Ställ in Shopify Inbox tillgänglighet och automatiserade första svar

För att hantera kunders förväntningar när de använder din webbshopchatt kan du ställa in vilka tidpunkter du är tillgänglig (öppettider) och anpassa ett automatiskt första svar som skickas när kunden skickar ett meddelande.

Ställ in din tillgänglighet

Som standard är din tillgängliga tidpunkter inställda på alltid tillgänglig. Du kan uppdatera din chattillgänglighet från din Shopify-admin i Inbox-kanalen.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Inbox.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Chattinställningar och sedan på Tillgänglighet.

5. I avsnittet Tider använder du rullgardinsmenyerna för att välja en start- och en sluttid för varje dag i veckan som du är tillgänglig för att svara på chattar i webbshopen.

6. Valfritt: Om du vill ställa in din tillgänglighet som alltid tillgänglig för en specifik dag klickar du på ...-menyn och klickar sedan på Välj hela dagen för denna dag.

7. Valfritt: Du kan kopiera det inställda tidsintervallet för en viss dag till alla dagar i veckan. För den dag som du vill kopiera klickar du på ...-menyn och klickar sedan på Tillämpa dessa timmar på alla dagar för att ställa in samma schema för hela veckan.

8. Klicka på Spara.

Ställ in första svarsmeddelanden

Du kan ställa in två olika automatiska första svarsmeddelanden beroende på om kunden skickar meddelanden till dig under dina öppettider.

Meddelandet Under öppettid skickas till kunder som startar en chatt vid en tidpunkt som du har ställt in som tillgänglig. Du kan använda det här första svaret för att be om ytterligare information som du behöver från din kund och låta kunden veta när ett svar kan förväntas.

Meddelandet Utanför öppettid skickas till kunder som startar en chatt utanför de tidpunkter som du ställer in som tillgängliga. Du kan använda det här meddelandet för att låta din kund veta att du inte är tillgänglig och när ett svar kan förväntas.

Slå på automatiska första svarsmeddelanden

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Inbox.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Chattinställningar och sedan på Tillgänglighet.

5. Klicka på Slå på i avsnittet Automatiserat första svar.

Anpassa dina automatiska första svarsmeddelanden

När du har slagit på automatiska första svarsmeddelanden kan du anpassa det meddelande som visas för kunder när de startar en ny chatt.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Inbox.

3. Klicka på Öppna försäljningskanal.

4. Klicka på Chattinställningar och sedan på Tillgänglighet.

5. Gör något av följande:

• Om du vill anpassa meddelandet som skickas till kunder under dina tillgängliga timmar klickar du på Under öppettid.
    • Klicka på Utanför öppettid för att anpassa meddelandet som skickas till kunder utanför dina tillgängliga tider.
  6. Ange ett meddelande på upp till 2 048 tecken i textrutan Meddelande.

7. Klicka på Spara.