Exportera rabattkoder

Du kan exportera dina rabattkoder till en CSV-fil från sidan Rabatter i Shopify-admin för att få en bred översikt över din rabattkodshistorik.

Obs! Rabattkoder kan bara exporteras till en CSV-fil. Du kan inte importera rabattkoder till din butik med CSV-filer.

CSV-filer

CSV står för kommaseparerade värden, och det är ett filformat (.csv) för kalkylark. Shopify accepterar import och export av CSV-filer för produkter, kunder, beställningar (endast export), och rabatter (endast export) i din butik.

CSV-filer kan kännas skrämmande först, men när du förstår vad texten och tecknen representerar i ett kalkylark kan du använda det till större uppgifter (t.ex. massredigering av produkter och rabatter).

Obs! En CSV-fil med UTF-8-kodning är det enda filformatet som kan användas för import till eller export från Shopify.

I en CSV-fil representerar varje post en cell i ett kalkylark, varje rad representerar en ny rad, och varje komma anger var en inmatning slutar och en annan börjar.

Till exempel inmatningarna i den här CSV-filen för kund:

ser ut så här i ett kalkylprogram:

Shopify rekommenderar att du använder Google Sheets för att visa en formaterad version av dina CSV-filer. För att kunna använda Google Kalkylark måste du importera CSV-filen till programmet. CSV är användbara för butiker som:

• växlar till Shopify från en annan e-handelsplattform
  • har en lista över kundkonton
  • föredrar att ladda upp produkter via ett kalkylark
  • tillfälligt har begränsad internetanslutning.

Exportera dina rabattkoder

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Rabatter.

2. På sidan Rabatter klickar du på Exportera:

3. Klicka på ett av följande exportalternativ:

- Aktuell sida för att exportera rabatterna som visas i din admin - Alla rabatter för att exportera alla rabatter som finns i din butik - Valda rabatter för att exportera rabatter som du har valt - Aktuell sökning för att exportera en filtrerad lista över rabatter.

1. Välj det filformat du vill ha:

- Välj CSV för Excel, siffror och andra kalkylprogram om du planerar att använda ett kalkylprogram med din rabatt-CSV. - Välj Enkel CSV-fil om du planerar att använda en enkel textredigerare med din rabatt-CSV.

1. Klicka på Exportera rabatter för att ladda ner din rabatt-CSV:

När du har exporterat dina rabattkoder till en CSV-fil kan du importera den till Google Sheets för att visa en formaterad version av din rabatt-CSV.

Importera dina rabatter CSV till Google Sheets

Steg:

1. Logga in på ditt Google-konto.

2. På sidan Google Kalkylark klickar du på Tomt i avsnittet Starta ett nytt kalkylark:

3. Gå till Fil > Importera... från sidan Untitled Spreadsheet:

4. Leta reda på och välj den CSV-fil som du vill redigera.

5. I Importera fil-dialogen, välj dina föredragna alternativ Importera åtgärd, Separator-tecknet, och Konvertera text till siffror och datum.

6. Klicka på Importera:

Din CSV kommer se ut ungefär så här efter att du har laddat upp den:

Härifrån kan du redigera din CSV. När du är klar kan du exportera den från Google Sheets som en CSV-fil.

Använd en textredigerare för att redigera din discounts CSV-fil

Om du inte har ett kalkylarksprogram kan du redigera CSV-filer med hjälp av en textredigerare.

De flesta datorer har textredigerare som kan öppna CSV-filer. Du kan även använda ett program som Atom eller Sublime Text, för att redigera och felsöka din CSV-fil.

Obs! En CSV-fil med UTF-8-kodning är det enda filformat som kan användas för import till eller export från Shopify.

Formatera din CSV-fil i en textredigerare:

• Kolumnrubriker måste separeras med kommatecken (till exempel, First Name,Last Name,Email,Company,Address1).
  • Listan med taggar måste vara omgivna av citattecken (till exempel, "tag1,tag2,tag3").
  • Olika poster måste separeras genom radbrytningar.