Konfigurera Buy On Google

Köp på Google låter kunder köpa dina produkter direkt på Google medan de använder Google Sök, Google Shopping och Google Assistant. När du har ställt in Köp på Google kan kunder köpa dina produkter direkt på Google. När ett köp görs med Köp på Google behandlas betalningen med Shopify Payments och ordern visas inom 30 minuter i orderavsnittet i din Shopify-administratör. Innan du använder Köp på Google måste du konfigurera Google-kanalen i din Shopify-administratör och aktivera Shopify Payments i dina betalningsinställningar.

Butikskrav

Du måste se till att din webbutik uppfyller Google Merchant Centers krav för att du ska kunna använda Buy on Google:

• Du måste använda Shopify Payments.
  • Du måste uppfylla Behörighetskraven för Google-kanalen.
  • Din butik måste distribuera ordrar från det amerikanska fastlandet (detta exkluderar Alaska, Hawaii och icke-statliga territorier såsom Puerto Rico och Guam).
  • Din butik måste alltid ha minst en produkt tillgänglig i Googles försäljningskanal. Se Gör produkter tillgängliga för Google-kanalen för mer information.
  • Leveranstider måste ställas in för alla dina produkter och fraktzoner. Om du använder en tredjepartsapp för att hantera din leverans ställs din leveranstid automatiskt in till 14 till 21 arbetsdagar.
  • Skatte-inkluderande prissättning får inte vara aktiv i din butik.
  • Automatiska rabatter får inte vara aktiva för produkter som du vill sälja med Köp på Google.
  • Rabattkoder kan inte användas för produkter som du vill sälja med Köp på Google.

Lägg till Köp på Google till Google-kanalen

Innan du kan använda Köp på Google måste du se till att du konfigurerar Google-kanalen i din Shopify-administratör. För att kunna använda Köp på Google måste din butik ha Shopify Payments aktiverat.

Steg:

1. I din Shopify-admin går du till Försäljningskanaler > Google.

2. I avsnittet Köp på Google, klicka på Kom igång.

3. I avsnittet Ta reda på Googles policyer innan du startar kan du granska Googles policyer och klicka på Jag förstår.

4. Se till att Shopify Payments är aktiverat i avsnittet Aktivera Shopify Payments:

- Om du inte har aktiverat Shopify Payments klickar du på Aktivera Shopify Payments och slutför sedan Shopify Payments-inställningar.

1. I avsnittet Anslut ett Google Merchant Center-konto väljer du det Google Merchant Center-konto som du vill ansluta och klickar sedan på Anslut.

2. I avsnittet Konfigurera dina produktflödesinställningar, ställ in din Målmarknad, Fraktinställningar och Returfönster:

1. Klicka på Välj i avsnittet Målmarknad för att välja din målmarknad.
    2. I fönstret Välj en målmarknad väljer du Sverige som ditt målland och målspråk.
    3. Klicka på Spara.
    4. Klicka på Välj i avsnittet Leveransinställningar för att ställa in dina leveransinställningar.
    5. I dialogrutan Konfigurera leveransinställningar väljer du antingen Ställ in leveransinställningar manuellt eller Importera leveransinställningar automatiskt.
    6. Klicka på Spara.
    7. Valfritt: Om du väljer Ställ in leveransinställningar manuellt måste du ange din hanteringstid i ditt Google Merchant Center. Se till att Kassa på Google (Buy on Google)] har valts. Om du vill ha mer information om hur du konfigurerar leveransinställningar i Google Merchant Center, se Hjälpen för Google Merchant Center.
    8. Klicka på Välj i avsnittet Returfönster för att ställa in ditt returfönster.
    9. I fönstret Ställ in ett returfönster anger du antalet dagar under vilka en kund kan slutföra en retur eller väljer Livstidsgaranti.
    10. Klicka på Spara.
  1. Ange din e-postadress för kundservice och klicka sedan på Spara i avsnittet Ange en e-postadress för kundservice. När du har angett din e-postadress för kundservice använder Google din e-postadress för kundservice för att skicka ett bekräftelsemeddelande via e-post. Du måste klicka på verifieringslänken i e-postmeddelandet och verifiera din e-postadress.

2. I avsnittet regler och villkor, granska Googles Köp på Googles användarvillkor och klicka på Jag har läst och godkänner villkoren.

När e-postadressen är aktiv granskar Google ditt konto och dina produkter innan de godkänner din användning av Buy on Google. Under godkännandeprocessen kan det ta upp till mellan 24 och 72 timmar innan ditt konto ändras från Väntande till Aktivt.

Pausa eller ta bort Köp på Google

Du kan pausa funktionen Buy on Google eller ta bort den från din Google-kanal. Om du pausar Buy on Google från Google-kanalen sparas dina inställningar. Om du avbryter din registrering för Buy on Google raderas dina inställningar.

Steg:

1. Klicka på Översikt i Googles försäljningskanal.

2. Klicka på Inaktivera i avsnittet Kassa på Google.