Använda bildredigeraren

Du kan använda bildredigeraren för att redigera och ändra storlek på bilder som du vill använda i ditt Shopify-administratörskonto.

Innan du redigerar dina bilder bör du förstå hur dina bilders aspektförhållande påverkar hur de visas på webbplatser.

Förstå bildens aspektförhållande

En bilds aspektförhållande är förhållandet mellan dess bredd och dess höjd. Till exempel har en bild som är 200 px genom 400 px ett aspektförhållande på 1:2. En bild som är 150 px genom 450 px har ett aspektförhållande på 1:3.

Bilder kan ha olika storlekar och fortfarande ha samma aspektförhållande. Beräkna om bilder har samma aspektförhållande genom att dividera varje bilds bredd med höjden och jämföra resultaten.

Genom att använda ett konsekvent aspektförhållande för alla bilder av en viss typ, visas de upp bättre sida vid sida, eftersom de alla visas som samma storlek. Om du till exempel vill att dina produktbilder ska ha samma storlek i en produktserie, måste de ha samma aspektförhållande.

Du kan använda bildredigeraren för att beskära dina bilder så att de har samma sidförhållande.

Öppna bildredigeraren

Du kan använda bildredigeraren för att redigera produktbilder.

Steg:

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.

2. Klicka på namnet på den produkt som har den bild som du vill redigera.

3. I Media-avsnittet klickar du på den produktbild som du vill redigera.

Beskära en bild

Du kan beskära en bild för att ta bort en del av bilden. Detta är användbart när du bara vill visa en del av bilden, eller när du behöver ändra bildens aspektförhållande.

Steg:

1. Klicka på Beskära.
  2. Rama in området på bilden som du vill behålla:

• Klicka på Friform för att beskära bilden till en anpassad storlek. Du kan klicka och dra i hörnen på den markerade ytan, eller klicka inne i den markerade ytan och dra den till en annan plats.
    • Klicka på Original för att beskära bilden och använda dess bildförhållande. Du kan klicka och dra i hörnen på den markerade ytan för att ändra dess storlek, eller klicka inne i den markerade ytan och dra den till en annan plats. Bildförhållandet är detsamma som originalbildens när du ändrar storleken.
    • Klicka på Kvadrat för att beskära bilden till en kvadrat. Du kan klicka och dra i hörnen på kvadraten för att ändra storlek på den, eller klicka inuti kvadraten och dra den till ett annat läge. Kvadratens bildförhållande fortsätter att vara detsamma när du ändrar storleken.
  3. Klicka på Använd för att beskära bilden.

4. När du har redigerat färdigt i bildredigeraren klickar du på Spara.

Rita på en bild

Du kanske vill rita på en bild för att lägga till en rad, markera en del av bilden eller lägga till en design.

Steg:

1. Klicka på Dra.
  2. Välj en färg och en penselstorlek.
  3. Klicka och dra på bilden för att rita.
  4. Klicka på Tillämpa för att lägga till ritningen.
  5. När du har redigerat färdigt i bildredigeraren klickar du på Spara.

Du kan använda radergummit för att ta bort hela eller delar av en ritning. Radergummit raderar inte något från originalbilden.

Ändra storlek på en bild

Du kan ändra storlek på en bild för att ändra dess faktiska storlek.

Steg:

1. Klicka på Ändra storlek.
  2. Ange bildens nya bredd. Som standard är Lås höjd-breddförhållandet valt, vilket uppdaterar bildhöjden automatiskt för att upprätthålla bildförhållandet. Om du bara vill justera höjden eller bredden på en bild så klickar du på Lås höjd-breddförhållandet för att avmarkera inställningen. Om du ändrar storlek på din bild med Lås höjd-breddförhållandet inaktiverat så kan bilden förvrängas.
  3. Klicka på Klart för att ändra storlek på bilden.
  4. När du har redigerat färdigt i bildredigeraren klickar du på Spara.

Ändra en bilds orientering

Du kan vända eller rotera en bild för att ändra dess visningsorientering. Du kan också luta bilden inuti ramen.

Steg:

1. Klicka på Rotera.
  2. För att ändra bildens orientering:

• Klicka på Rotera medurs för att vrida bilden.
    • Klicka på knapparna Vänd vertikalt eller Vänd horisontellt för att vända bilden.
  3. Klicka på Använd för att ändra bildens orientering.

4. När du har redigerat färdigt i bildredigeraren klickar du på Spara.

Ta bort eller ersätta en bilds bakgrund

Du kan använda Shopify Magic för att ta bort eller ersätta en bilds bakgrund i bildredigeraren.

Mer information om att generera media med Shopify Magic.

Återställ ändringar av en bild

Om du ändrade en bild med hjälp av Shopifys bildredigerare så kan du välja att återställa alla ändringar tillbaka till originalbilden, även efter att ändringarna har sparats. Återställningar till en ändrad bild kan inte ångras, så om du vill tillämpa på nytt eller behålla några ändringar av bilden så måste de göras om manuellt.

Steg:

1. Klicka på Återställ till original.
  2. I dialogrutan Återställ bild till original? klickar du på Återställ.

Meddelandet Återställd till originalvisar att ändringen är slutförd.