Rekrytera skapare på Shopify Collabs

Shopify Collabs hjälper handlare att rekrytera skapare genom olika metoder för att bygga djupare kontakter. Handlare kan använda Rekrytering för att upptäcka skapare i databasen Shopify Collabs, skicka direkta e-postinbjudningar och svara på ansökningar från din webbshopssida. Handlare kan även rekrytera passivt genom att gå med i Collabs Network.

Hitta skapare på Shopify Collabs

Shopify Collabs för en databas över innehållsskapare och influencers på sociala medier. Använd Rekrytera på Shopify Collabs för att söka efter de samarbeten som passar ditt företag. Databasen uppdateras regelbundet för att hålla kontona uppdaterade och relevanta med de senaste tillgängliga uppgifterna. När du söker efter en skapare med Rekrytera så kan du ange vad du letar efter genom att använda sökfältet, filtren och sorteringsalternativen.

Så här söker du efter skapare:

Du kan använda följande sökmetoder, filter och sorteringsalternativ för att hitta skapare:

• Sökord – Använd sökord för att leta efter innehållsskapare och influencers på sociala medier som använder den här termen i sitt användarnamn, sina bio och inlägg.
  • Plats – Välj platser från filtren i rullgardinsmenyn för att hitta innehållsskapare, frilansare och influencers på sociala medier som anger plats i sin profil.
  • Socialt konto – Använd rullgardinsmenyn för att filtrera skapare i Rekrytera efter sociala medier som till exempel Instagram, YouTube, TikTok, Facebook, Twitch och Twitter.
  • Målgrupp – Filtrera skapare efter målgrupp. Målgruppen är antalet följare och prenumeranter som en skapare har sammantaget på en eller flera sociala plattformar som de har i sin Collabs-profil.

Skicka direkta inbjudningar till skapare

Du kan skicka direktinbjudningar till skapare som du vill ska gå med i Shopify Collabs-programmet. Om du skickar direktinbjudningar från Shopify Collabs-appen kan du snabbt introducera skapare som du litar på och kringgå ansökningsprocessen till din community. Du kan lägga till mottagare till dina inbjudningar genom att lägga till deras e-postadresser eller genom att ladda upp en CSV-fil.

Inbjudningar löper ut inom 30 dagar. Det finns en veckogräns för att skicka 100 inbjudningar inom sju dagar, även om du kan kontakta supporten för att begära fler inbjudningar.

Skapa inbjudningar med e-postadresser

Du kan ange upp till 10 e-postadresser åt gången när du skapar direktinbjudningar. Använd en CSV-fil för att importera mottagare i bulk för att bjuda in fler än 10 skapare på en gång.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Rekrytering.

5. Klicka på Bjud in via e-post.

6. I avsnittet Skapa ett välkomsterbjudande väljer du något av följande alternativ:

1. Klicka på Välj nivå för att välja ett alternativ för provisionsnivå från listan och klicka sedan på Lägg till i erbjudandet.
    2. Klicka på Lägg till gåva för att välja ett presentalternativ och klicka sedan på Lägg till i erbjudande.
  7. Klicka på Lägg till e-postadresser och lägg sedan till en e-postadress till den skapare som du vill bjuda in, samt en unik affiliate-kod.

8. Valfritt: Klicka på Lägg till en annan e-postadress för att lägga till ytterligare e-postadresser och affiliatekoder för upp till 10 skapare som du vill bjuda in. Om du vill ta bort en skapare från inbjudan klickar du på papperskorgen bredvid namnet och affiliatekoden.

9. Valfritt: Anpassa ämnesraden, brödtexten och sidfotsadressen i e-postinbjudan. Ditt anpassade meddelande kan innehålla upp till 2 000 tecken. Markera kryssrutan Spara meddelande som standard om du vill använda det meddelande du skrev som standardmeddelande för framtida direktinbjudningar.

10. I avsnittet Sammanfattning förbereder du för att skicka din inbjudan genom att markera följande:

1. Markera rutan Jag godkänner regler och villkor.
    2. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska inbjudan för att förhandsgranska hur din inbjudan kommer att visas för mottagare.
  11. Klicka på Skicka inbjudan.

Skapa inbjudningar med CSV

Innan du kan skicka dina direktinbjudningar i en CSV måste du förbereda en CSV-fil som innehåller e-postadresser och affiliatekoder till de skapare som du vill bjuda in. Du kan ladda ner CSV-mallen på sidan Rekrytera genom att klicka på Bjud in via e-post, välja Importera CSV och klicka på ladda ner en mall. CSV-mallen innehåller det format som krävs för att importera nya skaparkontakter.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Rekrytering.

5. Klicka på Bjud in via e-post.

6. I avsnittet Skapa ett välkomsterbjudande väljer du något av följande alternativ:

• Klicka på Välj nivå för att välja ett alternativ för provisionsnivå från listan och klicka sedan på Lägg till i erbjudandet.
    • Klicka på Lägg till gåva för att välja ett presentalternativ och klicka sedan på Lägg till i erbjudande.
  7. Klicka på Importera CSV och klicka sedan på Lägg till fil fil för att ladda upp din CSV-fil som innehåller e-postadresser och affiliatekoder för skaparna som du vill bjuda in. Se till att din CSV-fil följer formatet för den angivna CSV-mallen.

