Skapa Google Smart Shopping-kampanjer

När du har anslutit ditt Google Ads-konto till Shopifys Google-kanal kan du skapa automatiseringar i Shopify för Google Smart Shopping-kampanjer.

Google Smart Shopping-kampanjer är betald annonsering som kan hjälpa dig att marknadsföra dina produkter och öka trafiken till din webbutik. De kan hjälpa dig att marknadsföra till befintliga kunder, introducera dina produkter för nya kunder och komma i kontakt med nya kunder via flera Google-ägda plattformar och annonsformat. Smart Shopping-kampanjer använder sig av maskininlärning baserat på försäljning i din butik, så de fungerar bäst för butiker med konsekvent försäljning. Läs mer om Google Smart Shopping-kampanjer i hjälpavsnittet för Google Ads.

Obs! Läs användarvillkoren för Googles annonser noga innan du skapar en Google Shopping-kampanj.

Du kan hantera och övervaka dina Smart Shopping-kampanjer från sidan Marknadsföring > Automatiseringar i Shopify. Om du vill redigera dina Google Shopping-inställningar eller synkronisera nya produkter går du till Google-kanalen.

Skapa en Google Smart Shopping-kampanj

En av de marknadsföringsautomatiseringar som du kan ställa in i Shopify efter att du har konfigurerat Google-kanalen är en Google Smart Shopping-kampanj.

När du skapar en marknadsföringsaktivitet eller automatisering i Shopify kan du välja att spara den som ett utkast och publicera den när den är klar, så att du kan förbereda din marknadsföring i förväg.

Steg:

När du börjar annonsera med Smart Shopping-kampanjer kan du få annonskrediter på upp till 150 USD inom de första 30 dagarna. För mer information, se Få Google Ads-kredit.

Information om kampanjaktivitet för Google Smart Shopping-kampanjer

Kampanjbudget (daglig) – Den genomsnittliga dagliga budgeten i USD. Din budget är beroende av dina produktkategorier (högre prissatta varor tenderar att ha högre kostnad per konvertering).