Orderhantering med Köp på Google

När en order läggs via Köp på Google synkroniseras ordern med orderavsnittet i din Shopify-admin. Det kan ta upp till 30 minuter för ordrar att synkroniseras med Shopify. Om du vill ha mer information om hur du hanterar ordrar i Shopify-administratören, se Hantera ordrar.

Hantera rabatter

Rabatter som skapats i din Shopify-administratör synkroniseras med Google-annonser, gratis listningar och Buy on Google. Procentsats, fast belopp och automatiska rabattkoder synkroniseras med Google. Köp X och få Y-rabatter synkroniseras inte med Google. Om du vill erbjuda köp x och få y-rabatter måste du konfigurera dem i ditt Google Merchant Center.

Om du vill ta bort synkroniserade rabatter från Google kan du avsluta en kampanj i ditt Google Merchant Center. Läs om hur du Redigerar en kampanj eller ändrar kampanjstatus i hjälpen för Google Merchant Center.

Hantera returer

Om en kund vill returnera en artikel som de köpte med köp på Google måste de följa Googles process för att returnera en order. Google tillåter två olika alternativ för returfönster: 30 dagar eller 1 år. Det alternativ som gäller för ditt företag bestäms av det returfönster du väljer under inställningar. Om du ställer in värdet för returfönstret till 30 dagar eller mindre tillåter Googles returprocess de fullständiga 30 dagarna för en kund att returnera en artikel. Om du ställer in returvärdet till mer än 30 dagar kan en kund returnera ordern under ett år.

När kunden har initierat en retur med Google skickas ett e-postmeddelande om returförfrågan till dig. När du har fått returförfrågan kan du svara direkt på förfrågan genom att svara på e-postmeddelandet och tillhandahålla din kund en fraktsedel. Från din Shopify-administratör slutför dureturen och väljer sedan ett av följande alternativ i avsnittet Välj leveransalternativ:

• Om du vill skapa en fraktsedel för retur för din kund väljer du Skapa returetikett. Det här alternativet är endast tillgängligt om din primära plats och kundens leveransadress båda ligger i USA.
  • Om du vill ladda upp en befintlig fraktsedel för retur för din kund väljer du Ladda upp returetikett. Ladda upp PDF- eller JPEG-filen för din fraktsedel på sidan Lägg till returetikett. Du kan ange spårningsnummer och transportör om du har den här informationen.
  • Om du vill skapa en retur utan information om returleverans väljer du Ingen returleverans.

När du har fått kundens returnerade order kan du slutföra returen och skicka tillbaka ordern till lager från din Shopify-administratör. Google-kanalen synkroniseras när du slutför en retur.

Utfärda återbetalningar

Du kan endast behandla fullständiga återbetalningar för ordrar som gjorts med Köp på Google. Partiell återbetalning stöds inte för ordrar som görs med Köp på Google.

Om du erbjuder en återbetalning utan en retur återbetalar du ordern från din Shopify-administratör. Google-kanalen synkroniseras när du slutför en återbetalning.

Google erbjuder Google-garanti på alla ordrar som lagts via Köp på Google. Om en order har problem med att inte komma fram, att den är felaktig, att den anländer i dåligt skick eller inte har återbetalats efter en retur, återbetalar Google ordern. Se Google Guarantee för mer information.

Kunduppgifter

Kundinformation som du erhåller från inköp som använder Köp på Google är endast berättigad till marknadsföringskommunikation via e-post och inte för riktade annonsändamål.

Om du vill ha mer information om användarinformation, se Köp på Google Merchant-villkor.