Använder Kit med Facebook

Kit kan hjälpa dig att köra Facebook-annonser. När du kör en annons på Facebook med Kit fakturerar Facebook den betalningsmetod som är kopplad till ditt annonskonto på Facebook. Du betalar inte Kit för att köra Facebook-annonser.

Innan du kan använda Kit för att köra Facebook-annonser måste du ansluta Kit till en Facebook Business Manager som är ansluten till ett annonskonto på Facebook och Facebooksidan för ditt företag. Läs mer om hur du ansluter en Facebook Business Manager till Kit.

Kit är ansluten till din Shopify-butik, så du kan använda den för att marknadsföra de nyaste, bäst säljande eller de mest långsamt säljande produkterna i din butik. Du kan dessutom, välja ut prioriterade produkter som ska visas i Facebook-annonser. Du kan även använda Kit för att köra dynamiska annonser på Facebook som riktar annonser till butiksbesökare med produkter som de har tittat på.

Om du inte vill köra en Facebook-annons men ändå vill dela dina produkter på Facebook kan du även använda Kit för att publicera regelbundna uppdateringar på din Facebooksida.

Facebook-annonseringspolicyer

Alla annonser som du skapar med Kit för Facebook måste följa Facebooks annonseringspolicyer, och Facebook är ansvariga för att godkänna eller avvisa annonser. Om en annons inte uppfyller deras krav avvisas annonsen och du kommer inte att faktureras. Om du har några frågor om dina Facebook-annonser, kontakta Facebook Advertising-support. Kit har inget att göra med godkännandeprocessen av Facebook-annonser.

För en komplett lista över Facebook-annonspolicyerna, seFacebook-annonseringspolicyer.

Facebook ger riktlinjer för följande:

• Bildstorlek
  • Text i bilder
  • Målgruppskrav

Bildstorlek

Bilderna du använder för Facebook-annonser måste vara 1200 x 628 px.

Text i bilder

För att se till att din annons når så många personer som möjligt ska bilderna som visas inte innehålla några texter. Se Facebooks guide för att använda text i annonsbilder för mer information om hur en textbild kan minska annonsens räckvidd.

Du kan använda Facebooks verktyg för textöverlagring för att se om din bild innehåller för mycket text.

Målgruppskrav

Kit bygger upp målgrupper för dina Facebook-annonser. Målgrupperna består av personer som är 18 år och äldre. Eftersom denna publik omfattar personer under 21 år kan Kit inte marknadsföra produkter som endast är avsedda för personer som är 21 år och äldre. Om du säljer dessa typer av produkter i din butik kan Kit inte köra annonser för dessa produkter.

Utgiftsgränser för Facebook-annonser

Du kan ställa in en utgiftsgräns från ditt Facebook-annonskonto. Facebooks utgiftsgräns är ett sätt att se till att du inte spenderar för mycket på dina annonser. Om du spenderar mycket på annonser och når din utgiftsgräns, kommer alla dina annonser att sluta köra, inklusive de som fungerar bra.

För att förhindra att annonser stoppas utan att du känner till kan du ställa in en utgiftsgräns på 0 USD.

Om du vill läsa mer om hur du ställer in din utgiftsgräns för begränsningar för Facebook-annonser, se följande video: Facebook Spend Cap.

Kör en Facebook-annons med Kit

Du kan starta en Facebook-annons genom en konversation med Kit. Kit är ansluten till din Shopify-butik, så du kan använda den för att annonsera de nyaste, bäst säljande eller de mest långsamt säljande produkterna i din butik. Om du vill välja specifika produkter att annonsera kan du lägga till dem till dina prioriterade produkter i Kit.

När du ställer in en Facebook-annons i Kit kan du välja budget för annonsen från en lista med budgetalternativ. Kits annonsbudgetar är utformade för att hjälpa dig att spendera rätt belopp för att göra en annons framgångsrik. Du kan inte redigera budgetarna som är tillgängliga för att skapa Facebook-annonser i Kit.

Längden på tiden som en Facebook-annons körs beror på den budget du väljer för varje annons. Annonser med en budget på 30 USD eller mindre körs i 2 dagar. Alla andra annonser körs i 7 dagar.