8. Valfritt: Anpassa ämnesraden i e-postinbjudan, samt brödtexten och sidfotsadressen. Ditt anpassade meddelande kan vara upp till 2 000 tecken långt. Markera kryssrutan Spara meddelande som standard om du vill använda det meddelande du skrev som standardmeddelande för framtida direktinbjudningar .

9. I avsnittet Sammanfattning förbereder du för att skicka din inbjudan genom att markera följande:

1. Markera rutan Jag godkänner regler och villkor.
    2. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska inbjudan för att förhandsgranska hur din inbjudan kommer att visas för mottagare.
  10. Klicka på Skicka inbjudan.

Svara till personer som ansöker

Om någon ansöker till din webbshopsida kan du välja hur du ska hantera deras ansökan.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Rekrytering.

5. I avsnittet Rekrytering kan knappen för ansökande ändra utseende beroende på om det finns skaparansökningar som väntar på svar från dig:

• Om du för närvarande inte har några ansökningar så klickar du på Dela profil för att få ansökningar.
    • Om du har ansökningar som väntar på granskning så klickar du på väntande ansökande.
  6. Granska ansökningen och skaparens uppgifter som den ansökande tillhandahållit. När skapare väntar på ditt svar på sin ansökan så kan du göra något av följande för att granska dem:

• Granska skaparansökningarna individuellt. Klicka på skaparraden för att granska skaparens detaljerade ansökan.
    • Välj skapare i bulk och fatta ett ansökningsbeslut. När du väljer skapare i bulk så kan du antingen klicka på Avvisa eller Skapa ett erbjudande.
  7. Längst ner i ansökningen väljer du den status som du vill ställa in för ansökningen:

• Gör ett erbjudande – När du väljer att godkänna en person som har ansökt läggs personen till i din community och kan börja arbeta med dig och ditt varumärke.
    • Granska senare – Om du väljer att ignorera en ansökan kan den sökande inte samarbeta med dig och ditt varumärke, såvida du inte väljer att godkänna deras ansökan vid ett senare tillfälle. En ignorerad sökande får inte ett avvisningsmeddelande via e-post.
    • Avvisa – Om du väljer att avvisa en ansökan kan den som ansöker inte arbeta med dig och ditt varumärke om du inte väljer att godkänna ansökan vid ett senare tillfälle.
  8. Om du klickar på Skapa ett erbjudande kan du skapa ett välkomsterbjudande för skaparen. Detta innefattar en förhandsgranskning av det e-postmeddelande skaparen får, samt möjligheten att lägga till fördelar med att gå med dig på Collabs, som att välja en affiliate-nivå och välja en gåva. När du har bekräftat ditt välkomsterbjudande skickar du din officiella inbjudan till den nya Collabs-kontakten.

9. Valfritt: Redigera e-postmeddelandets brödtext för att anpassa e-postinbjudan som skaparen mottar.

10. Klicka på Skicka erbjudande.

Presentartiklar

Gåvor kan endast skickas till Collabs Connections.

Skapa en present

Du kan erbjuda tre typer av gåvor till dina skaparkontakter. Du kan välja att skicka Gratisprodukter, Rabattkod (%) eller Rabattkod (USD). Efter att en gåva har skapats sparas den i din Gåvolista så att du kan skicka den igen i framtiden.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Program.

5. Klicka på presenter.

6. Klicka på Skapa ny present och välj sedan den presenttyp som du vill skapa från rullgardinslistan.

7. På sidan med gåvouppgifter anger du gåvonamnet och fyller i gåvouppgifterna, inklusive val av en produkt eller ett rabattbelopp.

8. Klicka på Skapa present.

Skicka en present

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Collabs.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Program.

5. Klicka på fliken Gåvor.

6. I avsnittet Presenter klickar du på Skicka den här presenten intill den present du vill skicka.

7. I det ny fönstret SKICKA PRESENT klickaar du på Välj medlemmar.

8. Välj den communitymedlem som du vill skicka en present till och klicka sedan på Välj.

9. Bekräfta all information, inklusive leveransmetod och faktureringsadress.

10. Klicka på Skicka present.

När din skaparkontakt gör anspråk på sin gåva skapas en order att distribuera i din Shopify-admin.

Gå med i Collabs Network

Med Collabs-nätverket kan du dela affiliate-provision med verifierade Collabs-skapare, vilket kan öka försäljningen till en låg kostnad.

När du aktiverar Collabs-nätverket ställer du in en provision på antingen alla produkter eller på produktnivå, vilket visar dina produkter för skapare i deras upptäcktsupplevelse. Skapare kan söka efter produkter och automatiskt generera affiliate-produktlänkar utan behov av godkännande.

Se Gå med i Collabs Network för mer information om att gå med.