Hantera kundkonversationer

När du svarar på ett meddelande i Shopify Inbox får kunden meddelandet på plattformen som ursprungligen användes för att skicka meddelandet.Om en kund till exempel skickar ett meddelande från Shop-appen går dina svar till kundens Shop-app.

Om en kund lägger till eller tar bort en produkt från sin varukorg så ser du händelsen i konversationen. Om produktnamnet innehåller färre än 41 tecken så ingår det i händelsebeskrivningen. Delsumman för kundens varukorg och kvantiteterna för produkterna i varukorgen visas också i konversationsrubriken när det finns en aktiv varukorg.

Svara på ett meddelande från en kund

En Online-indikator visas om kunden aktivt finns i din butik.

När kunden lämnar din butik visas inte längre Online-indikatorn och ett meddelande som indikerar att ditt svar kommer att skickas till den e-postadress som kunden angav i början av chattsessionen visas istället.

Svarsförslag

Shopify Magic använder information från din butik för att automatiskt generera förslag på svar under konversationer med dina kunder.

Ett föreslaget svar anges i konversationsfältet när följande krav uppfylls:

• Det finns minst ett kundmeddelande i konversationen.
  • Du har ännu inte svarat på kundmeddelandet.
  • Din Shopify-butik innehåller tillräckligt med information för att svara på kundens fråga. Detta kan inkludera följande ämnen:

När du har granskat ett föreslaget svar avseende exakthet och ton klickar du på Skicka för att skicka svaret till din kund.

Inaktivera föreslagna svar

Förslag på svar aktiveras som standard när du använder Shopify Inbox. Om du inte vill att förslag på svar ska fyllas i under dina konversationer med kunder kan du stänga av förslag på svar i dina inställningar för Shopify Inbox.

Steg:

1. I Shopify Inbox, klicka på inställningsikonen och sedan på Meddelandeinställningar.
  2. I avsnittet Autogenererade förslag väljer du Av och klickar sedan på Spara.

Etiketter för meddelandeämnen

Shopify Inbox etiketterar automatiskt konversationen med ett ämne för att hjälpa dig att hantera och prioritera dina kundmeddelanden. Varje meddelande som skickas av en kund analyseras av ett maskininlärningssystem, och om det finns ett stort förtroende för att det matchar ett ämne appliceras lämplig etikett automatiskt. Konversationslistan visar upp till två ämnesetiketter per konversation.

Möjliga ämnesetiketter för kundkonversationer.

Möjliga ämnen för meddelandeklassificering för Shopify Inbox
Ämnesetikett Meddelanden kopplade till
Kassa Betalningar eller skapar en ny order.
Redigera ordrar Annullera eller ändra en order.
Orderstatus Orderbekräftelse, orderstatus och betalningssaldo.
Prissättning/rabatter Rabatter, tillämpa rabatter eller kampanjkoder.
produktdetaljer Färg, storlek, kvantitet, vikt, volym, lager och lagervaror, anpassningsförfrågningar eller förfrågningar om produktbilder eller videoklipp.
Produktränta Allmänna produktförfrågningar eller intresse.
Returer/levererade ordrar Problem med levererade ordrar, återbetalningar och returer för levererade ordrar.
Frakt Lokal upphämtning eller leveranskostnader.
Butiksinformation Kontaktinformation såsom telefonnummer, plats, butikens öppettider, allmän returpolicy och marknadsföringsförfrågningar.
Grosshandel Grossistförfrågningar.

Se till att din Shopify Inbox-app är version 5.12.1 eller senare för att etiketter för konversationsämne ska tillämpas automatiskt för konversationer i mobilappen.

Du kan dela produkter som är tillgängliga i din webbshop i Shopify Inbox. Mer information om tillgänglighet på försäljningskanal för produkter.

Steg:

Skicka en rabattkod i en konversation

Du kan dela rabattkoder med kunden i Shopify Inbox. När en kund klickar på rabattkoden läggs rabattkoden automatiskt till i varukorgen. Du måste skapa rabattkoder innan du kan dela dem.

Steg:

Onlinechattsessionen lagrar rabattkoden och den gäller automatiskt för kundens varukorg i kassan.

Skicka en bild eller video i en konversation

Du kan skicka bilder eller videoklipp till kunder i Shopify Inbox.

Första gången du skickar en bild från Inbox iOS- eller Android-appen blir du uppmanad att ge Shopify Inbox tillgång till ditt fotobibliotek innan du kan skicka en fil.

Steg:

Konversationsuppgifter

Du kan hantera detaljerna i en konversation från datorversionen av Shopify Inbox eller från mobilappen. Alla konversationsuppgifter visas i Shopify Inbox kundprofil.

Ändra status för en konversation

Du kan hantera dina konversationer genom att ändra deras status. Konversationer kan ha status som antingen Öppna eller Stängda. Du kan ändra status för en konversation från Öppen till Stängd eller från Stängd till Öppen.

Konversationer kan inte raderas.

Steg:

Sök efter konversationer

Du kan söka efter en konversation i inkorgen med hjälp av kundnamn, kund-e-postadress eller ett specifikt sökord. Du kan söka efter aktuella konversationer eller tidigare konversationer.

Steg:

Hantera konversationstilldelning

Du kan tilldela en chattkonversation till en medarbetare med behörigheten webbshopschatt.

När du har tilldelat en medarbetare till en konversation får endast den medarbetaren meddelandeaviseringar för den konversationen. Om du vill att alla medarbetare ska få aviseringar om en konversation, avregistrerar du medarbetaren från konversationen.

Steg:

Om en medarbetares namn inte finns listat på sidan Tilldela personal kanske medarbetaren inte har de nödvändiga behörigheterna för webbshopens chatt. Om du vill veta mer, se webbshopschatt-behörigheter.

Kundprofil

Du kan komma åt en kunds profil från en öppen eller stängd konversation i Shopify Inbox via webb eller mobilapp. Kundprofilen visar uppgifter om kunden, till exempel om det är en ny eller återkommande kund, kundens plats och tidszon och alla relevanta orderuppgifter. Du kan även lämna anteckningar i kundprofilen som endast är synliga för din personal.

Få tillgång till kundprofilen