Använd massåtgärder i din Shopify-administrator

På många sidor i Shopify-admininistratorn kan du utföra massåtgärder. Du kan t.ex. distribuera många ordrar, radera många filer eller publicera många produkter på en gång.

Du kan använda massåtgärder på många sidor i din Shopify-administratör, inklusive Ordrar, Kunder och Produkter. Den här sidan innehåller en lista med sidor och deras massåtgärder`.

Välj artikel för att massredigera

Det finns 4 sätt att välja listobjekt på, för att förbereda sig för en massåtgärd:

• Välj ett objekt i taget
  • Välj en rad objekt
  • Välj alla listobjekt på en sida
  • Välj alla listobjekt (50+)

Välj ett objekt i taget

För att markera ett objekt `åt gången klickar du på kryssrutan bredvid varje objekt som du vill välja:

Klicka på kryssrutan för att välja objekt

Välj en rad objekt

Klicka för att välja ett objekt och håll sedan nere shift-tangenten och klicka på ett annat objekt. Här väljer du de första och sista objekten du klickade på och alla objekt däremellan.

Välj alla listobjekt på en sida

Det finns en huvudkryssruta högst upp på de flesta objektlistor. Du kan klicka på huvudkryssrutan för att välja alla listobjekt på en sida.

Välj alla objekt

Välj alla listobjekt (50+)

Det finns en huvudkryssruta högst upp på de flesta objektlistorna. Du kan klicka på huvudkryssrutan för att välja varje listobjekt på en sida. Du kan välja mer än 50 artiklar för en massåtgärd.

Steg:

1. Klicka på master-kryssrutan

2. Klicka på Välj alla 50+ artiklar från din butik:

Välj 50 plus objekt

Obs! Om du utför en massåtgärd på fler än 50 artiklar kan det ta några minuter. Om du har valt alla listartiklar för en massåtgärd väntar du på att massåtgärden ska slutföras innan du gör andra ändringar.

Välj en massåtgärd som ska utföras i din Shopify-administratör

När du har valt dina listobjekt kan du välja en massåtgärd som ska utföras.

Steg:

1. Klicka på Åtgärder.

2. Klicka på önskad åtgärd, till exempel, Radera valda produkter:

Åtgärdsrullgardinsmeny

3. Om du raderar listobjekt bekräftar du ditt val genom att klicka på Ta bort.

Lista med massåtgärder i din Shopify-administratör

Massåtgärder kan användas på följande sidor i din Shopify-administratör, var och en med sin egen uppsättning av tillgängliga åtgärder:

Adminsida Bulkåtgärder tillgängliga
Order
  • Skapa fraktetiketter (kräver Shopify Shipping)
  • Distribuera order
  • Ta emot betalningar för ordrar
  • Arkivera order
  • Ta bort order från arkivet
  • Lägg till taggar
  • Ta bort taggar
  • Appfunktioner (beroende på installerade appar)
Beställningar/utkast
  • Ta bort beställningsutkasten
  • Lägg till taggar
  • Ta bort taggar
Ordrar/övergivna utcheckningskassor
  • Arkivera utcheckningar
  • Ta bort utcheckningar från arkivet
Produkter
  • Gör produkter tillgängliga
  • Gör produkter otillgängliga
  • Radera valda produkter
  • Lägg till taggar
  • Ta bort taggar
  • Lägg till kollektion
  • Ta bort från kollektion
  • Appfunktioner (beroende på installerade appar)
Produkter/överföringar
  • arkivera överföringar
  • Avarkivera överföringar
  • Lägg till taggar
  • Ta bort taggar
Produkter/lager
  • Fortsätt sälja när den är slutsåld
  • Sluta sälja när den är slutsåld
  • Skapa överföring
  • Uppdatera kvantitet
produkter/samlingar
  • Gör produktserier tillgängliga
  • Gör produktserier otillgängliga
  • Ta bort valda produktserier
Produkter/presentkort
  • Inaktivera valda presentkort
Kunder
  • Radera valda kunder
  • Lägg till taggar
  • Ta bort taggar
Rabatter
  • Aktivera rabatter
  • Inaktivera rabatter
  • Radera rabatter
Webbutik/blogginlägg
  • Publicera utvalda blogginlägg
  • Ta bort publicering av valda blogginlägg
  • Lägg till taggar
  • Ta bort taggar
  • Radera blogginlägg
Webbutik/sidor
  • Publicera utvalda sidor
  • Ta bort publicering av vissa sidor
  • Radera sidor
Webbutik / Navigering / URL-omdirigeringar
  • Radera valda omdirigeringar
Inställningar/filer
  • Radera valda filer