Ställ in Shopify Chat för Shopify Ping

När du aktiverar Shopify Chat för Shopify Ping kan dina kunder inleda en konversation med dig från din webbutik. Du kan läsa och svara på dina kunders meddelanden med Shopify Ping i din mobila enhet.

Krav

• Du måste använda den senaste versionen av Shopify Ping på en mobil enhet eller dator.

Installera Shopify Chat i Shopify

Steg:

1. Gå till Appar från ditt Shopify-administratörskonto.
  2. Klicka på Besök Shopify App Store.
  3. Ange Shopify Chat i sökfältet och klicka sedan på Shopify Chat i listrutan.
  4. Klicka på Lägg till app.

Anslut Shopify Chat till Shopify Ping

Shopify Chat aktiveras och ansluts till Shopify Ping automatiskt när du installerar Shopify Ping på din iOS-, iPad- eller Android-enhet eller loggar in på Shopify Ping på en dator för första gången. Du kan också aktivera Shopify Chat från Shopify Ping.

Steg:

1. Från Shopify Pings Start-skärm på din iOS-, iPad- eller Android-enhet, eller på en dator, väljer du appikonen.
  2. Bredvid Shopify Chat väljer du Lägg till.

Anpassa Shopify Chat för din webbutik

När du installerar Shopify Chat aktiveras en chattknapp automatiskt i din webbutik. Du kan anpassa knappen och chattfönstret så att det stämmer med stilen för ditt webbutikstema.

Obs! Om du har aktiverat Apple Business Chat och du ser din webbutik med Safari eller en iOS-enhet ser du inte Shopify Chat-knappen. Besökare i din webbutik med Safari eller en iOS-enhet ser alternativet att starta en konversation med Apple Business Chat.

Anpassa knappen Shopify Chat

Kunder som besöker din webbutik kan klicka på en chattknapp för att starta en chatt med dig i webbläsarfönstret. Du kan ändra knappfärgen så att den matchar din webbutik från sidan Shopify Chat.

Steg:

1. I Shopify går du till Shopify Chat.

2. I avsnittet Knappfärg anger du en hexadecimal kod eller väljer en färg.

3. Klicka på Spara.

Anpassa språket för Shopify Chat

Shopify Chat visas på samma språk som ditt tema. Om du använder ett språk som inte stöds är Shopify Chat på engelska som standard.

Anpassa välkomstmeddelandet för Shopify Chat-konversationer

När en kund startar en konversation med dig i Shopify Chat för första gången får de ett automatiskt välkomstmeddelande från din butik. Du kan anpassa detta meddelande från sidan Shopify Chat i Shopify. Du kanske vill använda samma språk som du använder för din webbutik i välkomstmeddelandet.

Obs! Du kan ange en länk i välkomstmeddelandet som en kund kan klicka på i konversationen.

Steg:

1. I Shopify går du till Shopify Chat.

2. I avsnittet Välkomstmeddelande anger du texten som du vill att kunder ska se.

3. Klicka på Spara.

Visa och svara på Shopify Chat-meddelanden i Shopify Ping

Du kan visa och svara på Shopify Chat-meddelanden från kunder genom att använda Shopify Ping-appen på en iOS-, iPadOS- eller Android-enhet eller genom att logga in på Shopify Ping på dator på shopifyping.com. Läs mer om att visa och svara på meddelanden i Shopify Ping.

Meddelanden från kunder som använder Shopify Chat visar inte ett foto eller ett namn för kunden, men Shopify Ping kopplar varje anonym kund till en standardavatar och ett unikt butiksbesöksnamn.

SMS-meddelanden med Shopify Chat

Kunderna kan inkludera sitt telefonnummer när de ställer en fråga i Shopify Chat. Detta gör det möjligt för dem att få ett svar från dig via sms istället för att vänta i livechatten på ett svar. Om en kund anger ett telefonnummer som inte matchar en befintlig kund, skapas en ny kund. Svar skickas till kunden via sms och även till livechatten om fönstret fortfarande är aktivt. Den här funktionen är för närvarande tillgänglig för användning med telefonnummer från USA och Kanada. Funktionen är gratis för handlare, men meddelande-och datapriser kan tillkomma för kunder som använder sms-tjänster.

Aktivera Shopify Chat i Shopify

1. Klicka på Shopify Chat i din Shopify-administratör.

2. Klicka på Aktivera i avsnittet Shopify Chat-knapp.

3. Klicka på Bekräfta.

Inaktivera Shopify Chat i Shopify

1. Klicka på Shopify Chat i din Shopify-administratör.

2. Klicka på Inaktivera i avsnittet Shopify Chat-knapp.

3. Klicka på Bekräfta.

Avinstallera Shopify Chat i Shopify

1. Klicka på skräpkorgsikonen bredvid Shopify Chat.

Kundupplevelse

När en kund klickar på chattknappen öppnas en konversation i webbläsaren. Kunden kan fortsätta att navigera till andra sidor i din webbutik och konversationen förblir öppen tills de stänger den. Om kunden navigerar bort från din butik sparas konversationen under en kort tid så att de kan fortsätta konversationen.

När en kund skickar sitt första meddelande uppmanas kunden att ange sin kontaktinformation. Om kunden befinner sig i Kanada eller USA ombeds kunden att ange sitt telefonnummer. Om kunden befinner sig någon annanstans ombeds kunden att ange sin e-postadress. När kunden har angett sin kontaktinformation skapas en kundpost eller matchas med din butik och det första meddelandet skickas till dig så att konversationen kan fortsätta.

Ordersökning

Utöver att använda Shopify Chat för att kommunicera med handlare kan kunder spåra status för sin order. Kunder kan öppna Shopify Chat, välja Jag vill ha en uppdatering på min order och sedan ange ordernummer och den e-postadress som är kopplad till ordern. Kunden får ett svar i Shopify Chat som innehåller distributionsstatus på ordern, en länk för att spåra ordern om ordern har skickats eller en länk till orderstatussidan för mer information. Om kunden anger fel e-postadress eller ordernummer får denne ett felmeddelande.