Prata med kunder via Shopify Ping

Shopify Ping är en gratis iOS-app som du kan använda för att hantera meddelanden från dina kunder. Du kan använda Ping för att integrera med tredje parts meddelandekanaler såsom Facebook Messenger för att skicka alla dina meddelanden till en enda inkorg, så att du kan spara tid genom att svara på dem från ett och samma ställe.

Ping är också det bästa sättet att kommunicera med Kit appen, som du kan använda för att automatisera några av dina marknadsföringsuppgifter i Shopify.

Krav för att använda Shopify Ping

För att använda Ping behöver du:

• en iOS-enhet, såsom en iPhone
  • en Shopify webbutik
  • en Facebook-företagssida
  • ett Facebook-annonskonto

Ställ in Shopify Ping

Steg:

1. Använd din iOS-enhet genom att installera Shopify Ping från Apples App-butik.
  2. I Ping loggar du in på ditt Shopify-konto.

Använda Shopify Ping med Kit

Kit är en digital marknadsf¨¨oringsassistent som kan köra kampanjer via e-post och på sociala medier. Den kan också skapa Facebook- och Instagram-annonser för din webbutik. När du laddar ner Shopify Ping kan du också installera Kit för din Shopify-butik, så att du kan kommunicera med den när du använder Ping.

För mer information, se Kit.

Du kan använda Ping för att visa och redigera annonser och sociala medier som Kit skapar innan de publiceras. Du kan också använda Ping för att visa och svara på marknadsföringsrekommendationer från Kit.

Om du inte redan använder Kit, kan du ställa in den från Ping. Om du redan använder Kit, kan du välja Ping från avsnittet Meddelandeplattform i dina Kit-inställningar för att använda den för att kommunicera med Kit.

Ställ in Kit från Ping

När du konfigurerar Kit måste du ansluta Kit till Facebook-¨företagssidan för din butik. Du kan också ansluta Kit till ditt Facebook-annonskonto och skapa en målgrupp för Facebook-annonserna som Kit rekommenderar.

Steg:

1. På Pings startsida trycker du på Kit.
  2. Tryck på Kom igång med Kit.
  3. Om Facebook-företagssidan för din butik listas, trycker du på den. Annars trycker du på Sök igen för att logga in på Facebook så att du kan ansluta ditt konto till Kit, tryck därefter på Facebook-företagssidan för din butik.
  4. Tryck på Bekräfta Facebook-sida.
  5. Tryck på Anslut ditt Facebook-annonskonto och välj sedan ditt Facebook-annonskonto.
  6. Godkänn Facebooks Regler och Villkor.
  7. Välj ett målland för att skapa en målgrupp för dina Facebook-annonser.

Integrerar Shopify Ping med meddelandetjänster från tredje part

Du kan använda Shopify Ping för att synkronisera meddelanden från Facebook Messenger. När du integrerar meddelandetjänster kan du visa och svara på meddelanden från Ping. För att integrera Ping med en meddelandetjänst måste du ha service-appen för meddelanden installerad i Shopify.

Du kan integrera Ping med en eller flera av följande tjänster, om du använder dem med din webbutik:

• Facebook Messenger-kanal - Du kan använda Facebook Messenger-kanalen för att låta kunderna handla direkt från meddelanden och för att svara på kundfrågor.

När du har integrerat en meddelandetjänst med Ping kan du visa och svara på meddelanden från tjänsten i Ping.

Anslut Facebook Messenger-kanalen till Shopify Ping

När du har installerat Facebook Messenger-kanalen kan du ansluta den till Shopify Ping. När Messenger är ansluten till Ping kan du använda Ping för att läsa och svara på meddelanden från kunder som meddelar dig från din Facebook-företagssida.

Obs! Även om du redan använder Facebook Messenger för att kommunicera med Kit, måste du ansluta Facebook Messenger-kanalen till Ping innan du kan läsa och svara på kundmeddelanden på Messenger.

Steg:

1. På Shopify Pings startsida på din iOS-enhet trycker du på ikonen för appar:

Appikonen är längst upp till vänster på skärmen.

2. Tryck på Messenger. Om du inte har Messenger-kanalen installerad kan du följa stegen för att konfigurera den.

3. Tryck på växeln för att Aktivera i Ping.

Anslut en tredjeparts meddelandetjänst till Shopify Ping

När du har installerat en app som stöder Ping kan du ansluta den till Ping. När en app är ansluten till Ping kan du använda Ping för att läsa och svara på meddelanden från kunder som meddelar dig genom att använda den relaterade tjänsten.

Steg:

1. På Shopify Pings startsida på din iOS-enhet trycker du på ikonen för appar:

Appikonen är längst upp till vänster på skärmen.

2. Tryck på den app som du vill ansluta.

3. Tryck på växeln för att Aktivera i Ping.

Visa och svara på meddelanden i Shopify Ping

Du kan se dina meddelanden från Kit och meddelanden från kunder från Startskärmen i Shopify Ping. Det här är din inkorg, där du kan se och svara på alla meddelanden från de tjänster du aktiverar.

Ping-startskärmen är din inkorg

När du svarar på meddelanden i Ping skickas svaren via den ursprungliga meddelandetjänsten, så att dina kunder får svar på sitt ursprungliga meddelande.

Du kan markera meddelanden som lästa eller olästa från Startskärmen.

Skicka en länk till en produkt eller ett orderutkast i en konversation

Du kan skicka en länk till en produkt eller skicka ett orderutkast i en konversation med hjälp av Ping. För att du ska kunna skicka en länk till en produkt måste produkten vara tillgänglig för din webbutik. För att du ska kunna skicka ett orderutkast måste produkten vara tillgänglig för försäljningskanalen Messenger.

Steg:

1. I Ping öppnar du en konversation.
  2. Tryck på butiksikonen:

Butiksikonen är till vänster om svarsfältet

3. Tryck på en produkt.

4. Skicka en länk till en produkt eller ett orderutkast:

- För att länka till en produkt väljer du Dela produktsida. - Om du vill skicka ett orderutkast väljer du Skapa orderutkast. Om du skickar ett orderutkast för en produkt med mer än en variant väljer du en variant och trycker på Skicka.