Använder automatiska rabatter till återställningsmejl för övergiven utcheckning

Du kan automatiskt ansöka om en rabatt till dina återställningsmejl för övergiven utcheckning, som skickar en förfylld varukorg till dina kunder så att de snabbt kan slutföra sin övergivna utcheckning till ett rabatterat pris, och måste endast ange deras betalningsinformation.

Innan du börjar

För att komma igång med att skapa en rabatt till återställningsmejl för övergiven varukorg:

1. Skapa en procentuell rabattkodeller en monetär rabattkod i enlighet med den typen av kampanj som du vill erbjuda.

2. Se till att anteckna det namn du anger för din rabattkod när du skapar den, till exempel WelcomeBack. Du tilldelar din rabattkod ett namn när du skapar en rabatt.

3. Verifiera att dina återställningsmejl för övergivna utcheckningar är konfigurerade efter ditt tycke och smak på Utcheckningssidan.

Redigera återställningsmeddelandet för den övergivna utcheckningen

Steg:

1. Under Beställningar, klicka på Övergiven utcheckningskassa:

2. Hitta raden som innehåller:

<td class="button__cell"><a href="{{ url }}" class="button__text">Items in your cart</a></td>

Och raden som innehåller {{ shop.url }}:

1. Kopiera kodbiten nedan:
{% if url contains '?' %}
  {{ url | append: '&discount=ABC' }}
  {% else %}
  {{ url | append: '?&discount=ABC' }}
{% endif %}
  1. Klistra in kodbiten för att ersätta {{ url }}, och {{ shop.url }}.

2. Byt ut ABC i exemplet ovan med din rabattkod, till exempel WelcomeBack.

3. Klicka på Spara.

Nu kommer alla återställningsmejl för övergiven utcheckning att ha URL som slutar på discount=ABC och den rabatten tillämpas automatiskt vid utcheckning. Se till att du har ställt in din rabattkod så att den tillämpas korrekt.