Steg:

1. Säg hi kit för börja en ny konversation i den meddelandetjänst du använder för att kommunicera med Kit.

2. Välj 1 att marknadsföra dina produkter med Kit, välj därefter 1 igen för att marknadsföra produkter på Facebook.

3. Välj de produkter som du vill marknadsföra eller välj Visa upp din butik för att låta Kit välja produkter att marknadsföra. Du kan välja mellan följande produktuppsättningar:

- Prioriterade produkter är en anpassad uppsättning produkter du väljer från kontrollpanelen i Kit - Nya produkter är de som nyligen har lagts till i din butik - De senaste bästsäljarna är produkter som har sålts extra bra den senaste tiden - Långsam lagerförteckning är dina produkter som har sålts mindre än genomsnittet.

1. Välj en budget för annonsen. Annonser med större budget körs under en längre tidsperiod.

2. Kit skickar dig en länk för att förhandsgranska annonsen, och sedan publiceras annonsen automatiskt. Du kan redigera en annons som redan körs från ditt Facebook-annonskonto.

Dynamiska Facebook-annonser

Du kan använda Facebooks dynamiska annonser för att marknadsföra relevanta produkter till personer som besökt din Shopify-butik. Standardannonser på Facebook visar specifika produkter medan dynamiska annonser har produkter som besökare har tittat på tidigare. Dynamiska annonser kan öka sannolikheten för att besökarna återvänder till din butik och lägger en order.

Dynamiska annonser fungerar bäst när du redan har trafik från personer som besöker din webbutik, eftersom målgruppen för annonserna är uppbyggda baserat på din butiks aktiviteter. Du kan överväga att köra standardannonser på Facebook samtidigt som en dynamisk annons, eftersom standardannonser för ny trafik till din butik medan dynamiska annonser riktar sig till tidigare besökare med produkter som de är intresserade av. Om du inte har mycket trafik till din webbutik bör du köra en standardannons innan du försöker köra en dynamisk annons.

Facebook skapar anpassade annonser för varje besökare. Annonserna visar just de produkter som besökaren har tittat på eller lagt till i varukorgen. Dessa produkter visas i Facebook-annonser med carousel-format.

Konfigurera Kit att köra Facebook dynamiska annonser

Du kan följa stegen från Kits kontrollpanel för att Kits möjlighet att köra dynamiska annonser på Facebook.

Steg:

1. Logga in på Kits kontrollpanel och gå till sidan Kompetenser.

2. Klicka på Öka din konvertering genom att annonsera mot tidigare besökare.

3. Klicka på Anslut.

4. Klicka på Välj i avsnittet Facebook Business Manager. Det Facebook-annonskonto som är kopplat till din Business Manager väljs automatiskt för dynamiska annonser.

5. Granska och godkänn villkoren i avsnittet Tillåt Kit att publicera din produktkatalog på Facebook.

6. Klicka på Du är redo att börja.

Efter installationen skickar Kit en förfrågan till dig om du vill börja en kampanj. Om du svarar yes bekräftar Kit budgeten baserat på att kampanjen körs i två veckor. När ni har kommit överens om budgeten skapar Kit en annonsmall och den anpassade målgrupp som annonsen ska rikta sig mot. När den anpassade målgruppen är klar körs din annons.

Standardannonsinriktning för dynamiska Facebook-annonser som skapats av Kit

Som standard är de dynamiska Facebook-annonser som du skapar med Kit inriktade mot en anpassad målgrupp baserat på besökarna i din Shopify-webbutik. Kit bygger denna anpassade målgrupp automatiskt efter att du har installerat Kits Retarget visitors and increase conversions för dynamiska annonser. I Facebook Ads Manager kan du se den anpassade målgruppen som Kit bygger under namnet Storefront Traffic Audience. Den anpassade målgruppen är klar efter att Facebook-pixel spårat besök i din webbutik från 20 unika Facebook-användare under de senaste 28 dagarna.

Den anpassade målgruppen som Kit bygger för Facebooks dynamiska annonser möjliggör globalt inriktad marknadsföring och den kan inte smalnas av till ett specifikt land.