Konfigurera Kit

För att börja använda Kit lägger du till appen till Shopify, väljer ditt föredragna sätt att kommunicera med Kit och ansluter Kit till din Facebook-sida. Du kommunicerar med Kit för att köra annonser, göra inlägg på sociala medier, skicka e-postmeddelanden och använda Kits andra färdigheter.

När du konfigurerar Kit får du ett konto och tillgång till Kit-kontrollpanelen, där du kan hantera dina inställningar och kontoinformation. Om du använder en iPad eller en iOS-enhet kan du ställa in Shopify Ping för att kommunicera med Kit.

Du måste ha en Shopify online-butik utan lösenord för att använda Kit.

Obs! Du kan använda Kit gratis, men du betalar för att köra annonskampanjer på Facebook och Instagram. Facebook fakturerar dig för kostnaden för annonser via ditt Facebook-konto. Läs mer om annonseringskostnaden på Facebook. Du kan ställa in budgetar för de annonskampanjer som du kör.

Installera Kit-appen

1. Från Shopify App-butiken, gå till Kit.

2. Klicka på Lägg till app.

3. Logga in med din butiks information.

4. Välj ett sätt att kommunicera med Kit och följ konfigureringsstegen. Läs mer om hur du väljer hur du ska kommunicera med Kit.

Ställ in Kit för att köra Facebook-annonser

När du ställer in Kit kan du ansluta appen till ditt Facebook-konto för att konfigurera det för att köra Facebook-annonser.

Steg:

1. Från Kit-kontrollpanelen klickar du på Anslut till Facebook och loggar sedan in på det Facebook-konto som är associerat med Facebook-sidan för ditt företag.

Obs! För att använda Kit mest effektivt måste du tillåta att Kit gör offentliga inlägg, hanterar sidor och annonser och får tillgång till information om dina sidor och appar.

1. Från Kit-kontrollpanelen, välj Facebook-sidan för din butik och klicka sedan på Bekräfta primär Facebook-sida.

2. Anslut en Facebook-företagshanterare och ett annonskonto till Kit och godkänn sedan villkoren för Facebooks för anpassade målgrupper. Läs mer om hur du ansluter en Facebook-företagshanterare till Kit.

Inställningar för Facebooksida

Följande krav måste uppfyllas på Facebook innan du kan ansluta din Facebooksida:

Lär dig hur du skapar en Facebook-sida för ditt företag på Facebooks Hjälpcenter.

Obs! Om ditt Facebook-konto har en administratörs-eller redigeringsroll på en Facebook-sida kan du publicera, kommentera och lämna meddelanden som sidan utan att kunderna ser personuppgifter. Läs mer om Facebook sidroller.

Att ansluta en Facebook-företagshanterare till Kit

Innan du kan köra Facebook-annonser med Kit måste du ansluta en Facebook-företagshanterare till Kit. En Facebook-företagshanterare som är kopplad till både företagets Facebook-sida och ett annonskonto som har en admin-roll för Företagshanteraren.

Facebook företagshanterare är ett verktyg som du kan använda för att organisera och hantera dina företagssidor och annonskonton på ett och samma ställe. Om du använder ett personligt annonskonto måste du ha använt det för att köra annonser tidigare innan du kan ansluta det till en företagshanterare. Om du aldrig har haft annonser med ditt personliga annonskonto måste du skapa ett nytt annonskonto inuti företagshanteraren innan du kan skapa kampanjer i Facebook reklam. Läs mer om företagshanterare och annonskonton på Facebook Ads Hjälpcenter.

Om du inte har en Företagshanterare kan du skapa en när du konfigurerar Kit. Om du använde ett Facebook-annonskonto med Kit innan du skapade Företagshanteraren, kan du behöva lägga till ditt annonskonto manuellt i Business Manager på Facebook innan det kan anslutas till Kit. Om så är fallet, kopiera ditt Facebook-annonskonto-ID från Kit och klicka sedan på Ta mig till Företagshanteraren. När du lägger till annonskontot i Företagshanteraren på Facebook kan du klistra in det konto-ID som du kopierade.

Om du skapar ett nytt annonskonto eller vill lägga till ett annat annonskonto till Företagshanteraren måste du kontakta Kit-support för att ansluta det nya annonskontot till Kit. Se till att du ställer in en betalningsmetod för ett nytt annonskonto. För mer information, titta på en video om att lägga till betalningsmetoder för ett Facebook-annonskonto.

Ändra inställningar för Kit-konto

Du kan ändra dina kontoinställningar från Kit-kontrollpanelen.

Kontoinställningar

För att komma åt dina kontoinställningar klickar du på profilikonen längst upp till höger på Kit-kontrollpanelen och klickar sedan på Personliga inställningar. Från sidan Personliga inställningar kan du ändra följande kontoinställningar:

• meddelandeplattform
  • e-postadress för kontakt
  • tidszon
  • butikskategori

Obs! Om du vill ändra det land för vilket dina annonser riktar sig behöver du kontakta Kit-support.

Tredjepartsanslutningar

För att hantera tredjepartsanslutningar med Kit klickar du på profilikonen längst upp till höger på Kit-kontrollpanelen och klickar sedan på Kontoanslutningar. Från sidan Kontoanslutningar kan du hantera anslutningarna mellan Kit och följande andra tjänster:

• Shopify
  • Facebook
  • Instagram

Du kan pausa meddelanden från Kit.

Välj hur systemet ska prata med Kit

Du kan kommunicera med Kit genom att använda Shopify Ping på iOS eller SMS:

• Välj Shopify Ping för att använda Ping-appen för att prata med Kit från en iPad eller en iOS-enhet.

• Välj SMS för att chatta med Kit från den standardmässiga meddelandeprogramvaran på din mobiltelefon.

Anslut Kit till SMS

Du kan använda SMS med Kit från följande länder:

• Australien
  • Kanada
  • Danmark
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Hongkong SAR Kina
  • Irland
  • Israel
  • Mexico
  • Norge
  • Filippinerna
  • Polen
  • Singapore
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Storbritannien
  • USA

När du har ställt in Kit för att använda SMS, får du en bekräftelse på det mobilnummer du anger. Om du inte får ett bekräftelsenummer kan du behöva kontakta din mobilleverantör och be dem tillåta numret 55643 att skicka dig textmeddelanden.

Ta bort Kit

Om du tillfälligt vill sluta använda Kit kan du pausa eller stoppa Kit-meddelandena. Om du vill ta bort Kit från din butik, ta bort Kit-appen från App-sidan i Shopify.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Appar.

2. Klicka på papperskorgen bredvid din Kit-app.

3. Klicka på Radera för att bekräfta.