Konfigurera Facebook och Instagram från Meta för marknadsföring

Du kan skapa annonser på Facebook och Instagram by Meta för att hjälpa till att marknadsföra dina produkter och locka trafik till din webbplats. Använd Metas annonshanterare för att skapa annonser på Facebook, Instagram, Messenger eller Metas annonshanterare.

När du köper Facebook-annonser betalar du för dem via ditt Facebook-annonskonto. Se till att du förstår Facebooks policys gällande annonseringinnan du skapar en Facebook-annonskampanj.

Auktorisera Facebook och Instagram by Meta för ditt Facebook-konto

När du konfigurerar Facebook och Instagram by Meta godkänner du att appen får åtkomst till en Facebook-sida för ditt företag samt till ett Facebook-annonskonto och Business Manager. Facebook Business Manager är ett verktyg som du kan använda för att organisera och hantera dina Facebook-företagssidor, liksom sidor och annonskonton. Facebook-sidan kan kopplas till ditt personliga Facebook-konto, men Shopify använder din personliga Facebook-kontoinformation endast för att komma åt Facebook-sidan, annonshanteraren och Facebooks Business Manager för att spåra pixlar.

Baskrav

Innan du kan skapa Facebook-annonskampanjer måste du konfigurera en Facebook Business Manager som äger både ditt företags Facebook-sida och ett annonskonto.

Om du har ett personligt annonskonto, måste du ansluta det till en Business Manager. Om du aldrig har annonserat med ditt personliga annonskonto måste du skapa ett nytt annonskonto inuti Business Manager för att skapa Facebook-reklamkampanjer. Läs mer om Business Manager och annonskonton i hjälpcentret för Facebook-annonser.

Om du inte har en Business Manager kan du skapa en när du konfigurerar Facebook och Instagram by Meta.

Inställningar för Facebooksida

Följande krav måste uppfyllas på Facebook innan du kan ansluta din Facebooksida:

• Ditt Facebook-konto måste ha en administratörsroll på sidan.
  • Facebooksidan måste vara publicerad.
  • Du kan vara en administratör på flera Facebook-sidor och komma åt dem alla med en enda Facebook Business Manager. Dock kan varje Facebook-företagssida endast ägas av en enda Facebook Business Manager. Du måste vara administratör för både den Facebook Business Manager som äger en viss Facebook-sida och för själva Facebook-sidan för att kunna ansluta den med Facebook och Instagram by Meta i Shopify.

Lär dig hur du skapar en Facebook-sida för ditt företag på Facebooks Hjälpcenter.

Förstå roller och tillstånd på Facebook

På Facebook behöver du ha en administratörsroll för en sida och en Business Manager innan du kan komma åt alla Facebooks inställningar och göra vissa ändringar. Sidor och Business Managers har separata kontobehörigheter, vilket innebär att du behöver ha administratörsroller för var och en. Den Business Manager som du väljer i Facebook och Instagram by Meta måste vara ägare till Facebook-sidan under introduktionsskedet. Om Facebook-sidan ägs av en annan Business Manager, listas inte Facebook-sidan som ett anslutningsalternativ. Om du inte kan ansluta en önskad Facebook-sida ska du kontrollera att den Facebook Business Manager som du ansluter äger Facebook-sidan eller så kan du försöka ansluta en annan Business Manager.

Du kan hitta en Översikt över Facebooks roller och tillstånd och länkar till fler resurser på Facebooks Hjälpcenter.

Du måste även sälja med hjälp av en Shopify webbutik och butiken får inte vara lösenordsskyddad. Läs om hur du tar bort ditt lösenord för webbutiken.

Konfigurera marknadsföringsfunktionen i Facebook och Instagram från Meta och skapa en anpassad målgrupp

1. Från din Shopify-administratör går du till Marknadsföring.

2. Klicka på Skapa kampanjoch välj sedan Målgruppsbyggande annons för Facebook.

3. Klicka på Konfigurera Facebook för att installera Facebook och Instagram från Meta.

4. Klicka på Ställ in i avsnittet Facebook-marknadsföring på Facebook och Instagram från Meta.

5. Anslut ditt Facebook-konto eller skapa ett nytt konto:

• Om du har ett Facebook-konto klickar du på Anslut och följer stegen för att logga in på ditt konto och godkänna Facebook och Instagram från Meta.
    • Om du inte har ett Facebookkonto klickar du på Skapa nytt och följer sedan stegen på Facebook för att skapa kontot.
  6. Anslut en Business Manager eller klicka på Skapa nytt och följ sedan stegen på Facebook för att skapa en ny Business Manager.

7. Anslut ett Facebook-annonskonto eller klicka på Skapa nytt och följ sedan stegen för att skapa ett nytt annonskonto.

8. Anslut en Facebooksida för ditt företag eller klicka på Skapa nytt och följ stegen på Facebook för att skapa en ny Facebooksida.

9. Välj nivå på datadelning och anslut din pixel, eller skapa en ny pixel.

10. Välj ett Facebook-målland som du vill rikta dina Facebook-annonser till. Läs mer om Facebooks annonsinriktning.

11. Visa och godkänn Facebooks villkor.

12. Klicka på Slutför konfigurering.

När dina produkter har godkänts av Facebook kan du skapa dynamiska retargeting-annonser med de godkända produkterna.

Ytterligare hjälp från Facebooks hjälpcenter

Om du behöver hjälp med att felsöka din konfiguration av Facebook-konto, se följande artiklar från Facebooks Hjälpcenter: