Konfigurera Google-kanalen

Google-kanalen synkroniserar automatiskt dina produkter och relevant information om din Shopify-butik med Google Merchant Center. Du kan sedan uppdatera ditt Google-produktflöde direkt från Shopify. Produkter som synkroniseras med Google Merchant Center med Shopifys Google-kanal kan visas i relevanta söklistor på Googles shoppingflik för berättigade butiker som har försäljning i USA.

Du kan även använda appen för att skapa betalda Google Smart Shopping-kampanjer, som visas i ett antal olika Google-ägda plattformar och annonsformat.

Konfigurera Google-kanalen för att synkronisera dina produkter

Du kan installera Google-kanalen från Shopifys appbutik. Läs om hur du installerar en app.

När du har installerat Google-kanalen måste du ansluta ditt Google-konto och Google Merchant Center-konto så att du kan synkronisera dina Shopify-produkter med Google.

Din butik måste uppfylla några krav för att den nya Google-kanalen ska fungera. När du konfigurerar Google-kanalen kan du granska kraven och se om du behöver göra några ändringar i din webbutik eller i dina leveransinställningar.

Steg:

1. Klicka på Anslut ditt Google-konto och välj sedan ett Google-konto eller skapa ett nytt. Du måste tillåta Shopify att få åtkomst till din kontoinformation från Google.
  2. Granska installationskraven för din webbshop och gör alla nödvändiga ändringar.
  3. Välj eller skapa ett Merchant Center-konto:

4. Du måste verifiera dig som kontoägare i Merchant Center.

5. Klicka på Välj bredvid Målmarknad för att ställa in var du vill sälja dina produkter och välj sedan en målmarknad och språk. Din butiks valutainställningar påverkar vilka länder och regioner som du kan rikta in dig på. De tillgängliga språken är baserade på de som stöds av Googleoch beror på din målmarknad.

6. Klicka på Välj bredvid Leveransinställningar och klicka sedan på rullgardinsmenyn för att välja automatisk eller manuell konfigurering av fraktkostnader om du konfigurerar betald marknadsföring på Google:

7. Valfritt: Ange produktnamn och beskrivning för produkter som synkroniseras med Google. Läs mer om hur du optimerar dina produktnamn och beskrivningar för Google Shopping.

När du har slutfört konfigurationen börjar produkter som är tillgängliga för din webbutik synkronisera automatiskt med Google. För berättigade butiker kan produkter som synkroniseras med Google Merchant Center med hjälp av Shopifys Google-kanal visas på relevanta Google-ytor gratis.

Läs mer om att synkronisera dina Shopify-produkter med Google och produktsynkroniseringsfel.

På Översiktssidan i Googles försäljningskanal kan du se din produktlistnings- och marknadsföringsinformation:

• Produktlistningar: Alla produkter som du har synkroniserat med Google Merchant Center. Dina godkända produkter kan vara berättigade att visas gratis på olika Google-ytor, till exempel Shopping-fliken, Google Sök, Google Bilder, Google Maps och Google Lens. Läs mer om att lista dina produkter gratis på Google.
  • Marknadsföring: Skapa eller anslut ditt Google Ads-konto och konfigurera betalda Google Smart Shopping-kampanjer. Läs mer om Google Smart Shopping-kampanjer.

Valfritt: Anslut ditt Google Ads-konto till Google-kanalen

Om du vill skapa Google Smart Shopping-kampanjer i Shopify kan du ansluta ditt Google Ads-konto till Google-kanalen medan du väntar på att dina produkter ska synkroniseras. Läs mer om Google Smart Shopping-kampanjer i hjälpavsnittet för Google Ads.

Om du redan har ett Google Ads-konto kopplat till den e-postadress som du använde för att konfigurera Google-kanalen, lägg då till det kontot.

Om du inte har ett Google Ads-konto eller om du vill använda ett annat konto kan du skapa ett nytt konto medan du konfigurerar Google-kanalen. När du skapar ett Google Ads-konto med hjälp av Google-kanalen i Shopify kan du få Google Ads-kredit för dina annonsutgifter.

Steg:

1. Välj eller skapa ett Google Ads-konto från sidan Inställningar i Google-kanalen:

• Om du redan har ett Google Ads-konto väljer du det i rullgardinsmenyn och klickar sedan på Anslut.
    • Om du inte har ett Google Ads-konto som du vill ansluta klickar du på Skapa nytt. Granska användarvillkoren och klicka sedan på Acceptera villkor. Du kommer att få ett e-postmeddelande från Google inom 24 timmar och därefter kan du acceptera åtkomstbegäran från Google Ads.
  2. I det nya Google Ads-fönstret, klicka på ACCEPTERA INBJUDAN.

