Konfigurera Google & YouTube-kanalen

Google & YouTube-kanalen synkroniserar automatiskt dina produkter och relevant information om din Shopify-butik med Google Merchant Center. Du kan sedan uppdatera ditt Google-produktflöde direkt från Shopify. Produkter som synkroniseras till Google Merchant Center med Google & YouTube-kanalen kan visas kostnadsfritt i söklistningar på Google Shopping-fliken för berättigade butiker som har försäljning i USA.

Anslut Google & YouTube-kanalen för att synkronisera produkterna

Du kan installera Google & YouTube-kanalen från Shopify App Store. Läs om hur du installerar en app.

När du har installerat Google & YouTube-kanalen måste du ansluta ditt Google-konto och Google Merchant Center-konto så att du kan synkronisera dina Shopify-produkter med Google.

Din butik måste uppfylla några krav för att Google & YouTube-kanalen ska fungera. Granska kraven för att lära dig om du behöver göra några ändringar i din webbshop eller i dina leveransinställningar.

Steg:

1. Klicka på Anslut ditt Google-konto och välj sedan ett Google-konto eller skapa ett nytt. Du måste tillåta Shopify att få åtkomst till din kontoinformation från Google.
  2. Granska installationskraven för din webbshop och gör alla nödvändiga ändringar.
  3. Välj eller skapa ett Merchant Center-konto:

1. Välj ett Merchant-konto från rullgardinsmenyn. De Merchant Center-ID som listas är de som är kopplade till det Google-konto där ditt Google-konto är en administratör.
    2. Om du inte har ett Merchant Center-konto klickar du på Skapa nytt och skapar sedan ett konto från Google Merchant Center.
  4. Du måste verifiera dig som kontoägare i Merchant Center.

1. I avsnittet Verifiera att det är du anger du telefonnummer, väljer land från rullgardinsmenyn och klickar på Hämta kod för att få verifieringskoden.
    2. I dialogrutan Verifiera att det är du anger du den sexsiffriga koden som du får via sms till din telefon.
    3. Klicka på Verifiera.
  5. Klicka på Välj bredvid Målmarknad för att ställa in var du vill sälja dina produkter och välj sedan en målmarknad och språk. Din butiks valutainställningar påverkar vilka länder och regioner som du kan rikta in dig på. De tillgängliga språken är baserade på de som stöds av Googleoch beror på din målmarknad.

6. Valfritt: Klicka på Välj intill Leveransinställningar och klicka sedan på rullgardinsmenyn för att välja automatisk eller manuell konfigurering av fraktkostnader om du konfigurerar betald marknadsföring på Google:

1. Välj Importera leveransinställningar automatiskt för att synkronisera dina fraktpriser från Shopify och klicka sedan på Spara. Läs mer om synkronisering av dina fraktkostnader med Google Merchant Center.
    2. Välj Ställ in leveransinställningar manuellt i Google Merchant Center för att ställa in dina fraktpriser på Google Merchant Center och klicka sedan på Spara.
  7. Valfritt: Ange produktnamn och beskrivningspreferenser för produkter som synkroniseras med Google. Mer information om hur du optimerar dina produktnamn och beskrivningar för Google Shopping.

Efter att du har slutfört konfigurationen så synkroniseras produkter som är tillgängliga för din webbshop automatiskt med Google. Produkter som synkroniseras med Google Merchant Center med hjälp av Google & YouTube-kanalen visas gratis på relevanta Google-ytor för berättigade butiker.

Läs mer om att synkronisera dina Shopify-produkter med Google.

På Översiktssidan i Googles försäljningskanal kan du se din produktlistnings- och marknadsföringsinformation:

• Produktlistningar: Alla produkter som synkroniseras med Google Merchant Center. Godkända produkter kan vara berättigade att visas gratis på olika Google-ytor, till exempel Shopping-fliken, Google Sök, Google Bilder, Google Maps och Google Lens. Mer information om att lista produkter gratis på Google.
  • Marknadsföring: Få tillgång till ditt Google Merchant Center-konto där du kan skapa Performance Max-kampanjer. Läs mer om Google Performance Max.

Få hjälp med Google-produkter

Kontakta Google för att få hjälp med följande ämnen:

• Google Merchant Center-kontot
  • Google Ads
  • Buy On Google
  • Googles lokala lager
  • Google Analytics
  • Andra Google-ämnen som inte stöds av Shopify

Du kan kontakta Shopify-supporten för att få hjälp med att ladda ner Google & YouTube-kanalen eller för att konfigurera produkter.