inte har en Företagshanterare kan du skapa en när du konfigurerar Kit. Om du använde ett Facebook-annonskonto med Kit innan du skapade Företagshanteraren, kan du behöva lägga till ditt annonskonto manuellt i Business Manager på Facebook innan det kan anslutas till Kit. Om så är fallet, kopiera ditt Facebook-annonskonto-ID från Kit och klicka sedan på Ta mig till Företagshanteraren. När du lägger till annonskontot i Företagshanteraren på Facebook kan du klistra in det konto-ID som du kopierade.

Ändra inställningar för Kit-konto

Du kan ändra dina kontoinställningar från Kit-kontrollpanelen.

Kontoinställningar

För att komma åt dina kontoinställningar klickar du på profilikonen längst upp till höger på Kit-kontrollpanelen och klickar sedan på Personliga inställningar. Från sidan Personliga inställningar kan du ändra följande kontoinställningar:

• meddelandeplattform
  • e-postadress för kontakt
  • tidszon
  • butikskategori

Tredjepartsanslutningar

För att hantera tredjepartsanslutningar med Kit klickar du på profilikonen längst upp till höger på Kit-kontrollpanelen och klickar sedan på Kontoanslutningar. Från sidan Kontoanslutningar kan du hantera anslutningarna mellan Kit och följande andra tjänster:

• Shopify
  • Facebook
  • Instagram

Du kan pausa meddelanden från Kit.

Anslut Kit till SMS

Du kan använda SMS med Kit från följande länder:

• Australien
  • Kanada
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Hong Kong SAR
  • Irland
  • Israel
  • Norge
  • Filippinerna
  • Polen
  • Singapore
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • USA

När du har ställt in Kit för att använda SMS, får du en bekräftelse på det mobilnummer du anger.

Om du inte får ett bekräftelsenummer kan du behöva kontakta din mobilleverantör och be dem tillåta numret 55643 att skicka dig textmeddelanden.

Om din butik inte ligger i ett land eller en region som stöder SMS-meddelanden för Kit, finns Kit inte längre tillgängligt för dig att använda.

Överväg följande alternativ till Kit om SMS-meddelanden inte finns tillgängligt för dig:

• Facebook-kanal: Skapa Facebook-inlägg, Facebook-annonser och kund-retargeting.
  • Shopify Email: Skapa och skicka marknadsföringskampanjer via e-post.
  • Shopify-analys: Kör företagsrapporter i din Shopify-administratör.
  • Rabatter: Skapa rabattkoder.

Ändra från Facebook Messenger till SMS-meddelanden

Om du har Kit installerat kan du fortfarande använda den tills Kit tas bort från din butik den 31 augusti 2021. För att fortsätta arbeta med Kit måste du ändra kommunikationsmetod från Facebook Messenger till SMS-meddelanden.

Steg:

1. Från en webbläsare loggar du in på kitcrm.com.
  2. Klicka på kontoikonen och sedan på Inställningar.
  3. Klicka på Ändra meddelandeplattform till SMS i avsnittet Meddelandeplattform.
  4. Välj en Landskod och ange sedan det telefonnummer du vill använda för SMS-meddelanden med Kit. En bekräftelsekod skickades till telefonnumret.
  5. Ange den bekräftelsekod som du får och klicka sedan på Skicka.

Om din butik inte ligger i ett land eller en region som stöder SMS-meddelanden för Kit, finns Kit inte längre tillgängligt för dig att använda.

Överväg följande alternativ till Kit om SMS-meddelanden inte finns tillgängligt för dig:

• Facebook-kanal: Skapa Facebook-inlägg, Facebook-annonser och kund-retargeting
  • Shopify Email: Skapa och skicka marknadsföringskampanjer via e-post
  • Shopify-analys: Kör företagsrapporter i din Shopify-administratör
  • Rabatter: Skapa rabattkoder

För mer information om alternativ till Kit, se Övergång från Kit och hur du fortsätter att köra Facebook-annonser.

Ändra från Shopify Ping till SMS-meddelanden

Från och med den 10 maj 2021 kommer Kit inte längre att stödjas. Om du för närvarande kommunicerar med Kit med hjälp av Shopify Ping måste du ändra din kommunikationsmetod till SMS-meddelanden. Du kan fortsätta använda Kit tills den tas bort från din butik den 31 augusti 2021.

Steg:

1. Från en webbläsare loggar du in på kitcrm.com.
  2. Klicka på kontoikonen och sedan på Inställningar.
  3. Klicka på Sluta använda Ping i avsnittet Meddelandeplattform.
  4. Klicka på OK för att bekräfta.
  5. Klicka på kontoikonen och sedan på Inställningar.
  6. Klicka på Byt meddelandeplattform.
  7. Välj en Landskod och ange sedan det telefonnummer du vill använda för SMS-meddelanden med Kit.
  8. En bekräftelsekod skickas till det telefonnumret. Ange bekräftelsekoden och klicka sedan på Skicka.

Om din butik inte ligger i ett land eller en region som stöder SMS-meddelanden för Kit, finns Kit inte längre tillgängligt för dig att använda.

Överväg följande alternativ till Kit om SMS-meddelanden inte finns tillgängligt för dig:

• Facebook-kanal: Skapa Facebook-inlägg, Facebook-annonser och kund-retargeting.
  • Shopify Email: Skapa och skicka marknadsföringskampanjer via e-post.
  • Shopify-analys: Kör företagsrapporter i din Shopify-administratör.
  • Rabatter: Skapa rabattkoder.

Om du vill veta mer, se Övergång från Kit och hur du fortsätter att köra Facebook-annonser.

Ta bort Kit

Om du tillfälligt vill sluta använda Kit kan du pausa eller stoppa Kit-meddelandena. Om du vill ta bort Kit från din butik, ta bort Kit-appen från App-sidan i Shopify. Kit kommer automatiskt tas bort från din butik den 31 augusti 2021.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Appar.

2. Klicka på papperskorgen bredvid din Kit-app.

3. Klicka på Radera för att bekräfta.