Konfigurera Kit

Lägg till appen till Shopify för att börja använda Kit och välj hur du föredrar att kommunicera med Kit. Du kommunicerar med Kit för att köra annonser, göra inlägg på sociala medier, skicka e-postmeddelanden och använda Kits andra kompetenser. Om du använder Shopify Ping så kan Kit redan vara förinstallerat. Shopify Ping är det sätt vi rekommenderar att du kommunicerar med Kit på.

När du konfigurerar Kit så får du ett Kit-konto och tillgång till Kit-kontrollpanelen. På kontrollpanelen kan du hantera dina Kit-kontoinställningar, till exempel Kits kompetenser, dina prioriterade produkter och alla e-postmallar.

Du måste ha en Shopify online-butik utan lösenord för att använda Kit.

Obs! Du kan använda Kit gratis, men du betalar för att köra annonskampanjer på Facebook och Instagram. Facebook fakturerar dig för kostnaden för annonser via ditt Facebook-konto. Läs mer om annonseringskostnaden på Facebook. Du kan ställa in budgetar för de annonskampanjer som du kör.

Installera Kit-appen

1. Från Shopify App-butiken, gå till Kit.

2. Klicka på Lägg till app.

3. Lägg till ditt telefonnummer och följ konfigureringsstegen. Mer information om hur du väljer hur du ska prata med Kit.

Ställ in Kit för att publicera på Facebook

När du konfigurerar Kit så kan du ansluta Kit till ditt Facebook-konto så att Kit skapar Facebook-inlägg åt dig.

1. Klicka på Engage your Facebook audience for free (engagera din Facebook-publik gratis) från Kits kontrollpanel.
  2. Anslut till Facebook och klicka sedan Klart.
  3. Anslut till Facebooks företagssida och klicka sedan Klart.

Observera! Om du redan har anslutit Kit till färdigheten "ads" (annons) så kan dessa steg redan ha genomförts åt dig.

Ställ in Kit för att köra Facebook-annonser

När du konfigurerar Kit kan du ansluta Kit till ditt Facebook-konto för att köra Facebook-annonser.

Steg:

1. Klicka på Locka nya kunder och skapa försäljning från Kits kontrollpanel.
  2. Anslut till Facebook och klicka sedan Klart.
  3. Anslut till Facebooks företagssida och klicka sedan Klart.
  4. Anslut till Business Manager och klicka sedan Klart.
  5. Lägg till ett annons-konto i din Business Manager och klicka sedan Klart.
  6. Godkänn Facebooks villkor för anpassad målgrupp och klicka sedan Klart.
  7. Godkänn Facebooks villkor för webbplats-målgrupp och klicka sedan Klart.
  8. Välj målland och klicka sedan Klart.

Obs: Om du redan har anslutit Kit till Facebook Post skill kan några av dessa steg redan ha gjorts för dig.

Att ansluta en Facebook-företagshanterare till Kit

Innan du kan köra Facebook-annonser med Kit måste du ansluta en Facebook-företagshanterare till Kit. En Facebook-företagshanterare som är kopplad till både företagets Facebook-sida och ett annonskonto som har en admin-roll för Företagshanteraren.

Facebook företagshanterare är ett verktyg som du kan använda för att organisera och hantera dina företagssidor och annonskonton på ett och samma ställe. Om du använder ett personligt annonskonto måste du ha använt det för att köra annonser tidigare innan du kan ansluta det till en företagshanterare. Om du aldrig har haft annonser med ditt personliga annonskonto måste du skapa ett nytt annonskonto inuti företagshanteraren innan du kan skapa kampanjer i Facebook reklam. Läs mer om företagshanterare och annonskonton på Facebook Ads Hjälpcenter.

Om du inte har en Företagshanterare kan du skapa en när du konfigurerar Kit. Om du använde ett Facebook-annonskonto med Kit innan du skapade Företagshanteraren, kan du behöva lägga till ditt annonskonto manuellt i Business Manager på Facebook innan det kan anslutas till Kit. Om så är fallet, kopiera ditt Facebook-annonskonto-ID från Kit och klicka sedan på Ta mig till Företagshanteraren. När du lägger till annonskontot i Företagshanteraren på Facebook kan du klistra in det konto-ID som du kopierade.

Om du skapar ett nytt annonskonto eller vill lägga till ett annat annonskonto till Företagshanteraren måste du kontakta Kit-support för att ansluta det nya annonskontot till Kit. Se till att du ställer in en betalningsmetod för ett nytt annonskonto. För mer information, titta på en video om att lägga till betalningsmetoder för ett Facebook-annonskonto.

Ändra inställningar för Kit-konto

Du kan ändra dina kontoinställningar från Kit-kontrollpanelen.

Kontoinställningar

För att komma åt dina kontoinställningar klickar du på profilikonen längst upp till höger på Kit-kontrollpanelen och klickar sedan på Personliga inställningar. Från sidan Personliga inställningar kan du ändra följande kontoinställningar:

• meddelandeplattform
  • e-postadress för kontakt
  • tidszon
  • butikskategori

Obs! Om du vill ändra det land för vilket dina annonser riktar sig behöver du kontakta Kit-support.

Tredjepartsanslutningar

För att hantera tredjepartsanslutningar med Kit klickar du på profilikonen längst upp till höger på Kit-kontrollpanelen och klickar sedan på Kontoanslutningar. Från sidan Kontoanslutningar kan du hantera anslutningarna mellan Kit och följande andra tjänster:

• Shopify
  • Facebook
  • Instagram

Du kan pausa meddelanden från Kit.

Välj hur systemet ska prata med Kit

Du kan kommunicera med Kit genom att använda Shopify Ping på iOS eller SMS:

• Välj Shopify Ping för att använda Ping-appen för att prata med Kit från en iPad eller en iOS-enhet.

• Välj SMS för att chatta med Kit från den standardmässiga meddelandeprogramvaran på din mobiltelefon.

Anslut Kit till SMS

Du kan använda SMS med Kit från följande länder:

• Australien
  • Kanada
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Hongkong SAR Kina
  • Irland
  • Israel
  • Mexico
  • Norge
  • Filippinerna
  • Polen
  • Singapore
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • USA

När du har ställt in Kit för att använda SMS, får du en bekräftelse på det mobilnummer du anger. Om du inte får ett bekräftelsenummer kan du behöva kontakta din mobilleverantör och be dem tillåta numret 55643 att skicka dig textmeddelanden.

Ta bort Kit

Om du tillfälligt vill sluta använda Kit kan du pausa eller stoppa Kit-meddelandena. Om du vill ta bort Kit från din butik, ta bort Kit-appen från App-sidan i Shopify.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Appar.

2. Klicka på papperskorgen bredvid din Kit-app.

3. Klicka på Radera för att bekräfta.