Ställa in Shopify Ping

När du har installerat Shopify Ping på din iOS-enhet kan du ansluta den till en meddelandeapp för din Shopify-butik. Kunderna kan starta en konversation i din webbutik och du kan läsa och svara på meddelanden i Ping. Du kan ställa in timmarna då du är tillgänglig för att svara på meddelanden och anpassa ett hälsningsmeddelande som kunderna ser när de påbörjar en konversation.

Du kan även ställa in Shopify Ping så att konversationer öppnas i Kit.

Krav för att använda Shopify Ping

För att använda Ping behöver du:

• en iOS-enhet, till exempel en iPhone eller iPad
  • en Shopify webbutik

Ställ in Shopify Ping

Steg:

1. Använd din iOS-enhet, genom att installera Shopify Ping från Apples App-butik.
  2. I Ping loggar du in på ditt Shopify-konto.

Använda Shopify Ping med Kit

Kit är en digital marknadsf¨¨oringsassistent som kan köra kampanjer via e-post och på sociala medier. Den kan också skapa Facebook- och Instagram-annonser för din webbutik. När du laddar ner Shopify Ping kan du också installera Kit för din Shopify-butik, så att du kan kommunicera med den när du använder Ping.

För mer information, se Kit.

Du kan använda Ping för att visa och redigera annonser och sociala medier som Kit skapar innan de publiceras. Du kan också använda Ping för att visa och svara på marknadsföringsrekommendationer från Kit.

Om du inte redan använder Kit kan du ställa in det från Ping. Om du redan använder Kit ändras dina kommunikationspreferenser när Ping installeras så att Ping automatiskt väljs som kommunikationsmetod för Kit.

Ställ in Kit från Ping

När du konfigurerar Kit måste du ansluta Kit till Facebook-¨företagssidan för din butik. Du kan också ansluta Kit till ditt Facebook-annonskonto och skapa en målgrupp för Facebook-annonserna som Kit rekommenderar.

Steg:

1. På Pings startsida trycker du på Kit.
  2. Tryck på Kom igång med Kit.
  3. Om Facebook-företagssidan för din butik listas, trycker du på den. Annars trycker du på Sök igen för att logga in på Facebook så att du kan ansluta ditt konto till Kit, tryck därefter på Facebook-företagssidan för din butik.
  4. Tryck på Bekräfta Facebook-sida.
  5. Tryck på Anslut ditt Facebook-annonskonto och välj sedan ditt Facebook-annonskonto.
  6. Godkänn Facebooks Regler och Villkor.
  7. Välj ett målland för att skapa en målgrupp för dina Facebook-annonser.

Anslut Shopify Ping till en chatt-app

När du integrerar en chatt-app med Shopify Ping kan du läsa och svara på meddelanden från besökare i webbutiken genom att använda Ping på din iOS-enhet. För att integrera Ping med en chatt-app måste du först installera appen i Shopify.

Du kan använda Ping med en eller flera av följande chatt-appar:

• Shopify Chat – kunderna kan börja en konversation från vilken sida som helst medan de bläddrar i din webbutik. Du kan läsa och svara på meddelanden i Ping.
  • Apple Business Chat – Kunderna kan inleda en konversation från din webbutik med hjälp av appen meddelanden när de surfar på en iPhone, iPad eller Mac. Du kan läsa och svara på deras meddelanden i Ping.
  • Facebook Messenger-kanal - Du kan använda Facebook Messenger-kanalen för att låta kunderna handla direkt från meddelanden och för att svara på kundfrågor.

När du har installerat en app som stöder Ping kan du ansluta den till Ping.

Steg:

1. Tryck på appikonen på startskärmen för Shopify Ping på din iOS-enhet.

2. Tryck på Lägg till bredvid den app som du vill ansluta. Du kan bara lägga till en app när din Shopify-butik uppfyller appens specifika krav.

Ställ in din chattillgänglighet

När du ställer in en chattapp med Ping finns det inga begränsningar för din butiks tillgänglighet för chatt. Du kan ställa in din butiks tillgänglighet i Pings inställningar, så att kunder som inleder en konversation med din butik vet när de kan förvänta sig ett svar.

Steg:

1. Tryck på kugghjulsikonen för att öppna inställningarna i Ping.

2. Tryck på Chatt-tillgänglighet.

3. Tryck på växlingsknappen Alltid tillgänglig för att stänga av den.

4. För varje dag som du vill ändra tillgängligheten trycker du på just den dagen och ställer in din tillgänglighet:

- Tryck på växlingsknappen Tillgänglig för att aktivera eller inaktivera tillgängligheten för den dagen. När växlingsknappen är avstängd visas din butik som otillgänglig hela dagen. - Om din butik är tillgänglig den dagen ska du aktivera växlingsknappen Tillgänglig hela dagen eller ställa in timmarna när din butik är tillgänglig för konversationer. Tryck på Från för att välja en starttid för din butiks tillgänglighet och tryck på Till för att välja en sluttid.

Skapa automatiska hälsningsmeddelanden

Du kan anpassa hälsningsmeddelanden som skickas automatiskt när en kund startar en konversation i din butik, så att kunderna vet när de kan förvänta sig ett svar. Du kan ställa in olika hälsningsmeddelanden för konversationer som startats under dina tillgängliga timmar och för dem som startats utanför dina tillgängliga timmar.

Steg:

1. Tryck på kugghjulsikonen för att öppna inställningarna i Ping.

2. Tryck på Chatt-tillgänglighet.

3. Lägg till dina automatiska hälsningar:

- Tryck på Tillgänglighetsmeddelande för att lägga till en automatisk hälsning som skickas när en kund startar en konversation under din butiks tillgänglighetstider. - Tryck på Frånvaro-meddelande för att lägga till en automatisk hälsning som skickas när en kund startar en konversation utanför butikens öppningstid.

1. Tryck på växlingsknappen och ange sedan meddelandetexten.

2. Om du vill återgå till chattens tillgänglighetsinställningar trycker du på bakåtpilen.

Skapa sparade svar

Du kan skapa sparade svar i Ping för att använda för meddelanden som du ofta skickar till kunder. Om kunder till exempel ofta frågar om du accepterar returer eller byten kan du skapa ett sparat svar som innehåller en länk till din butiks policy. När du skapar ett sparat svar ger du det ett namn som du använder som genväg till det sparade svaret när du skickar meddelanden till kunden.

Steg:

1. Tryck på inställningsikonen i Ping.
  2. Tryck på Sparade svar.
  3. Tryck på Skapa nytt sparat svar.
  4. Under Genväganger du namnet på det sparade svaret. Det här är den genväg som du kommer att ange när du vill använda det sparade svaret i en konversation med en kund. Du kan endast ange ett ord för en genväg.
  5. Under Meddelandeanger du den sparade svarstexten. Det här är det meddelande som kunderna kommer att se när du använder det sparade svaret.
  6. Klicka på Spara.

Om du vill använda ett sparat svar anger du genvägen i fältet meddelande under en konversation och trycker sedan på svaret som visas. Du kan redigera eller lägga till i meddelandet efter behov och sedan trycka på Skicka.

Redigera eller ta bort ett sparat svar

1. Tryck på inställningsikonen i Ping.
  2. Tryck på Sparade svar.
  3. Tryck på Hantera sparade svar.
  4. Redigera eller ta bort ett svar: - Om du vill redigera trycker du på svaret, gör de ändringar som krävs och trycker sedan på Spara.
    • Svep till vänster på svaret och tryck sedan på Raderaför att radera ett svar.