Googles produktogillanden och varningar

För att kunna visa dina produkter på Google måste du följa Google Ads-policyerna och Regler och villkor för Google Ads och annonser för lokala tjänster. Om du har några policyöverträdelser kan produkterna sluta visas på Google och Google Merchant Center-kontot och Google Ads-konto kan stängas av.

Google kan skicka en e-postavisering minst sju dagar innan en avstängning. E-postaviseringen förklarar avstängningen, listar åtgärder som du kan vidta för att åtgärda problemet och innehåller en länk för att skicka in en överklagan.

Om du blir informerad om kontoavstängning för ditt Google Merchant Center-konto och ditt Google Ads-konto ska du först försöka lösa kontovarningar eller avstängningar på grund av överträdelsen i Google Merchant Center-kontot.

Om Google upptäcker en uppenbar policyöverträdelse kommer ditt konto att stängas omedelbart utan varning. Uppenbara policyöverträdelser inkluderar:

Om du anser att det har uppstått ett fel och att du inte har brutit mot Googles policyer kan du skicka in en överklagan till Google.

Se Förstå tillämpning på kontonivå för policyöverträdelser om du vill ha mer information om avstängningar.

Fastställande av varningar och avstängningar

För att visa dina produkter på Google måste din butik och dina produkter följa Googles policyer.

Om du får ett meddelande om kontovarning eller avstängning finns det några åtgärder du kan vidta för att lösa problemet. Granska vägledningen i Fastställande av varningar och kontoavstängningar i Merchant Center för policyöverträdelser i Google Merchant Center-hjälpen.

Vanliga orsaker till kontovarningar och avstängningar

Se dessa resurser för förslag på lösningar på vanliga kontovarningar eller avstängningsorsaker:

Åtgärda underkännande av kvalitetsöverträdelser av produktdata

Du måste följa Googles riktlinjer för produktdata för att visa produkter på Google. Google kräver att du tillhandahåller korrekt information om dina produkter så att de kan visas för lämpliga kunder, till exempel de som söker efter nyckeltermer som finns i din produktbeskrivning eller bläddrar i en produktkategori som produkten tillhör. Om du inte tillhandahåller korrekt information kan kunder på Google hitta dina produkter genom sökningar som inte stämmer med vad de söker efter. Det innebär att kunderna är mindre benägna att köpa dina produkter och kan leda till att Google slutar visa dina produkter för kunder.

Om produkterna har ogiltiga eller saknade produktdata visas de inte i gratislistningar och Google Shopping-annonser eller så visas de med begränsad resultat, till exempel färre visningar och klick.

Om du får ett meddelande om kontovarning, kontoavstängning eller om artikeln inte godkänns, finns det några åtgärder du kan vidta för att lösa problemet. Granska vägledningen i Åtgärdande av Merchant Center-underkännande avseende överträdelser av produktdatakvalitet i Google Merchant Center-hjälpen.

Vanliga datakvalitetsvarningar

Granska följande resurser och uppdatera sedan data för de aktuella produkterna för att säkerställa att dina produkter godkänns och visas på Google:

Om du har en produktvarning från Google som inte finns listad på den här sidan går du till Googles hjälpcenter och söker efter det specifika felet.

Begär en ny granskning efter en avstängningsavisering

Om en policy eller dataöverträdelse upptäcks av Google kan du få ett e-postmeddelande som beskriver problemet och anger en tidsgräns för att lösa det.När du har löst problemen kan du begära en kontogranskning när som helst innan deadline.En ny granskning utlöses inte automatiskt när du åtgärdar problem.

Se instruktioner för att begära en ny granskning efter en avstängningsavisering i Google Merchant Center-hjälpen.

När du har begärt en ny granskning ändras statusen för ditt Google Merchant Center-konto till Under granskning. Granskningsförfrågningar kan ta upp till sju dagar. När en granskning är klar får du en avisering via e-post.