Skapa och använda taggar i Shopify

Du använda taggar för att märka produkter, överföringar, kunder, ordrar, orderutkast och blogginlägg. När du har lagt till taggar kan du använda dem för att söka och filtrera för att hjälpa dig att hålla dig organiserade medan du arbetar i Shopify. Kunderna kan inte se taggar, men din webbutiks sökmotor använder taggar för att kategorisera produkter och organisera kundernas sökresultat.

Ett sätt att använda taggar på är att gruppera relaterade produkter så att du snabbt kan ändra på dem. Till exempel kan du lägga till taggen "Sommar" till relaterade produkter. Vid slutet av säsongen kan du söka efter taggen 'Sommar' på sidan Produkter för att få en lista över sommarprodukter och använda en massåtgärd för att dölja dem från dina försäljningskanaler.

Taggtyper

Du kan skapa en anpassad uppsättning taggar för varje sektion i Shopify där taggar används. När du skapar en tagg i ett visst avsnitt kommer det inte att kopieras till de andra avsnitten där taggar används. Du kan till exempel organisera ordrar med taggar såsom packed eller test, men använd taggar såsom tax exempt eller wholesale för att beskriva några av dina kunder. Varje typ av tagg motsvarar den avdelning som den kan organisera:

Typ Beskrivning
Produkt Lägg till och ta bort taggar för en produkt på dess detaljsida. Visa alla produkttaggar från alla produktdetaljsidor. Filtrera produkter efter tag på sidan Produkter och sidan Lagerförteckning. Använd produkttaggar som urvalskriterier när du bygger en automatisk kollektion, eller som filter när du skapar en meny. När en kund söker efter en term som matchar en produkttagg kommer de taggade produkterna att visas i sökresultat, även om taggarna är osynliga för kunderna. Du kan tillämpa upp till 250 taggar på varje produkt.
Överför Lägg till och ta bort taggar för ett specifikt orderutkast på dess detaljsida. Visa alla överföringstaggar från en detaljsida för överföringar. Filtrera överföringar med tagg på sidan Överföringar.
Order Lägg till och ta bort taggar för en specifik order på dess detaljsida. Filtrera ordrar med tagg på sidan Ordrar.
Beställningsutkast Lägg till och ta bort taggar för ett specifikt orderutkast på dess detaljsida. Visa alla orderutkast-taggar från alla orderutkastens detaljsidor. Filtrera orderutkast utifrån tagg på sidan Orderutkast. När du skapar en order från ett orderutkast, överförs dess taggar över och läggs till som ordertaggar.
Kund Lägg till och ta bort taggar för specifika kunder på deras detaljsidor. Visa alla kundtaggar från alla kunddetaljsidor. Filtrera kunder utifrån tagg på sidan Kunder.
Blogginlägg Lägg till och ta bort taggar för ett specifikt blogginlägg på dess detaljsida. Filtrera blogginlägg utifrån tagg på sidan Blogginlägg.

Lägg till en tagg

Du kan lägga till en tagg när du skapar eller redigerar produkter, överföringar, ordrar, orderutkast, kunder eller blogginlägg.

Steg:

1. Öppna sidan för specifika produkter, överföringar, ordrar, orderutkast, kunder eller blogginlägg i Shopify.
  2. I avsnittet Taggar anger du namnet på den tagg som du vill lägga till, eller markerar den på listan med befintliga taggar. Om du anger namnet för en ny tagg kommer den automatiskt att skapas för framtida användning i avsnittet.
  3. Klicka på Spara.

Du kan också lägga till en tagg från den fullständiga listan som visas när du klickar på Visa alla taggar på sidan Produkt, Överföring, Utkast eller Kunddetaljsida.

Steg:

1. I avsnittet Taggar klickar du på Visa alla taggar.
  2. Välj en tagg från listan.
  3. Klicka på Tillämpa ändringar.

Ta bort en tagg

Du kan ta bort en tagg från produkter, överföringar, ordrar, orderutkast, kunder eller blogginlägg.

Steg:

1. Öppna sidan för specifika produkter, överföringar, ordrar, orderutkast, kunder eller blogginlägg i Shopify.
  2. Klicka på "x" bredvid namnet på en tagg du vill ta bort. Koden tas bara bort från den specifika produkten, överföringen, ordern, orderutkastet, kunden eller bloggposten.
  3. Klicka på Spara.

Du kan också ta bort en tagg från den fullständiga listan som visas när du klickar på Visa alla taggar på sidan Produkt, överföring, orderutkast eller kunddetaljer:

1. I avsnittet Taggar klickar du på Visa alla taggar.
  2. Klicka på "x" bredvid namnet på en tagg du vill ta bort.
  3. Klicka på Tillämpa ändringar.

Sök efter tagg i Shopify

Du kan söka efter en tagg som du har lagt till en produkt, överföring, order, orderutkast, kund eller blogginlägg för att hjälpa dig att hitta något snabbare. Sökningen kommer att ge alla resultat som matchar taggen. Om du har skapat en tagg men den inte har lagts till någonting, kommer inga sökresultat att visas.

Steg:

1. Ange namnet på taggen i Shopifys sökfält.
  2. Visa matchande resultat och välj ett resultat för att se det i detalj.

Filtrera efter tagg:

Du kan använda relevanta taggar för att filtrera listorna på sidorna Produkter, Överföringar, Beställningar, Orderutkast, Kunder och Blogginlägg. Du kan också använda produkttaggar för att filtrera listan över varianter på sidan Lagerförteckning.

Steg:

1. På den relevanta sidan klickar du på rullgardinsmenyn för att tillämpa ett filter.
  2. Under Välj ett filter... , välj alternativet Taggat med för att filtrera efter tagg.
  3. Ange namnet på taggen som du vill använda som ett filter.
  4. Klicka på Lägg till filter för att visa en lista med objekt som har den taggen.

När du tillämpar mer än ett filter på en lista visas bara de objekt som matchar alla filter i den filtrerade listan. Ett objekt som inte matchar ett eller flera filter kommer inte att visas i den filtrerade listan.

Andra sätt att använda taggar

Det finns fler sätt att använda taggar och hålla sig organiserad: