Konfigurera Shopifys Facebook-försäljningskanal för marknadsföring

Innan du kan skapa Facebook-reklamkampanjer i Shopify måste du konfigurera marknadsföringsinställningar för Facebook i Shopifys Facebook-försäljningskanal. När du har installerat det, kan du skapa Facebook-reklamkampanjer från marknadsföringsavsnittet i din Shopify-administratör.

När du köper Facebook-annonser betalar du för dem via ditt Facebook-annonskonto. Se till att du förstår Facebooks policys gällande annonseringinnan du skapar en Facebook-annonskampanj.

Godkänn Facebook-kanalen för ditt Facebook-konto

När du konfigurerar Shopifys Facebook-kanal godkänner du att appen får åtkomst till en Facebook-sida för ditt företag samt till ett Facebook annons-konto och Business Manager. Facebook Business Manager är ett verktyg som du kan använda för att organisera och hantera dina Facebook-företagssidor, liksom sidor och annonskonton. Facebook-sidan kan kopplas till ditt personliga Facebook-konto, men Shopify använder din personliga Facebook-kontoinformation endast för att komma åt Facebook-sidan, annonshanteraren och Facebooks Business Manager.

Obs! Om ditt Facebook-konto har en administratörs- eller redaktörsroll på en Facebook-sida kan du publicera, kommentera och skicka meddelanden utan att kunden ser din personliga information. Läs mer om Facebook Sidroller.

Baskrav

Innan du kan skapa Facebook-annonser i Shopify måste du konfigurera en Facebook Business Manager som är kopplad till både företagets Facebooksida och ett annonskonto som har en administratörsroll för företagshanteraren.

Facebook företagshanterare är ett verktyg som du kan använda för att organisera och hantera dina företagssidor och annonskonton på ett och samma ställe. Om du använder ett personligt annonskonto måste du ha använt det för att köra annonser tidigare innan du kan ansluta det till en företagshanterare. Om du aldrig har haft annonser med ditt personliga annonskonto måste du skapa ett nytt annonskonto inuti företagshanteraren innan du kan skapa kampanjer i Facebook reklam. Läs mer om företagshanterare och annonskonton på Facebook Ads Hjälpcenter.

Om du inte har en Business Manager kan du skapa en när du konfigurerar Facebook-kanalen.

Inställningar för Facebooksida

Följande krav måste uppfyllas på Facebook innan du kan ansluta din Facebooksida:

• Ditt Facebook-konto måste ha en administratörsroll på sidan.
  • Facebooksidan måste publiceras.
  • Du kan vara en administratör på flera Facebooksidor och komma åt dem alla med en enda Facebook Business Manager. Dock kan varje Facebook-företagssida endast ägas av en enda Facebook Business Manager. Du måste vara administratör för både den Facebook Business Manager som äger en viss Facebooksida och för själva Facebooksidan för att kunna ansluta den med Facebook-kanalen i Shopify.

Lär dig hur du skapar en Facebook-sida för ditt företag på Facebooks Hjälpcenter.

Obs! Om ditt Facebook-konto har en administratörs-eller redigeringsroll på en Facebook-sida kan du publicera, kommentera och lämna meddelanden som sidan utan att kunderna ser personuppgifter. Läs mer om Facebook sidroller.

Förstå roller och tillstånd på Facebook

På Facebook behöver du ha en administratörsroll för en sida, ett annonskonto eller en Business Manager innan du kan komma åt alla dess inställningar och göra vissa typer av ändringar. Sidor, annonskonton och Business Managers har separata kontobehörigheter, vilket innebär att du behöver ha administratörsroller för var och en. Den Business Manager som du väljer i Facebook-kanalen anses vara ägare till Facebooksidan och Facebook-annonskontot under introduktionsskedet. Om Facebook-annonskontot ägs av en annan Business Manager kan du inte ansluta Facebook-annonskontot. Om du inte kan ansluta ett önskat Facebook-annonskonto kan du försöka ansluta en annan Facebook Business Manager, eller skapa ett nytt Facebook-annonskonto.

Du kan hitta en Översikt över Facebooks roller och tillstånd och länkar till fler resurser på Facebooks Hjälpcenter.

Du måste även sälja med hjälp av en Shopify webbutik och butiken får inte vara lösenordsskyddad. Läs om hur du tar bort ditt lösenord för webbutiken.

Konfigurera Facebook-kanalen och skapa en anpassad målgrupp

1. Gå till Marknadsföringi Shopify.

2. Klicka på Skapa kampanjoch välj sedan Målgruppsbyggande annons för Facebook.

3. Klicka på Konfigurera Facebook för att installera Facebook-kanalen.

4. Klicka på Konfigurera i avsnittet Facebook-marknadsföring i din Shopify-administratör.

5. Från sidan Konfigurera Facebook-marknadsföring i Shopifys Facebooksida ansluter du ditt Facebookkonto eller skapar ett nytt konto:

- Om du har ett Facebook-konto klickar du på Anslut och följer stegen för att logga in på ditt konto och godkänna Facebook-kanalen. - Om du inte har ett Facebookkonto klickar du på Skapa nytt och följer sedan stegen på Facebook för att skapa kontot.

1. Anslut en företagshanterare eller klicka på Skapa nytt och följ stegen på Facebook för att skapa en ny företagshanterare.

2. Anslut en Facebooksida för ditt företag eller klicka på Skapa nytt och följ stegen på Facebook för att skapa en ny Facebooksida.

3. Anslut önskad pixel eller klicka på Skapa nytt och följ stegen på Facebook för att skapa en ny pixel.

4. Från sidan Facebook marknadsföring ansluter du ditt valda annonshanteringskonto eller klickar på Skapa nytt. Följ stegen på Facebook för att skapa ett nytt annonskonto.

5. I avsnittet Facebook-målgrupper väljer du vilket land som du vill rikta in dina Facebook-annonser på. Läs mer om Facebook annons-inriktning.

6. Visa och godkänn Facebooks regler för självbetjäningsannonser och produktkatalog.

7. Klicka på Slutför konfigurationen för att skapa målgruppsbyggande annonser på Facebook och inlägg på Facebooksidor. När dina produkter har synkroniserats till en katalog på Facebook kan du skapa dynamiska retargeting-annonser med de godkända produkterna.

Facebook-pixel och Shopifys Facebook-kanal

När du konfigurerar Shopifys Facebook-kanal så läggs en Facebook-pixel till i din webbutik. Pixeln använder avancerad matchning för att spåra kundbeteende i din butik. Du kan inaktivera avancerad matchning för Facebook-pixel.

Facebook-pixeln skickar följande information om dina kunder till Facebook:

• förnamn
  • efternamn
  • E-postadress

Kunddata som samlas in av pixeln används för att förbättra de anpassade målgrupperna för de Facebook-annonser som du skapar i Shopify. Du kan läsa mer om avancerad matchning på Facebooks Annonsörshjälp.

Om du har mer än en Facebook-pixel associerad med ditt annonskonto ser du ett alternativ för att ändra pixeln som är ansluten till Shopifys Facebook-kanal. Om en annan pixel har spårat mer trafik till din butik kan det vara mer effektivt att skapa en anpassad målgrupp för dynamiska retargeting-annonser för Facebook eftersom pixeln har mer besöksdata lagrat. Gå till Försäljningskanaler > Facebook > Inställningar > Marknadsinställningar i din Shopify-administratör och klicka sedan på Stäng av i sektionen Pixelspårning för att använda en annan tillgänglig pixel från samma Facebookannonskonto.

Obs! Facebook-pixeln som blivit tillagd av Facebook-kanalen är kopplad till ditt Facebook Ads-konto. Du kan skräddarsy pixeln från den Facebook Business Manager som är kopplad till ditt annonskonto. Om du använder en Facebook-pixel i din webbutik som inte är kopplad till ditt Facebook Ads-konto, så kan du fortfarande visa data från den pixeln genom att besöka den associerade Facebook Business Managern.

Berätta för dina kunder om datainsamling med Facebook-pixeln

För att skydda dina kunders integritet kan du överväga att berätta att din butik använder Facebook-pixeln och tillhandahålla en länk till avancerad Facebooks datapolicy.

Kunder som inte vill spåras av Facebook kan välja bort detta på Facebook. Du kan överväga att uppdatera din integritetspolicy så att den inkluderar information om Facebook-pixeln och ge en länk till dina kunder för att informera dem om hur de kan välja bort den. Kunderna kan hitta mer information om Facebooks kakor och andra lagringstekniker samt om hur de kan välja bort dessa i Facebooks Hjälpcenter.

Inaktivera avancerad matchning för Facebook Pixel

1. Gå till Inställningar > Marknadsföringsinställningar från Facebook-försäljningskanalen.
  2. Klicka på Inaktivera i avsnittet Avancerad matchning.

Ytterligare hjälp från Facebooks hjälpcenter

Om du behöver hjälp med att felsöka din konfiguration av Facebook-konto, se följande artiklar från Facebooks Hjälpcenter: