Tangentbordsgenvägar

Du kan använda tangentbordsgenvägar för att navigera på din Shopify-administratör snabbare.

Grundläggande kortkommandon

Vissa tangentbordsgenvägar fungerar överallt på din dator.

Kopiera

När du kopierar, kommer din dator ihåg information (text eller filer) så att du kan placera den någon annanstans, flytta den eller duplicera den.

För att kopiera väljer du text eller en fil och trycker på ctrl + C på en PC eller command + C på en Mac.

Klistra in

När du klistrar in, återger datorn din information (text eller filer) som du tidigare kopierat. Texten eller filerna placeras i fönstret eller textrutan där du arbetar.

Klistra in genom att trycka på ctrl + V på en PC eller command + V på en Mac

Hitta

I många applikationer kan du använda sök kommandot för att söka efter en specifik text. Det här kommandot är tillgängligt i de flesta webbläsare och ordbehandlare.

För att söka, tryck på ctrl + F på en PC eller command + F på en Mac

Använda admin-tangentbordsgenvägar

Du kan använda kortkommandon i din Shopify-administratör för att snabbt flytta mellan sidor eller lägga till objekt som produkter, sidor och rabatter. Du kan se en fullständig lista över kortkommandon som fungerar i Shopify från din administratör. För att öppna listan över kortkommandon trycker du på tangenten ? när du surfar på din Shopify-administratör.

Tryck på esc-tangenten för att stänga listan med genvägar. Tangentbordsgenvägar fungerar oavsett om listan är öppen eller inte. Du kan också stänga listan med genvägar genom att klicka någonstans i Shopify-administratörspanelen utanför popup-fönstret.

De flesta kortkommandon kräver att du trycker på flera tangenter. Tryck på tangentbordets kortkommandon på följande sätt för att de ska fungera på rätt sätt:

• Du måste trycka på tangenterna för genvägen i den ordning som de visas i listan, från vänster till höger. Om du till exempel vill lägga till en produkt (genväg A P), så fungerar det inte att skriva P A.
  • Den fullständiga sekvensen av nycklar måste skrivas inom ca 1 sekund.

Använda temaredigerarens kortkommandon

Kortkommandon i temaredigeraren är för närvarande uppdelade i följande kategorier:

• allmän
  • verktyg
  • navigering
  • avsnitt och block

Du kan använda kortkommandon för snabb navigering av vänster sidopanel och växling mellan verktyg som till exempel förhandsgranskningspanelen och uppdatering av förhandsgranskningsfönstrets bredd.

Du kan visa en fullständig lista över de tillgängliga kortkommandona genom att använda ctrl + / på en PC eller command + / på en Mac. Om du vill stänga listan med kortkommandon så trycker du på esc-tangenten eller klickar någonstans i temaredigeraren utanför popup-fönstret. Kortkommandon fungerar oavsett om listan är öppen eller inte.

Alla kortkommandon kräver att du trycker på flera tangenter. Beroende på din enhetstyp använder du en kombination av följande väljartangenter för att kortkommandona ska fungera som avsett:

• På en PC finns bland annat följande exempel på väljartangenter Control, Shift, Alt, Windows
  • På en Mac är följande exempel på väljartangenter Command, Control, Shift, Option