Lägg till en Facebook-pixel i din webbutik

Du kan integrera en Facebook-pixel med din webbutik för att hjälpa dig att förstå kundbeteende och trafik. En Facebook-pixel samlar in data om hur kunder använder dina webbsidor, så att du effektivt kan planera dina annonskampanjer för att hitta nya kunder.

Innan du lägger till en Facebook-pixel i din butik kan du lära dig mer om Facebook-pixeln på Facebooks hjälpcenter.

Obs! Om du vill påskynda tillväxten i din internetbutik, försök använda Kit för dina Facebook-annonskampanjer.

Innan du börjar

Innan du kan lägga till en Facebook-pixel i din webbutik behöver du ha ett Facebook-annonskonto och du måste konfigurera pixeln i Facebook Annonshanteraren. Om du har använt en Facebook-pixel med din webbutik tidigare och du vill skapa en ny pixel, kan du behöva ta bort Facebook pixelkoden från din webbutik först.

Obs! Om du arbetar med en reklambyrå eller använder en app för att hantera dina Facebook-annonser eller trafik, se till att du inte lägger till dubbla eller felaktiga data i dina rapporter när du lägger till en Facebook-pixel i din webbutik.

Skapa ett nytt Facebook-annonskonto

Innan du kan skapa en Facebook-pixel behöver du ett Facebook-annonskonto. För att skapa ett konto, gå till Facebook.

Steg-för-steg-instruktioner från Facebooks hjälpcenter

Du hittar steg-för-steg-instruktioner för att använda Facebook-pixeln med Shopify på Facebook Hjälpcenter.

Ta bort Facebook-pixelkoden från din webbutik

Om du har ett ID för Facebook-pixel tillagt i dina webbutiksinställningar kan du ersätta det med ett nytt pixel-ID som du skapar i Facebook.

Om du redigerade din temakod för att lägga till Facebook-pixeln måste du ta bort pixelkoden innan du kan lägga till ett Facebook pixel-ID i dina webbutiksinställningar. Om du inte gör det kommer din butik att ha mer än en pixel, vilket kan medföra duplicerade eller felaktiga data i dina rapporter.

Ta bort pixel-kod från din temafil

Om du har lagt till Facebook-pixeln i din webbutik genom att redigera din butiks tema i Shopify, kan du ta bort den existerande pixelkoden från din theme.liquid fil.

Steg:

1. I avsnittet Aktuellt tema, klicka på Åtgärder och välj Redigera kod.
  2. Klicka på theme.liquid-filen för att öppna kodredigeraren.
  3. Radera Facebook-pixelkoden. Du kan hitta den mellan taggarna <head> och </head>.
  4. Klicka på Spara.

Skapa en Facebook-pixel

Du kan skapa en Facebook-pixel i Facebook Annonshanteraren. För att ta reda på stegen om hur man skapar en Facebook-pixel, gå till Facebook Hjälpcenter.

Lägg till ett Facebook-pixel-ID i dina webbutiksinställningar

Du kan lägga till ett Facebook-pixel-ID i dina webbutikinställningar i Shopify för att integrera pixeln med din webbutik. Användningen av denna integration kräver inte att du redigerar din webbutikskod. Istället kommer du att ange Facebook-pixel-ID i dina webbutikinställningar. Hitta detaljerade instruktioner om hur du ansluter ditt Shopify-konto till Facebook från Facebook Annonsörshjälp.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Webbutik > Inställningar.

2. I avsnittet Facebook-pixel lägger du till ditt Facebook-pixel-ID: - Om du lägger till en pixel för första gången, ange då Facebook-pixel-id:

• Om du ändrar till en ny Facebook-pixel från en befintlig, klickar du på Ändra innan du anger det nya Facebook-pixel-ID:t.
  3. Klicka på Spara.

När du har lagt till pixeln i din webbutik kan du kontrollera att den fungerar med hjälp av Facebook Ads Manager. Läs om hur du kan se om din Facebook-pixel fungerar på Facebooks hjälpcenter.

Obs! Om du nyligen har lagt till en Facebook-pixel i din webbutik, måste du vänta på kundaktivitet innan du ser några data i Facebook Annonshanteraren.

Facebook-pixel standardhändelser

Efter att du har lagt till en Facebook-pixel i Shopify spårar pixeln vissa händelser i din webbutik. Du kan använda händelsedata för att lära dig mer om hur kunder interagerar med din butik. Läs mer om hur du använder standardhändelser med Facebook-pixel för att skapa kampanjer och spåra omvandlingar i Facebooks Hjälpcenter.

Händelser som spårar ett värde använder sig av en orders delsumma som inte omfattar skatter eller leveranskostnader.

När du har integrerat en Facebook-pixel med din webbutik spårar pixeln automatiskt 6 standardhändelser:

Beskrivningar av Facebook-pixelns standardhändelser
Händelsenamn Händelsebeskrivning
VisaInnehåll När en besökare ser en sida, till exempel en produktsida
Sök När en besökare gör en sökning
LäggTillIVarukorg När en besökare lägger till en produkt i varukorgen
BörjaUtcheckning När en besökare klickar på utcheckningsknappen
LäggtillBetalningsInfo När en besökare anger betalningsinformation i utcheckningen
Inköp När en kund slutför ett köp och ser tacksidan i utcheckningen