Hantera din Google Smart Shopping-kampanj

Google Smart Shopping använder maskininlärning för att skapa annonser för ditt företag genom att använda flöden som skickats från ditt Google Merchant Center. Smart Shopping-kampanjer använder insikter från Google och din butik för att nå nya köpare och återmarknadsföra till befintliga användare som har interagerat med din webbutik tidigare.

Kampanjspårning

Google Smart Shopping hjälper dig att granska effekterna av dina marknadsföringskampanjer genom att låta dig spåra specifika åtgärder som dina kunder gör. När du skapar en kampanj läggs vissa konverteringsåtgärder automatiskt till ditt Google-annonskonto.

Du kan granska effekterna av din Google Shopping-kampanj från sidan Marknadsföring > Automatiseringar i Shopify. Du kan redigera följande information:

• Total försäljning - det totala antalet försäljningar från din Google Shopping-kampanj
  • Totalt antal visningar - det totala antalet gånger en Google Shopping-annons visas på Google
  • Totalt antal klick – det totala antalet klick som dina annonser får
  • Totalt antal ordrar - det totala antalet ordrar från din Google Shopping-kampanj
  • Kostnad per klick - det genomsnittliga antalet pengar som betalas för ett enda klick på din annons
  • Kostnad per förvärv - Den totala kostnaden för annonser dividerat med det totala antalet ordrar

Du kan även beräkna din totala annonsutgift manuellt genom att dividera din totala försäljning från annonskampanjen med den totala annonsutgiften. Om in det du få¨r i intäkter kontra dina totala annonsutgifter är högre än noll uppvisar dina annonskampanjer positiva resultat.

Alla händelser är tillgängliga för granskning på ditt Google Ads-konto.

Steg

1. Klicka på Verktyg från ditt Google Ads-konto.

2. Klicka på Mätning > Konverteringar.

3. Klicka på händelsen.

4. Klicka på Redigera inställningar > Inkludera i "Konverteringar".

Du kan även pausa din kampanj eller redigera din genomsnittliga dagliga budget genom att klicka på Hantera kampanj.

Maximera effekterna av din Smart Shopping-kampanj

Google Smart Shopping-kampanjer använder smart teknik för att optimera dina annonser och visa dem för personer som söker efter dina produkter på Shopping, YouTube, Display-nätverket och Gmail.

Det tar 14 dagar för Googles smarta teknik att lära sig hur du bäst visar dina annonser, så låt din kampanj köras i minst 14 dagar innan du ändrar eller utvärderar dess resultat. Efter 14 dagar gör du en ändring i din kampanj och väntar ytterligare 14 dagar för att avgöra om din ändring var en förbättring.

Granska följande ändringar som du kan göra för att hjälpa din kampanj att maximera framgångarna.

Ange en budget

Det kan vara svårt att välja en budget för din kampanj, men att ställa in rätt budget kan hjälpa dig att maximera framgången för din kampanj.

Justera din dagliga budget

Olika produktkategorier tenderar att behöva olika genomsnittliga dagliga budgetar. Till exempel har dyrare produkter, såsom smycken eller cyklar, en högre kostnad per konvertering.

Google Ads använder en genomsnittlig daglig budget och inte den exakta budgeten dagligen. Om du till exempel bestämmer dig för att ställa in din budget till 10 USD, kan Google spendera 5 USD en dag och 15 USD följande dag. Överväg att spendera minst 5 USD för din genomsnittliga dagliga budget.

Mät din retur på annonskostnader

För att förstå hur din kampanj presterar med din aktuellt inställda budget kan du beräkna din retur på annonsutgifter (ROAS). Du kan göra det genom att dividera din totala försäljning med din totala annonskostnad.

• Om din ROAS är större än 1 ser du positiva resultat från din aktuella kampanjbudget.

• Om din ROAS är 1 täcks din annonskostnad av din försäljning.

När du har fastställt din ROAS och är insatt i hur din annonskampanj presterar, kan du fatta ett beslut om hur du vill justera din budget.

• Överväg att öka din budget om din ROAS är positiv.

• Överväg att optimera din kampanj för ett annat resultat om din ROAS inte är positiv.

Till exempel säljer Kade armband med en vinst på 25 USD. Kade körde en liten marknadsföringskampanj på 20 USD och gjorde en försäljning. ROAS för den kampanjen är 25/20 = 1,25. Eftersom ROAS är positiv beslutar sig Kade för att köra en månatlig kampanj med en genomsnittlig daglig budget på 20 USD, vilket ger en månatlig budget på 600 USD.

Skapa ditt produktflöde

Ditt produktflöde är listan över produkter som du vill annonsera. Googles försäljningskanal uppdaterar automatiskt ditt produktflöde när du lägger till, redigerar eller tar bort produkter från din Shopify-administratör.

För att maximera din annonskampanj kan du justera produktattributen i ditt produktflöde manuellt. Produktattribut är information om dina produkter, till exempel produktnamn, beskrivning och pris. Se till att skriva dina produktattribut på ett sätt som överensstämmer med din målgrupp.

Produktnamn

Ditt produktnamn är en viktig del av din annons eller gratis listning. Specifika och korrekta produktnamn hjälper Google att visa dina produkter för rätt kunder. Det finns några saker du kan göra när du utvecklar ett bra produktnamn:

• Skapa en lista med fraser som en person skulle använda när de söker efter din produkt.
  • Utforska hur konkurrenter beskriver sina produkter.
  • Använda Google Trends för att testa dina potentiella produktnamn.

