Sekretess för Shopify Audiences

Genom att aktivera Shopify-målgrupper samtycker du till att bidra med vissa butiks- och kunddata till målgruppsnätverket som alla deltagande Shopify-handlare bidrar till. Data från ordrar som gjorts i din butik under en rullande 90-dagarsperiod används för att stödja skapandet av målgrupper. Denna samlingsdata används för att utveckla en målgrupp med potentiella kunder (sammantaget kallat "Målgrupper"). Ingen handlare har tillgång till personlig information eller statistik för de köpare som ingår i målgrupper, med undantag för de kunduppgifter som de bidrar med. Stäng av datadelning om du inte vill dela informationen.

Målgrupper som du exporterar från din Shopify-admin till en tredjeparts reklamplattform, till exempel Facebook, krypteras och förs in på ett säkert sätt. Exporterade målgrupper kan inte laddas ner från Facebook. Facebook använder datan som är överförs för att matcha deras register och raderar sedan datan.

Det är viktigt att du lägger till och visar en sekretesspolicy i din webbshop som tydligt beskriver din användning och ditt avslöjande av personuppgifter och rätten att välja bort delning av data. Om du har några specifika juridiska frågor, rådgör med ditt juridiska team eller en jurist specialiserad på sekretess. Shopify kan inte tillhandahålla juridisk rådgivning.

För mer information, se regler och villkor för Audiences-appen.

Kunders avanmälan

För att följa California Consumer Privacy Act är alla personer som har valt bort att dela sina personuppgifter med tredje parter uteslutna från Audiences.

Om du använder appen för kundsekretess och en kund avanmäler sig från delning av personuppgifter synkroniseras avanmälan med appen Shopify Audiences för den handlaren. Kunden kommer att uteslutas från nyskapade målgrupper för den handlaren.

Uteslut en kund manuellt från Shopify Audiences

Om du använder en tredjeparts sekretessapp eller om en kund kontaktar dig för att välja bort att dela personuppgifter måste du manuellt utesluta kunden i appen Shopify Audiences.

Steg:

  1. Från din Shopify-administratör går du till Appar.

  2. Klicka på appen Shopify Audiences i avsnittet Installerade appar.

  3. Klicka på Medlemssekretess.

  4. I e-post för Audience-medlem anger du e-postadressen till den kund som du vill välja bort.

  5. Klicka på Skicka.

En kund som du utesluter manuellt tas inte bort från målgrupper som redan har skapats, men deras data delas inte längre och ingår inte i nya målgrupper.

Stäng av datadelning

Du kan stänga av datadelning i appen Shopify Audiences.

Steg:

  1. Från din Shopify-administratör går du till Appar.

  2. Klicka på appen Shopify Audiences i avsnittet Installerade appar.

  3. Klicka på Inställningar.

  4. I avsnitter Databidrag klickar du på Stäng av.

Återaktivera datadelning för att återuppta skapandet och exporten av nya målgrupper.

Är du redo att börja sälja med Shopify?

Prova gratis