Tangentbordsgenvägar

Du kan använda tangentbordsgenvägar för att navigera på din Shopify-administratör snabbare.

Grundläggande kortkommandon

Vissa tangentbordsgenvägar fungerar överallt på din dator.

Kopiera

När du kopierar, kommer din dator ihåg information (text eller filer) så att du kan placera den någon annanstans, flytta den eller duplicera den.

För att kopiera väljer du text eller en fil och trycker på ctrl + C på en PC eller command + C på en Mac.

Klistra in

När du klistrar in, återger datorn din information (text eller filer) som du tidigare kopierat. Texten eller filerna placeras i fönstret eller textrutan där du arbetar.

Klistra in genom att trycka på ctrl + V på en PC eller command + V på en Mac

Hitta

I många applikationer kan du använda sök kommandot för att söka efter en specifik text. Det här kommandot är tillgängligt i de flesta webbläsare och ordbehandlare.

För att söka, tryck på ctrl + F på en PC eller command + F på en Mac

Använda admin-tangentbordsgenvägar

Du kan använda tangentbordsgenvägar i din Shopify-admin för att snabbt flytta mellan sidor eller lägga till objekt såsom produkter, sidor och rabatter.

De flesta tangentgenvägar kräver att du trycker på flera tangenter. För att genvägarna ska fungera korrekt bör du tänka på följande:

• Tangenterna för genvägen måste tryckas i den ordning som de visas i listan från vänster till höger. Om du till exempel vill lägga till en produkt (genväg A P), kommer att skriva P A inte att fungera.

• Den fullständiga sekvensen av nycklar måste skrivas inom ca 1 sekund.

Lista över admin-tangentbordsgenvägar

För att öppna listan med tangentbordsgenvägar trycker du på tangenten ? samtidigt som du tittar på din Shopify-administratör.

Tryck på esc-tangenten för att stänga listan med genvägar. Tangentbordsgenvägar fungerar oavsett om listan är öppen eller inte. Du kan också stänga listan med genvägar genom att klicka någonstans i Shopify-administratörspanelen utanför popup-fönstret.

Följande tangentbordsgenvägar finns tillgängliga i din Shopify-administratör: