Konfigurera Google-kanalen

Google-kanalen synkroniserar automatiskt dina produkter och relevant information om din Shopify-butik med Google Merchant Center. Du kan sedan uppdatera ditt Google-produktflöde direkt från Shopify. Produkter som synkroniseras med Google Merchant Center med Shopifys Google-kanal kan visas i relevanta söklistor på Googles shoppingflik för berättigade butiker som har försäljning i USA.

Du kan även använda appen för att skapa betalda Google Smart Shopping-kampanjer, som visas i ett antal olika Google-ägda plattformar och annonsformat.

Obs! Se webbseminariet om Google Shopping för att få en överblick om hur du konfigurerar Google-kanalen.

Konfigurera Google-kanalen för att synkronisera dina produkter

Du kan installera Google-kanalen från Shopifys appbutik. Läs om hur du installerar en app.

När du har installerat Google-kanalen måste du ansluta ditt Google-konto och Google Merchant Center-konto så att du kan synkronisera dina Shopify-produkter med Google.

Din butik måste uppfylla några krav för att den nya Google-kanalen ska fungera. När du konfigurerar Google-kanalen kan du granska kraven och se om du behöver göra några ändringar i din webbutik eller i dina leveransinställningar.

Steg:

1. I din Shopify-admin går du till Försäljningskanaler > Google.

2. Klicka på Anslut ditt Google-konto och välj sedan ett Google-konto eller skapa ett nytt. Du måste tillåta Shopify att få åtkomst till din kontoinformation från Google.

3. Granska installationskraven för din webbutik och gör alla nödvändiga ändringar.

4. Gå till Google > Översikt och klicka sedan på Kom igång för ett av programalternativen:

- Gratis listningar - Visa dina produkter i relevanta sökresultat på fliken Google Shopping. Det här alternativet inkluderar synkronisering av produktflöde. - Marknadsföring - Konfigurera Google-kanalen för att skapa betalda Google Smart Shopping-kampanjer. Det här alternativet inkluderar synkronisering av produktflöde. - Produktflöde - Synkronisera dina Shopify-produkter till Google Merchant Center.

1. Välj eller skapa ett Merchant Center-konto:

- Välj ett Merchant-konto från rullgardinsmenyn. De Merchant Center-ID:n som listas är de som är kopplade till ditt Google-konto. För att undvika förseningar i godkännandeprocessen väljer du det konto som var anslutet till den gamla Google-kanalen. - Om du inte har ett Merchant Center-konto klickar du på Skapa nytt och slutför sedan processen för att skapa konto från Google Merchant Center.

Obs! Ett Google Merchant Center-konto behöver kopplas till en verifierad domän som inte är kopplad till ett annat konto. När du ansluter ett Google Merchant Center-konto till Google-kanalen gör det anspråk på din Shopify-butiks domän automatiskt, såvida domänen inte är kopplad till ett annat Google Merchant Center-konto. Om din domän är kopplad till ett annat konto måste du överföra domänanspråket till det Google Merchant Center-konto som du anslöt till Shopify eller ansluta till det Google Merchant Center-konto som redan är kopplat till din domän.

1. Klicka på Välj bredvid Målmarknad för att ställa in var du vill sälja dina produkter och välj sedan en målmarknad och språk. Din butiks valutainställningar påverkar vilka länder och regioner som du kan rikta in dig på. De tillgängliga språken är baserade på de som stöds av Googleoch beror på din målmarknad.

2. Klicka på Välj bredvid Leveransinställningar och klicka sedan på rullgardinsmenyn för att välja automatisk eller manuell konfigurering av fraktkostnader om du konfigurerar betald marknadsföring på Google:

- Välj Importera leveransinställningar automatiskt för att synkronisera dina fraktpriser från Shopify och klicka sedan på Spara. Läs mer om synkronisering av dina fraktkostnader med Google Merchant Center. - Välj Ställ in leveransinställningar manuellt i Google Merchant Center för att ställa in dina fraktpriser på Google Merchant Center och klicka sedan på Spara.

1. Valfritt: Ange produktnamn och beskrivning för produkter som synkroniseras med Google. Läs mer om hur du optimerar dina produktnamn och beskrivningar för Google Shopping.

När du har slutfört konfigurationen börjar produkter som är tillgängliga för din webbutik synkronisera automatiskt med Google. Produkter som synkroniseras med Google Merchant Center med Shopifys Google-kanal kan visas i relevanta söklistor på Googles shoppingflik för berättigade butiker som har försäljning i USA.

Läs mer om att synkronisera dina Shopify-produkter med Google och produktsynkroniseringsfel.

Valfritt: Anslut ditt Google Ads-konto till Google-kanalen

Om du vill skapa Google Smart Shopping-kampanjer i Shopify kan du ansluta ditt Google Ads-konto till Google-kanalen medan du väntar på att dina produkter ska synkroniseras. Läs mer om Google Smart Shopping-kampanjer i hjälpavsnittet för Google Ads.

Om du redan har ett Google Ads-konto kopplat till den e-postadress som du använde för att konfigurera Google-kanalen, lägg då till det kontot.

Om du inte har ett Google Ads-konto eller om du vill använda ett annat konto kan du skapa ett nytt konto medan du konfigurerar Google-kanalen. När du skapar ett Google Ads-konto med hjälp av Google-kanalen i Shopify kan du få Google Ads-kredit för dina annonsutgifter.

