Hantera rabattkoder

Du kan hantera befintliga rabatter på olika sätt.

Använd rabatt-tidslinjen

När du har skapat en rabatt kan du se en tidslinje som beskriver aktivitetshistoriken på rabattens inställningssida:

Rabatt-tidslinje

Tidslinjen visar vilket datum och tid rabatten skapats, samt när den inaktiverats eller aktiverats. Den visar också vilket datum och tid redigeringar av rabatten sparats, men den beskriver inte vilka redigeringar som gjorts.

Förutom att spåra rabattens skapande och redigeringar kan tidslinjen hjälpa dig och din personal att kommentera för att ge mer detaljer om aktivitet relaterad till rabatt.

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.

2. Klicka på namnet på rabatten som du vill se tidslinjen för.

3. Bläddra till Tidslinje-avsnittet på sidan med rabattens inställningar.

4. Skriv en kommentar i textrutan. Klicka på emoji-ansiktet om du vill lägga till emoji i din kommentar.

1. Klicka på @-tecknet för att se en lista över din butiks anställda om du vill nämna specifika medarbetare i din kommentar:

Nämn anställda

2. Klicka på #-tecknet om du vill referera till specifika ordrar, orderutkast, kunder, produkter, varianter och överföringar i din kommentar:

Hänvisa till en specifik order

3. Klicka på ikonen för bilaga för att bifoga en fil till dina kommentarer:

Bifoga en fil till en kommentar

4. Klicka på Publicera för att lägga till din kommentar på tidslinjen.

Om du vill radera en kommentar från en rabatts tidslinje, klicka på X i kommentarsfältet:

Radera en kommentar

Marknadsför en rabatt med en delbar länk

Du kan använda en delbar länk för att marknadsföra en rabatt på sociala medier, i e-postmeddelanden och på landningssidor. Den standarddelade länken kan leda kunder till din butiks hemsida, till en specifik kollektion eller till en specifik produktsida. Rabattkoden som är kopplad till länken gäller automatiskt för din kunds nästa varukorg vid utcheckning eller för alla aktiva varukorgar som har öppnats.

Delbara rabattlänkar fungerar endast för aktiva rabatter. Innan du kan skapa en delbar rabattlänk måste du skapa och spara en rabattkod med de produkter eller samlingar som du vill länka till. Om du kör flera rabatter på en enda produkt gäller den senaste rabatten för dina delbara rabattlänkar.

Steg:

När du har kopierat en delbar länk till ditt urklipp kan du publicera eller bädda in den där du vill marknadsföra din rabatt.

Omdirigera en delbar länk från din butiks hemsida

Om du vill att en delbar länk ska dirigera kunder till en annan sida än din butiks startsida, kan du manuellt lägga till en omdirigering till URL:en.

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.

2. Klicka på namnet på rabatten som du vill marknadsföra.

3. Klicka på Marknadsför, välj sedan Få en delbar länk.

4. Klicka på Kopiera länk, klistra sedan in länken i en textredigerare.

5. Ändra URL-tillägget från /discount/code till /discount/code?redirect=/new-path.

6. Byt new-path för att matcha URL-tillägget för sidan som du vill länka till. Till exempel: /discount/code?redirect=/collections/fresh-finds.

När du har ändrat länkens URL-tillägg kan du publicera eller bädda in den där du vill marknadsföra din rabatt.

Filtrera rabatter

Du kan filtrera rabatter med Rabattyp, Startdatum, Status och Antal det använt:

Välj ett filter

Du kan ändra varje filter med olika värden, till exempel:

Filtervärden för rabattyp

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.

2. Klicka på Filtrera rabatter.

3. Klicka på Välj ett filter.

4. Välj hur du vill filtrera dina rabatter: Rabattyp, Startdatum, Status eller Antal gånger det använts.

5. Klicka på Välj ett värde.

6. Välj ett värde att filtrera dina rabatter med. De tillgängliga värdena är olika beroende på vilket filter du väljer.

7. Klicka på Lägg till filter.

Redigera en rabatt

Steg:

Inaktivera en rabatt

Du kan tillfälligt inaktivera en rabatt som inte löpt ut. Du kanske vill inaktivera en rabatt i slutet av kampanjen eller när du planerar att prova en annan marknadsföringsstrategi.

Om en kund tillämpar en inaktiverad rabattkod i sin kundvagn, får kunden ett felmeddelande som anger att din butik är Unable to find a valid discount matching the code entered.

Steg:

Inaktivera flera rabatter

Du kan tillfälligt inaktivera flera aktiva rabatter med en massåtgärd. Du kanske vill inaktivera flera rabatter i slutet av en kampanj eller när du planerar att prova en annan marknadsföringsstrategi.

Om en kund tillämpar en inaktiverad rabattkod i sin kundvagn, får kunden ett felmeddelande som anger att din butik är Unable to find a valid discount matching the code entered.

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.

2. På sidan Rabatter , kolla de aktiva rabatterna som du vill inaktivera:

Välj flera rabatter

1. Klicka på Åtgärder och klicka sedan på Inaktivera rabatter:

Massinaktivera rabatter

1. Klicka på Inaktivera för att bekräfta.

Återaktivera en inaktiverad rabatt

Steg:

Återaktivera flera rabatter

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.

2. På sidan Rabatter , kolla de aktiva rabatterna som du vill aktivera på nytt:

Välj flera rabatter

1. Klicka på Åtg¨ärder, klicka sedan på Aktivera rabatter:

Massaktivera rabatter

1. Klicka på Aktivera för att bekräfta.

Radera rabatter