Tillämpa automatiskt rabatter på e-postmeddelande om återställning av övergiven kassa

Du kan automatiskt tillämpa en rabatt på dina e-postmeddelanden om övergiven kassa. När du tillämpar en rabatt på dina e-postmeddelanden om övergiven kassa skickas dina kunder till en förylld varukorg till ett rabatterat pris. Kunderna behöver endast ange sina betalningsuppgifterna för att slutföra kassaprocessen.

Innan du börjar

För att komma igång med att skapa en rabatt till återställningsmejl för övergiven varukorg:

1. Skapa en procentuell rabattkodeller en monetär rabattkod i enlighet med den typen av kampanj som du vill erbjuda.

2. Se till att anteckna det namn du anger för din rabattkod när du skapar den, till exempel WelcomeBack. Du tilldelar din rabattkod ett namn när du skapar en rabatt.

3. Verifiera att dina återställningsmejl för övergivna utcheckningar är konfigurerade efter ditt tycke och smak på Utcheckningssidan.

Redigera återställningsmeddelandet för den övergivna utcheckningen

Steg:

1. Under Beställningar, klicka på Övergiven kassa.

2. Hitta raden som innehåller följande kod i området Brödtext (HTML):

<td class="button__cell"><a href="{{ url }}" class="button__text">Items in your cart</a></td>
  1. Kopiera kodbiten nedan:
{% if url contains '?' %}{{ url | append: '&discount=ABC' }}{% else %}{{ url | append: '?discount=ABC' }}{% endif %}
  1. Klistra in kodfragmentet för att ersätta {{ url }}.

2. Hitta raden som innehåller följande kod:

<td class="link__cell">or <a href="{{ shop.url }}">Visit our store</a></td>
  1. Kopiera kodbiten nedan:
{% if shop.url contains '?' %}{{ shop.url | append: '&discount=ABC' }}{% else %}{{ shop.url | append: '?discount=ABC' }}{% endif %}
  1. Klistra in kodfragmentet för att ersätta {{ shop.url }}.

2. Byt ut varje förekomst av ABC med din rabattkod, till exempel WelcomeBack. Din kod ska se ut så här:

<tr>
  <td class="actions__cell">
    <table class="button main-action-cell">
      <tr>
        <td class="button__cell"><a href="{% if url contains '?' %}{{ url | append: '&discount=WelcomeBack' }}{% else %}{{ url | append: '?discount=WelcomeBack' }}{% endif %}" class="button__text">Items in your cart</a></td>
      </tr>
    </table>
    {% if shop.url %}
    <table class="link secondary-action-cell">
      <tr>
        <td class="link__cell">or <a href="{% if shop.url contains '?' %}{{ shop.url | append: '&discount=WelcomeBack' }}{% else %}{{ shop.url | append: '?discount=WelcomeBack' }}{% endif %}">Visit our store</a></td>
      </tr>
    </table>
    {% endif %}
  </td>
</tr>
  1. Klicka på Spara.

Nu kommer alla återställningsmejl för övergiven kassa att ha URL:er som slutar på discount=WelcomeBack och den rabatten tillämpas automatiskt vid kassan. Se till att du har ställt in din rabattkod så att den tillämpas korrekt.