Använder Kit för att skapa e-postmarknadsföring

Du kan ställa in marknadsföringskampanjer för dina produkter från kontrollpanelen i Kit. När du har skapat en kampanj kan meddela Kit att skicka e-postmeddelanden till dina kunder. Du kan även använda Kit för att skicka e-post med tackkort till dina kunder efter att de har slutfört sina köp.

Ställ in Kit för marknadsföringsmejl

Innan du använder Kit för att skicka ett e-postmeddelande kan du ändra dina inställningar för e-postmarknadsföring från kontrollpanelen Kit.

Obs! Butikslogotypen som Kit lägger till i marknadsföringsmejl kommer från profilbilden på din Facebooksida. Din Facebooksida måste publiceras för Kit för att du ska kunna använda bilden. Lär dig hur du publicerar din sida från Facebooks Hjälpcenter.

Du kan välja mellan åtta e-postmallar och lägga till din butiksinformation i den mall som du bestämmer dig för att använda.

Steg:

1. Gå till Kit-instrumentpanelen och gå till Justeringar > E-postmarknadsföring.

2. Välj en mall från listan.

3. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska för att se hur det ser ut eller klicka på Skicka exempel för att få ett exempelmejl skickat till din e-postadress.

Titta på en video om att driva en marknadsföringskampanj via e-post för mer information.

Lägg till butikens kontaktinformation till marknadsförings-e-post

Innan du skickar ett marknadsföringsmeddelande med e-post bör du lägga till din butiksadress i mallen för att minska risken för att e-postmeddelanden från din butik kommer att markeras som skräppost av en kunds e-post. Du kan också visa eller ändra den e-postadress som kunderna kan använda för att svara på marknadsföringsmejl.

Steg:

1. Gå till Kit-instrumentpanelen och gå till Justeringar > E-postmarknadsföring.

2. Ange din butiksinformation under Butiksadress. Butikens adress kommer att visas i marknadsföringsmejl.

3. Klicka på Spara.

4. Bekräfta e-postadressen som du vill att kunderna ska skicka svar till under E-postadress för marknadsföring och klicka sedan på Spara om du har ändrat e-postadressen. Den e-postadress som är kopplad till ditt Kit-konto ändras inte när du ändrar e-postadressen för marknadsföring.

Kör en marknadsföringskampanj via e-post med Kit

Du kan skicka ett marknadsföringsmeddelande via e-post med Kit. E-postmeddelanden är baserade på den mall du ställer in från kontrollpanelen i Kit. Om du inte har konfigurerat Kit för att skicka marknadsföringsmeddelanden med e-post använder Kit standardmallen. Kit frågar dig vilka produkter som ska marknadsföras och skickar dig en förhandsgranskning av e-postmeddelandet innan du skickar ut det.

Steg:

1. Säg hi kit för börja en ny konversation i den meddelandetjänst du använder för att kommunicera med Kit.

2. Svara med 1 för att marknadsföra produkter.

3. Svara med 2 för att köra en marknadsföringskampanj via e-post.

4. Svara med numret som överensstämmer med de produkter som du vill ska vara med i e-postmeddelandet:

- 1 Prioriterade produkter - produkterna i din butik som du bestämmer är viktigast för din marknadsföring. Dessa kan vara produkter som exemplifierar din butiks varumärke, bästsäljare eller andra produkter som du vill att kunder ska se. Du kan ställa in dina prioriterade produkterfrån Kit-instrumentpanelen. - 2 Våra nyaste produkter - Produkter som du nyligen har lagt till i din butik. Att säga till Kit att informera fansen om dina senaste produkter kan vara ett bra sätt att lyfta fram och marknadsföra nya produkter i din butik. - 3 Senast bästsäljande produkter – Produkterna som säljs mest i din butik. Om du väljer det här alternativet lägger Kit till dina bästsäljande produkter.

1. Valfritt: Gå till din inkorg för att se en förhandsgranskning av e-postadressen för marknadsföring.

2. Svara på Kit med 1 för ja, om du vill skicka e-postmeddelandet.

Titta på en video om tack-meddelanden för mer information.

Skicka tack-meddelanden med e-post via Kit

Att skicka tack-meddelanden är ett bra sätt att bygga starkare relationer med dina kunder. För att se till att dina e-postmeddelanden inte blir för repetitiva skickar Kit dem endast till kunder efter deras första och andra inköp.

Konfigurera e-postmallar för tackmeddelanden

Du kan anpassa mallarna för tack-e-post från Kits kontrollpanel. Du kan även ställa in Kit så att e-postmeddelandena skickas automatiskt eller att Kit frågar dig om bekräftelse innan meddelandena skickas.

Du kan anpassa innehållet i dina e-postmeddelanden men inte ändra eller ta bort någon av texten som finns mellan hakparenteser ([ och ]). Kit fyller automatiskt i dessa delar åt dig.

Obs! Du kan översätta tack e-post manuellt. Gå till kontrollpanelen i Kit och gå till Justeringar > Tack-meddelande via e-post och lägg sedan till översatt innehåll i stället för standardinnehåll.

Steg:

1. Gå till Justeringar > Tack-meddelanden via e-post i Kits kontrollpanel.

2. I fliken Ny kundmall anger du din e-postadress, ditt namn och ämnet för e-postmeddelandet.

3. I fältet Meddelande anpassar du innehållet i det meddelande som går till första gången-kunder. Ändra eller radera inte någon av texten som finns mellan hakparenteser ([ och ]).

4. Klicka på Spara. Du kan förhandsgranska e-postmeddelandet eller få ett exempelmeddelande till din e-postinkorg.

5. På fliken Upprepa kundmall anger du butiksinformation och anpassar meddelandet för kunder som gör sitt andra köp.

6. Klicka på Spara.

7. Klicka på växlingsknappen under Skicka automatiskt för att konfigurera Kit för att skicka tackmeddelanden med e-post automatiskt eller skicka ett meddelande till dig för bekräftelse innan du skickar:

- När Skicka automatiskt är aktiverat skickar Kit automatiskt tackmeddelanden via e-post till kunder 24 timmar efter kundens första eller andra köp. - När Skicka automatiskt är inaktiverat skickar Kit ett meddelande till dig varje morgon innan tackmeddelanden med e-post skickas ut.