3. Bekräfta din faktureringsinformation för ditt Google Ads-konto och klicka sedan på SPARA OCH FORTSÄTT.

Acceptera Google Ads begäran om åtkomst.

Om e-postadressen som du använde för att konfigurera Google-kanalen är kopplad till ett befintligt Google Ads-konto, får du ett bekräftelsemejl gällande åtkomst.

När du skapar ditt Google Ads-konto med hjälp av Google-kanalen får du ett e-postmeddelande så att du kan godkänna ditt Google Ads-konto. Du måste klicka på acceptera inbjudan i e-postmeddelandet för att bekräfta din e-postadress.

När du har accepterat inbjudan kan det ta några minuter innan åtkomstbegäran behandlas.

Lägg till din faktureringsinformation i ett Google Ads-konto

Se till att din faktureringsinformation finns i ditt Google Ads-konto. Mer information om hur du lägger till din faktureringsinformation finns i Hantera dina betalningsmetoder i Google Ads hjälpcenter.

När du har lagt till din faktureringsinformation bekräftar du att du har slutfört uppgiften genom att klicka på Jag har lagt till faktureringsinformation.

Konverteringsspårning för Google Ads med Google-kanalen

Google-kanalen lägger automatiskt till konverteringsspårningshändelser till ditt Google Ads-konto när du konfigurerar det. Om din butik redan har Google-konverteringsspårning konfigurerat via redigeringar av temakoden eller en tredjepartsapp kan omvandlingsspårningshändelserna dupliceras och dina rapportdata blir felaktiga. Du kan inaktivera duplicerade konverteringsspårningshändelser från ditt Google Ads-konto. Läs mer om konverteringsinställningar i hjälpavsnittet för Google Ads.

Tjäna Google Ads-kredit

När du skapar ett Google Ads-konto med hjälp av Google-kanalen i Shopify kan du kvalificera dig för extra annonskrediter. När du börjar annonsera med Google Ads kan du få 500 USD i annonskrediter när du spenderar dina första 500 USD på Google Ads inom dina första 60 dagar.

När du har spenderat 500 USD på annonsering på Google Ads tillämpas krediten på faktureringsöversikten för ditt Google Ads-konto inom fem dagar. Tröskelvärdet på 500 USD inkluderar inte skatter eller andra avgifter och måste spenderas inom kampanjperiod på 60 dagar. Se Google Ads-kampanjers regler och villkor för mer information.

Du får inget meddelande när din kredit har använts och ytterligare annonseringskostnader debiteras betalningsmetoden för ditt Google Ads-konto. Om du inte vill fortsätta annonsera med Google Ads kan du pausa eller radera dina kampanjer när som helst.

Berättigade länder

Google erbjuder Google Annons-kredit i följande länder och för följande belopp:

Berättigade länder och belopp för Googles Ads-kredit
Land Spendera motsvarande belopp
USA 500 USD
Kanada 600 CAD
Storbritannien 400 GBP
Australien 600 AUD
Österrike 400 EUR
Kina 3 000 CNY
Danmark 3 000 DKK
Finland 400 EUR
Frankrike 400 EUR
Tyskland 400 EUR
Grekland 350 EUR
Indien 20 000 INR
Indonesien 3 000 000 IDR
Irland 400 EUR
Italien 400 EUR
Japan 60 000 JPY
Malaysia 1 500 MYR
Nya Zeeland 600 NZD
Norge 4 000 NOK
Filippinerna 20 000 PHP
Portugal 400 EUR
Singapore 600 SGD
Sydafrika 6 000 ZAR
Spanien 400 EUR
Sverige 4 000 SEK
Schweiz 400 CHF
Thailand 12 000 THB

Få hjälp med Google Ads

Kontakta hjälpen för Google Ads för att få hjälp med följande ämnen:

• fakturering med och för Google Ads
  • Policyer, annonsrecensioner och kampanjoptimering
  • ställa in annonstyp som inte har något stöd i Google-kanalen, såsom videokampanjer
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Obs! Du kan kontrollera godkännandestatusen för en annons eller åtgärda en annons som inte är godkänd från Google Ads. Läs mer om Google Ads godkännandeprocess.

Du kan kontakta Shopifys support för att få hjälp med att konfigurera eller använda Google-kanalen.