YouTube Shopping

YouTube Shopping låter kunderna köpa dina produkter direkt när de upptäcker dem. Du kan välja vilka produkter som ska visas för kunderna när de tittar på ditt företags videoklipp på YouTube.

Du kan hantera ordrar, returer och betalningar på YouTube Shopping i din Shopify-admin. Om du vill ha mer information om YouTube Shopping, se Kom igång med Shopping på YouTube på YouTube-hjälpen.

Konfigurera YouTube Shopping

Om du vill visa upp produkter med YouTube Shopping så måste du konfigurera YouTube Shopping i Google & YouTube-kanalen. När du har konfigurerat YouTube Shopping kan kunder köpa dina produkter när de tittar på dina YouTube-videor.

Krav

För att kunna använda YouTube Shopping måste du se till att du uppfyller följande krav:

• E-postadressen till ditt YouTube-kanalkonto måste ha åtkomst till din YouTube-kanal för ägare/chef.
  • E-postadressen till ditt YouTube-kanalkonto måste matcha ett personalkonto med full behörighet i din Shopify-admin.
  • Din YouTube-kanal måste ha minst 1000 prenumeranter.
  • Din YouTube-kanal måste godkännas för intäktsgenerering.
  • Du måste vara belägen i ett land där YouTubes partnerprogram är tillgängligt.
  • Om din YouTube-kanal är en musikkanal måste din kanal markeras som en officiell artistkanal.
  • Din YouTube-kanal får inte vara markerad som Made for Kids eller ha ett betydande antal videoklipp markerade som Made for Kids.
  • Din YouTube-kanal får inte ha ett betydande antal videoklipp som bryter mot policyer för intäktsgenerering.
  • Din YouTube-kanal får inte ha några strikes för att bryta mot YouTubes community-riktlinjer för Hate Speech.

Lägg till YouTube Shopping till Google & YouTube-kanalen

Innan du kan använda YouTube Shopping måste du se till att du konfigurerar Google & YouTube-kanalen i din Shopify-admin.

Om du vill att kunderna ska ha möjlighet att betala i kassan direkt på YouTube så måste du ha Shopify Payments aktiverat. Om du inte har Shopify Payments kommer kunderna att betala i webbshoppen.

Om du är berättigad till att använda YouTube Shopping kan du konfigurera YouTube Shopping i Google & YouTube-kanalen.

Du måste se till att e-postadressen för ditt YouTube-kanalkonto matchar den e-postadress du använder för Google & YouTube-kanalen. Om du inte använder samma e-postadress måste du lägga till den e-postadress som du använder för ditt Shopify-konto till ditt YouTube-konto som kanalhanterare för YouTube. Se Lägg till eller ta bort åtkomst till din YouTube-kanal på YouTubes hjälpkanal.

Steg 1: Anslut din Shopify-butik till YouTube

1. Logga in på din YouTube Studio.
  2. Klicka på Intäktsgenerering > Shopping.
  3. I avsnittet Lägg till produkter från din butik, klicka på Anslut butik.
  4. Välj Shopify och klicka sedan på Fortsätt.
  5. På den nya sidan som läses in klickar du på GÅ TILL SHOPIFY.

Steg 2: Konfigurera YouTube Shopping

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Google från sidan Appar och försäljningskanaler.
  3. Klicka på Öppna försäljningskanal.
  4. I avsnittet Ditt Google-konto loggar du in på ditt konto eller verifierar att rätt Google-konto är anslutet.
  5. Välj eller bekräfta att rätt Google Merchant Center-konto är anslutet i ditt Google Merchant Center-konto.
  6. I avsnittet YouTube Shopping, klicka på Kom igång.
  7. Bekräfta att din butik och din YouTube-kanal uppfyller alla krav för att använda YouTube Shopping.
  8. Välj din YouTube-kanal i rullgardinsmenyn.
  9. Bekräfta dina produktflödesinställningar.
  10. Granska och godkänn villkoren för YouTube Shopping.
  11. Klicka på Slutför konfiguration.

När YouTube Shopping har konfigurerats visas din YouTube-kanal på Google & YouTube-kanalens sidor Översikt och Inställningar.

Dina produkter kan visas på dina videors visningssidor och liveströmmar. Se hjälpen på YouTube för mer information om hur du organiserar YouTube Shopping på YouTube-kanalen.