Steg:

1. Välj eller skapa ett Google Ads-konto från sidan Inställningar i Google-kanalen: - Om du redan har ett Google Ads-konto väljer du det i rullgardinsmenyn och klickar sedan på Anslut.

• Om du inte har ett Google Ads-konto som du vill ansluta klickar du på Skapa nytt. Granska användarvillkoren och klicka sedan på Acceptera villkor. Du kommer att få ett e-postmeddelande från Google inom 24 timmar och därefter kan du acceptera åtkomstbegäran från Google Ads.
  2. I avsnittet Google Ads-konto klickar du på Visa detaljer bredvid Lägga till faktureringsinformation i inställningarna för ditt Google Ads-konto.

3. Se till att du har lagt till faktureringsinformation i ditt Google Ads-konto och klicka sedan på Jag har lagt till faktureringsinfo.

Acceptera Google Ads begäran om åtkomst.

Om e-postadressen som du använde för att konfigurera Google-kanalen är kopplad till ett befintligt Google Ads-konto, får du ett bekräftelsemejl gällande åtkomst.

När du skapar ditt Google Ads-konto med hjälp av Google-kanalen får du ett e-postmeddelande så att du kan godkänna ditt Google Ads-konto. Du måste klicka på acceptera inbjudan i e-postmeddelandet för att bekräfta din e-postadress.

När du har accepterat inbjudan kan det ta några minuter innan åtkomstbegäran behandlas.

Lägg till din faktureringsinformation i ett Google Ads-konto

Se till att din faktureringsinformation finns i ditt Google Ads-konto. Mer information om hur du lägger till din faktureringsinformation finns i Hantera dina betalningsmetoder i Google Ads hjälpcenter.

När du har lagt till din faktureringsinformation bekräftar du att du har slutfört uppgiften genom att klicka på Jag har lagt till faktureringsinformation.

Obs! Du kan skapa en Google Shopping-kampanj utan att lägga till din faktureringsinformation, men kampanjen körs inte tills du lägger till informationen.

Konverteringsspårning för Google Ads med Google-kanalen

Google-kanalen lägger automatiskt till konverteringsspårningshändelser till ditt Google Ads-konto när du konfigurerar det. Om din butik redan har Google-konverteringsspårning konfigurerat via redigeringar av temakoden eller en tredjepartsapp kan omvandlingsspårningshändelserna dupliceras och dina rapportdata blir felaktiga. Du kan inaktivera duplicerade konverteringsspårningshändelser från ditt Google Ads-konto. Läs mer om konverteringsinställningar i hjälpavsnittet för Google Ads.

Gratis Google Ads-kredit

När du skapar ett Google Ads-konto med hjälp av Google-kanalen i Shopify kan du kvalificera dig för en Google Ads-kredit på kontot. För att få krediten måste du spendera ett specifikt minimibelopp inom 30 dagar efter att du skapat kontot. När du uppfyller detta krav lägger Google automatiskt till kredit på kontot.

Ditt konto måste vara i gott skick innan du kvalificerar dig för krediten. När du har använt det angivna minimibeloppet kan det ta upp till 5 dagar för krediten att tillämpas på ditt konto. Om du vill lära dig mer, se Google Annons-kampanjers regler och villkor.

Du får inte ett meddelande när din kredit spenderas och eventuella ytterligare kostnader för annonsering faktureras ditt konto. Om du inte vill fortsätta att annonsera med Google Ads, kan du pausa eller radera dina kampanjer.

Berättigade länder

Google erbjuder Google Annons-kredit i följande länder och för följande belopp:

Berättigade länder och belopp för Googles Ads-kredit
Land Minsta utgift
USA 25 USD 100 USD
Kanada 25 CAD 100 CAD
Storbritannien 25 GBP 75 GBP
Australien 25 AUD 100 AUD
Österrike 25 EUR 75 EUR
Danmark 200 DKK 600 DKK
Finland 25 EUR 75 EUR
Frankrike 25 EUR 75 EUR
Tyskland 25 EUR 75 EUR
Grekland 25 EUR 75 EUR
Indonesien 150 000 IDR 450 000 IDR
Irland 25 EUR 75 EUR
Italien 25 EUR 75 EUR
Malaysia 50 MYR 150 MYR
Nya Zeeland 25 NZD 100 NZD
Norge 250 NOK 750 NOK
Filippinerna 500 PHP 2000 PHP
Portugal 25 EUR 60 EUR
Singapore 25 SGD 75 SGD
Sydafrika 200 ZAR 600 ZAR
Spanien 25 EUR 75 EUR
Sverige 250 SEK 750 SEK
Schweiz 25 CHF 100 CHF
Thailand 500 THB 1500 THB

Få hjälp med Google Ads

Kontakta hjälpen för Google Ads för att få hjälp med följande ämnen:

• fakturering med och för Google Ads
  • Policyer, annonsrecensioner och kampanjoptimering
  • ställa in annonstyp som inte har något stöd i Google-kanalen, såsom videokampanjer
  • Google Merchant Center
  • Google Analytics

Obs! Du kan kontrollera godkännandestatusen för en annons eller åtgärda en annons som inte är godkänd från Google Ads. Läs mer om Google Ads godkännandeprocess.

Du kan kontakta Shopifys support för att få hjälp med att konfigurera eller använda Google-kanalen.