Skapa Facebook dynamiska retargeting-annonser i Shopify

När du har konfigurerat Facebook Marketing i Shopifys Facebookkanal och du har synkroniserat dina produkter till Facebook kan du skapa en marknadsföringsaktivitet i Shopify för Facebooks dynamiska retargeting-annonser. Annonserna kan hjälpa dina kunder att upptäcka fler produkter i din webbutik.

För att skapa dynamiska retargeting-annonser för Facebookmåste du även sälja med hjälp av en Shopify-webbutik och butiken får inte vara lösenordsskyddad. Läs om hur du tar bort ditt lösenord för webbutiken.

Obs! När du skapar Facebooks dynamiska retargeting-annonser i Shopify kommer Facebook automatiskt avgöra den bästa placeringen för annonsen över hela sitt publiknätverk. Din annons kan komma att visas på en annan plattform, till exempel Instagram. Läs mer om placering av annonser i Facebook Help.

Förstå dynamiska retargeting-annonser

Dynamiska produktannonser på Facebook marknadsför relevanta produkter till kunder som har besökt din webbutik. Facebook spårar besökarnas beteende på din webbutik med hjälp av Facebook-pixeln och bygger sedan en målgrupp med de besökare som var aktiva i din butik under de senaste 30 dagarna. Dynamiska produktannonser visas som personliga karusellannonser på Facebook för varje besökare och innehåller produkter som de har tittat på eller lagt till i sin varukorg.

När du konfigurerar Shopifys Facebook-kanal görs dina produkter automatiskt tillgängliga för appen. Produkter som är tillgängliga för Facebook-kanalen synkroniseras till en produktkatalog på Facebook som används för att skapa dynamiska retargeting-annonser. Läs mer om hur du gör produkter tillgängliga för försäljningskanaler och appar.

Det kan hända att du ser produktpubliceringsfel som anges i Facebook-kanalen. Du kan lösa dessa fel från sidan produktdetaljer för en produkt med fel.

Läs mer om hur du skapar dynamiska retargeting-annonser i hjälpcentret för Facebook Ads.

Skapa en dynamisk Facebook-annons för retargeting i Shopify

När du skapar en marknadsf¨öringsaktivitet med en dynamisk produktannons på Facebook kan du använda annonsmallen för att konfigurera annonsen. Du kan förhandsgranska din annons innan du publicerar den. Förhandsgranskningen använder slumpmässiga produkter från din butik så att du kan få en uppfattning om hur annonsen kommer att se ut.

Steg:

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.
    1. Klicka på Skapa aktivitet. 3. Klicka på Facebooks dynamisk retargeting-annons. 4. Ange ett namn och annonstexten för din aktivitet. 6. Ställ in budgeten. 7. Ange startdatum och starttid. Du kan också välja att ange ett slutdatum och tidpunkt. 8. Klicka på Publicera aktivitet.

Pausa en dynamisk Facebook-annons för retargeting från Shopify

När du pausar en annons slutar den att visas och utgifterna för annonsen stoppas.

Steg:

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på ett kampanjnamn.

3. Klicka på kampanjaktiviteten för Facebooks dynamiska retargeting-annons.

4. Klicka på Pausa aktivitet.

Visa en rapport om marknadsföringsaktivitet för din dynamiska retargeting-annons i Shopify

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på ett kampanjnamn.

3. Håll muspekaren över en kampanjaktivitet och klicka sedan på Visa rapport. Läs mer om marknadsföringsrapporter.