Konfigurera Dovetale

Med Dovetale kan du hantera ett community med influencers, affiliates och skapare som samarbetar med ditt varumärke. Du kan använda din sida för Dovetale-communityn för att presentera ditt community-program och samla in ansökningar från möjliga community-medlemmar med hjälp av sidan för communityansökan. Du kan ställa in hur din community-sida ser ut och vilka frågor du ska ställa på din applikationssida för communityn för att lära dig om förse med för mycket av din community innan du accepterar dem i ditt community-program.

Installera Dovetale

Du måste installera Dovetale i din Shopify-admin innan du kan börja hantera ditt community. Du kan installera Dovetale-kanalen från Shopifys appbutik.

Skapa ditt konto

Innan du anpassar och ställer in ditt Dovetale-konto måste du registrera dig för ett konto.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till appar > Dovetale.

2. På sidan Välkommen till Dovetale! anger du din butiks information, inklusive varumärkesnamn, varumärkeswebbplats och instagramkonto för varumärke.

3. Klicka på Nästa: Konto

4. På sidan Skapa din Inloggning för Dovetale bekräftar du dina uppgifter och skapar sedan ett lösenord.

5. Klicka på Skapa mitt konto.

Community-sida

Communitysidan låter personer ansöka om att vara en del av din community. Du kan redigera och anpassa utseendet på din communitysida, inklusive färger, bilder, innehåll och skriva om fördelar med att gå med i ditt community.

När du har registrerat dig för ditt Dovetale-konto kan du anpassa din communitysida.

Anpassa communitysida

När du har skapat ditt Dovetale-konto kan du anpassa din communitysida och skapa din communityapplikationsundersökning.

Steg 1: Skapa din communityapplikationssida

1. Från sidan Skapa din communitysida klickar du på Kom igång.

2. I avsnittet Siddesign laddar du upp en bild av din logotyp och anpassar färgerna på din sida.

3. I avsnittet Om ditt varumärke skriver du en titel för sidan och en beskrivning av din community.

4. I avsnittet Fördelar med partnerskap anpassar du fördelarna med att gå med i ditt community.

5. I bildavsnittet kan du ladda upp bilder, eller ansluta ditt Instagramkonto, för att visa bilder på din communitysida.

6. Klicka p[ Nästa: Social för att fortsätta ställa in din communitysida och anpassa din applikationsundersökning.

Steg 2: Anpassa applikationsundersökning

1. På sidan Social väljer du de sociala medier-konton som de som ansöker kan använda för ansökan.

2. Klicka på Nästa: Profil.

3. profilsidan väljer du den information som du vill samla in från de som ansöker.

4. Klicka på Nästa: Undersökning.

5. På sidan Lär känna de som ansöker kan du lägga till och skapa frågor som du vill ställa till de som ansöker när de slutför sin ansökan.

6. Klicka på Nästa: Dela för att börja dela din communityapplikationssida.

Steg 3: Dela din sida för community-applikation

När du är klar med att anpassa din communitysida och communityapplikationssida kan du välja hur du vill dela dem:

• På sidan Din communityapplikationssida är slutförd! kan du komma åt en länk för att dela. Klicka på Kopiera om du vill dela din länk. Du kan publicera den här länken där dina följare och köpare finns. Du kan till exempel lägga till en länk till din Linkpop-landningssida så att personer kan ansöka om att vara en del av din Dovetale-community.
  • I avsnittet Lägg till i din Shopify-butik klickar du på Bevilja åtkomst för att låta Dovetale komma åt ditt Shopify-tema och skapa en sidlänk. Du kan sedan lägga till den här sidan i din butiks menyer.
  • Om du vill lägga till en widget i din butik kan du anpassa en widget i avsnittet Lägg till en widget i din butik.

När du har valt hur du ska dela din communitysida för Dovetale klickar du på Spara och slutför.

Konfigurera PayPal-utbetalningar

Med Dovetales PayPals utbetalningsintegration kan du betala affiliates direkt från Dovetale. För att använda PayPal-utbetalningar måste du ha ett PayPal företagskonto och du måste ha PayPal-utbetalningar aktiverade.

Se PayPals utvecklardokument för att lära dig mer om hur du konfigurerar PayPal-utbetalningar.