Ställ in Shopify Chat för Shopify Ping

När du aktiverar Shopify Chat for Shopify Ping kan dina kunder inleda en konversation med dig från din webbutik. Du kan läsa och svara på dina kunders meddelanden med Ping i din mobila enhet.

Krav

• Du måste använda den senaste versionen av Shopify Ping på en mobil enhet.

Installera Shopify Chat i Shopify

Steg:

1. Gå till Appar från ditt Shopify-administratörskonto.
  2. Klicka på Besök Shopify App Store.
  3. Ange Shopify Chat i sökfältet och klicka sedan på Shopify Chat i listrutan.
  4. Klicka på Lägg till app.

Anslut Shopify Chat till Ping

När du installerar Shopify Ping på din iOS- eller Androidenhet aktiveras Shopify Chat automatiskt och ansluts till Ping. Du kan också aktivera Shopify Chat från Ping.

Steg:

1. Tryck på appikonen på startskärmen för Shopify Ping på din iOS-enhet.
  2. Bredvid Shopify Chattrycker du på Lägg till.

Anpassa Shopify Chat för din webbutik

När du installerar Shopify Chat aktiveras en chattknapp automatiskt i din webbutik. Du kan anpassa knappen och chattfönstret så att det stämmer med stilen för ditt webbutikstema.

Obs! Om du har aktiverat Apple Business Chat och du ser din webbutik med Safari eller en iOS-enhet ser du inte Shopify Chat-knappen. Besökare i din webbutik med Safari eller en iOS-enhet ser alternativet att starta en konversation med Apple Business Chat.

Anpassa knappen Shopify Chat

Kunder som besöker din webbutik kan klicka på en chattknapp för att starta en chatt med dig i webbläsarfönstret. Du kan ändra knappfärgen så att den matchar din webbutik från sidan Shopify Chat.

Steg:

1. I Shopify går du till Shopify Chat.

2. I avsnittet Knappfärg anger du en hexadecimal kod eller väljer en färg.

3. Klicka på Spara.

Anpassa språket för Shopify Chat

Shopify Chat visas på samma språk som ditt tema. Om du använder ett språk som inte stöds är Shopify Chat på engelska som standard.

Anpassa välkomstmeddelandet för Shopify Chat-konversationer

När en kund startar en konversation med dig i Shopify Chat för första gången får de ett automatiskt välkomstmeddelande från din butik. Du kan anpassa detta meddelande från sidan Shopify Chat i Shopify. Du kanske vill använda samma språk som du använder för din webbutik i välkomstmeddelandet.

Obs! Du kan ange en länk i välkomstmeddelandet som en kund kan klicka på i konversationen.

Steg:

1. I Shopify går du till Shopify Chat.

2. I avsnittet Välkomstmeddelande anger du texten som du vill att kunder ska se.

3. Klicka på Spara.

Visa och svara på Shopify Chat-meddelanden i Ping

Du kan se och svara på Shopify Chat-meddelanden från kunder genom att använda Shopify Ping-appen på en iOS-eller android-enhet. Läs mer om att läsa och svara på meddelanden i Ping.

Meddelanden från kunder som använder Shopify Chat visar inte ett foto eller ett namn för kunden, men Ping kopplar varje anonym kund till en standardavatar och ett unikt butiksbesöksnamn.

SMS-meddelanden med Shopify Chat

Kunderna kan inkludera sitt telefonnummer när de ställer en fråga i Shopify Chat. Detta gör det möjligt för dem att få ett svar från dig via sms istället för att vänta i livechatten på ett svar. Om en kund anger ett telefonnummer som inte matchar en befintlig kund, skapas en ny kund. Svar skickas till kunden via sms och även till livechatten om fönstret fortfarande är aktivt. Den här funktionen är för närvarande tillgänglig för användning med telefonnummer från USA och Kanada. Funktionen är gratis för handlare, men meddelande-och datapriser kan tillkomma för kunder som använder sms-tjänster.

Aktivera Shopify Chat i Shopify

1. Klicka på Shopify Chat i din Shopify-administratör.

2. Klicka på Aktivera i avsnittet Shopify Chat-knapp.

3. Klicka på Bekräfta.

Inaktivera Shopify Chat i Shopify

1. Klicka på Shopify Chat i din Shopify-administratör.

2. Klicka på Inaktivera i avsnittet Shopify Chat-knapp.

3. Klicka på Bekräfta.

Avinstallera Shopify Chat i Shopify

1. Klicka på skräpkorgsikonen bredvid Shopify Chat.

Kundupplevelse

När en kund klickar på chattknappen öppnas en konversation i webbläsaren. Kunden kan fortsätta att navigera till andra sidor i din webbutik, och konversationen förblir öppen tills de stänger den. Om kunden navigerar bort från din butik sparas konversationen för en kort stund så att de kan fortsätta samtalet. Kunden kan också ange sitt telefonnummer i Shopify Chat för att få svar och fortsätta samtalet via sms. Meddelande- och datapriser kan tillkomma för kunder som använder SMS-tjänster.

Ordersökning

Utöver att använda Shopify Chat för att kommunicera med handlare kan kunderna spåra statusen för sin order. Kunderna kan öppna Shopify Chat, klicka på Jag behöver uppdatera min order och sedan ange ordernumret och den e-postadress som är kopplad till deras order. Kunden får ett meddelande tillbaka i Shopify Chat som innehåller distributionsstatusen för sin order, en länk för att spåra ordern om ordern har skickats eller en länk till orderstatussidan för mer information. Om kunden anger fel e-postadress eller ordernummer får han eller hon ett felmeddelande.