Hantera rabattkoder

Du kan hantera befintliga rabatter på olika sätt.

Använd rabatt-tidslinjen

När du har skapat en rabatt visas en tidslinje som beskriver aktivitetshistoriken på rabattens inställningssida.

Tidslinjen visar det datum och den tid då en rabatt skapats, samt när den är aktiv eller har gått ut. Den visar också datum och tid när redigeringar av rabatten har sparats, men den beskriver inte vilka redigeringar som har gjorts.

Förutom att spåra rabattens skapande och redigeringar kan tidslinjen hjälpa dig och din personal att kommentera för att ge mer detaljer om aktivitet relaterad till rabatt.

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.
  2. Klicka på namnet på rabatten som du vill se tidslinjen för.
  3. Bläddra till Tidslinje-avsnittet på sidan med rabattens inställningar.
  4. Skriv en kommentar i textrutan.
  5. Valfritt: Lägg till någon av följande uppgifter:

• Klicka på emoji-ansiktet för att lägga till emoji i din kommentar.
    • Klicka på @-tecknet för en lista över butikens personal för att nämna specifika medarbetare i kommentaren.
    • Klicka på #-tecknet för att referera till specifika ordrar, orderutkast, kunder, produkter, varianter eller överföringar i kommentaren.
    • Klicka på gem-ikonen för att bifoga en fil till kommentaren.
  6. Klicka på Publicera för att lägga till din kommentar på tidslinjen.

Klicka på X i kommentarsfältet om du vill radera en kommentar från en rabatts tidslinje.

Marknadsför en rabatt med en delbar länk

Du kan använda en delbar länk för att marknadsföra en rabatt på sociala medier, i e-postmeddelanden och på landningssidor. Den standarddelade länken kan leda kunder till din butiks hemsida, till en specifik kollektion eller till en specifik produktsida. Rabattkoden som är kopplad till länken gäller automatiskt för din kunds nästa varukorg vid utcheckning eller för alla aktiva varukorgar som har öppnats.

Delbara rabattlänkar fungerar endast för aktiva rabatter. Innan du kan skapa en delbar rabattlänk måste du skapa och spara en rabattkod med de produkter eller samlingar som du vill länka till. Om du kör flera rabatter på en enda produkt gäller den senaste rabatten för dina delbara rabattlänkar.

Steg:

När du har kopierat en delbar länk till ditt urklipp kan du publicera eller bädda in den där du vill marknadsföra din rabatt.

Omdirigera en delbar länk från din butiks hemsida

Om du vill att en delbar länk ska dirigera kunder till en annan sida än din butiks startsida, kan du manuellt lägga till en omdirigering till URL:en.

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.
  2. Klicka på namnet på rabatten som du vill marknadsföra.
  3. Klicka på Marknadsför, välj sedan Få en delbar länk.
  4. Klicka på Kopiera länk, klistra sedan in länken i en textredigerare.
  5. Ändra URL-tillägget från /discount/code till /discount/code?redirect=/new-path.
  6. Byt new-path för att matcha URL-tillägget för sidan som du vill länka till. Till exempel: /discount/code?redirect=/collections/fresh-finds.

När du har ändrat länkens URL-tillägg kan du publicera eller bädda in den där du vill marknadsföra din rabatt.

Filtrera rabatter

Du kan filtrera rabatter efter:

• Status
  • Metod
  • Typ
  • Kombineras med
  • Startdatum
  • Använd antal gånger

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.
  2. Klicka på ikonen sök och filtrera.
  3. Klicka på Lägg till filter +.
  4. Välj hur du vill filtrera dina rabatter från alternativen: Status, Metod, Typ, Kombinerar med, Startdatum eller Använd tid.
  5. Välj ett värde för det specifika filtret. De tillgängliga värdena är olika beroende på vilket filter du väljer.
  6. Valfritt: Om du vill spara den här vyn klickar du på Spara som för att ange ett namn för den sparade vyn och klickar sedan på Spara vy.

Redigera en rabatt

Steg:

Inaktivera en rabatt

Du kan tillfälligt inaktivera en rabatt som inte löpt ut. Du kanske vill inaktivera en rabatt i slutet av kampanjen eller när du planerar att prova en annan marknadsföringsstrategi.

Om en kund tillämpar en inaktiverad rabattkod i sin varukorg, får kunden ett felmeddelande som anger att din butik är Unable to find a valid discount matching the code entered.

Steg:

Inaktivera flera rabatter

Du kan tillfälligt inaktivera flera aktiva rabatter med en massåtgärd. Du kanske vill inaktivera flera rabatter i slutet av en kampanj eller när du planerar att prova en annan marknadsföringsstrategi.

Om en kund tillämpar en inaktiverad rabattkod i sin varukorg, får kunden ett felmeddelande som anger att din butik är Unable to find a valid discount matching the code entered.

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.
  2. På sidan Rabatter kan du markera de aktiva rabatterna som du vill inaktivera.
  3. Klicka på Inaktivera rabatter.
  4. Klicka på Inaktivera för att bekräfta.

Återaktivera en inaktiverad rabatt

Du kan återaktivera eventuell rabatt som har löpt ut. När du återaktiverar en utgången rabatt blir rabattstatusen Aktiv och har inget inställt slutdatum.

Steg:

Återaktivera flera rabatter som har löpt ut

Du kan återaktivera flera rabatter som har löpt ut med en massåtgärd. När du återaktiverar rabatter som har löpt ut i bulk blir rabattstatusen Aktiv och har inget inställt slutdatum.

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.
  2. På sidan Rabatter kan du markera de aktiva rabatterna som du vill aktivera på nytt.
  3. Klicka på Aktivera rabatter.
  4. Klicka på Aktivera för att bekräfta.

Radera rabatter

Du kan ta bort en rabatt permanent för att ta bort den från rabattlistan i din Shopify-admin.

Steg:

Radera flera rabatter

Du kan ta bort flera rabatter permanent med en massåtgärd.

Steg:

1. Klicka på Rabatter från din Shopify-admin.
  2. På sidan Rabatter kan du markera rabatterna som du vill radera.
  3. Klicka på ...och sedan på Radera rabatter.
  4. Klicka på Radera för att bekräfta.