Om du vill ha mer information om hur du skriver produktnamn, se Hjälpen för Google Merchant Center.

Prissättning

Se till att din prissättning är konkurrenskraftig inom din marknad. Kunderna ser alternativa produkter till din, så det är viktigt att ha en produkt som är jämförligt prissatt.

Produkttyp

Google använder produkttyper för att förstå vad du säljer och för att matcha dina annonser med relevanta sökningar. När du kategoriserar din produkt är det viktigt att du följer dessa regler:

• Använd > för att separera nivåer i din produktkategori
  • Använd det här formatet för din produkttyp: Produkttyp > Produktundertyp 1 > Produktundertyp 2 > säsong/händelse/ämne. Till exempel, Tillbehör för djur och husdjur > Husdjurstillbehör > Hundtillbehör > Hundkläder

Steg:

1. Från din Shopify-administratör klickar du på Google.
  2. Välj den produkt som du vill redigera och klicka på Redigera Google-fält.
  3. Ange din redigerade produkttyp i fältet Google-produktkategori.
  4. Klicka på Spara.

Produktidentifierare

Unika produktidentifierare hjälper Google att verifiera produkten som du säljer. Se till att konfigurera identifierarna på rätt sätt så att din produkt kan visas i en Google Smart Shopping-kampanj. Se Unika produktidentifierare för mer information.

Optimera din kunds shoppingupplevelse

Kampanjens framgång kan påverkas baserat på vad som händer efter det att de har klickat på din annons. Genom att förstå hur dina kunder beter sig när de kommer till din butik kan du förbättra deras shoppingupplevelse.

Identifiera kundernas bortfallsplatser

För att förbättra webbplatsupplevelsen kan du använda data från Google Smart Shopping-kampanjer för att förstå när kunder lämnar din butik och kunna förbättra upplevelsen på webbsidan.

Använd avsnittet Marknadsföring i dina Shopify-rapporter för att analysera mätvärden för Session, Tillagt i varukorg och Ordrar. Dessa kan hjälpa dig förstå hur långt in i köpprocessen dina kunder kommer.

Om du vill ha mer information om marknadsföringsrapporter i Shopify-administratören, se Marknadsföringsrapporter.

Förbättra din butiks funktioner

Google Smart Shopping-kampanjannonser länkar till produktsidan i din webbutik. Överväg att lägga till flera bilder och redigera din produktsida för att ge dina kunder ett gott första intryck.

Du kan även använda Googles Grow My Store för att få rekommendationer om hur du kan förbättra din butik.

Vinn kundernas förtroende

Överväg att förbättra det skriftliga innehållet i din webbutik för att vinna kundernas förtroende. Se till att produktinformationen, kundsupporten och returpolicyn alla är skrivna på ett tydligt och lättförståeligt sätt.

Om du märker att kunder lämnar din butik efter att ha tittat på din produktsida bör du överväga följande:

Om du vill ha fler idéer om hur du kan förbättra din webbutik, se Så här optimerar du dina produktsidor för ökad försäljning på Shopifys blogg.

Redigera, pausa eller ta bort Googles smarta Shopping-kampanjer

Du kan hantera dina Google Smart Shopping-kampanjer från din Shopify-administratör. Du kan redigera, pausa eller ta bort ditt utkast och publicerade annonser från ditt Marknadsföringsavsnitt.

När du redigerar ett utkast till marknadsföringsaktivitet eller automatisering kan du spara dina ändringar eller publicera det. Utkast till marknadsföringsaktiviteter listas på Marknadsföringssidan och utkast till automatiseringar listas på sidan Marknadsföring > Automatiseringar.

Om du vill radera en marknadsföringsaktivitet som du har skapat i Shopify går du till avsnittet Marknadsföring i din Shopify-administratör och klickar sedan på Kampanjer. Välj den marknadsföringsaktivitet som du vill ta bort, klicka på Radera aktivitet och klicka sedan på Radera aktivitet igen för att bekräfta ditt val.

När du raderar en marknadsföringsaktivitet eller en automatisering i Shopify kommer du inte längre debiteras för den. Shopify synkroniserar med relaterad tjänst för att uppdatera ditt konto med alla ändringar som du gör. När aktiviteten eller automatiseringen håller på att raderas utanför Shopify har den statusen Raderas i Shopify. När aktiviteten raderas helt utanför Shopify tas den även bort från listan i Shopify. En radering av en marknadsföringsaktivitet eller en automatisering är permanent.

Marknadsföringsaktiviteter skapade utanför Shopify måste tas bort från tjänsten där de skapades.

Få hjälp med Google Ads

Kontakta hjälpen för Google Ads för att få hjälp med följande ämnen:

• fakturering med och för Google Ads
  • Policyer, annonsrecensioner och kampanjoptimering
  • ställa in annonstyp som inte har något stöd i Google-kanalen, såsom videokampanjer
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Obs! Du kan kontrollera godkännandestatusen för en annons eller åtgärda en annons som inte är godkänd från Google Ads. Läs mer om Google Ads godkännandeprocess.

Du kan kontakta Shopifys support för att få hjälp med att konfigurera eller använda Google-kanalen.