Konfigurera mål och trattar i Google Analytics

Om du har ett Google Analytics-konto kan du definiera mål och trattar för din Shopify-webbplats. Du behöver inte definiera en tratt om ditt mål bara har ett steg.

Förstå mål och trattar

Ett Google Analytics-mål kan vara en åtgärd som en besökare kan slutföra under en session på din webbplats. Vanligtvis kan du definiera ett mål enligt dina affärsmål. Du kan till exempel definiera ett mål som en sida som du vill att dina kunder ska nå, till exempel en orderstatussida efter slutförd betalning. När dina kunder hamnar på den sidan betyder det att de har köpt något från dig. Ett annat exempel är den statiska orderstatussida som du har ställt in för en prenumeration på nyhetsbrev.

Varje gång en besökare på din webbplats slutför ett av dina mål registreras det som en konvertering i ditt Google Analytics-konto.

En Google Analytics-tratt är en sökväg till webbadresser som du förväntar dig att dina besökare ska följa för att slutföra ett av dina mål. Google Analytics spårar sidorna som ingår i en tratt så att du kan se hur effektivt din webbplats hjälper dig med dina affärsmål. En tratt kan till exempel hjälpa dig att se hur ofta besökare lämnar vägen till ett mål, när de anger sökvägen till ett mål eller när de hoppar över stegen.

Besök Googles supportom du vill lära dig mer om Google Analytics mål och trattar.

Förbereder för att ställa in mål och trattar

Innan du konfigurerar mål och trattar i Google Analytics:

1. Registrera dig för ett Google-konto om du inte redan har ett konto.
  2. Registrera dig för Google Analytics med hjälp av ditt Google-konto.
  3. Lägg till din Shopify-webbplats till ditt Google Analytics-konto.
  4. Ställ in Google Analytics för att arbeta med din Shopify-webbplats.

Konfigurera mål och trattar

Besök Googles supportför att lära dig hur du ställer in mål och trattar.

Om du skapar en tratt för att spåra din butiks kassaflöde baserar du dess steg och webbadresser på följande exempel:

Exempel på Google Analytics-trattar
Steg Namn Skärm/Sida
1. Tittade på produkt /products/shoes
2. Placerade produkt i varukorgen /cart
3. Angav adress /checkout/contact_information
4. Angav leveransinfo /checkout/shipping
5. Angav betalningsuppgifter /checkout/payment

OBS! Webbadresserna du använder för din tratt kommer att skilja sig åt beroende på vilken produkt du säljer och vilken typ av betalning din butik använder.

När du är klar med att redigera ditt mål eller din tratt måste du vänta 24 timmar innan du ser all information som samlats in.