Filtrera och redigera dina rapporter

Om du använder Basic Shopify-planen eller högre kan du filtrera dina rapporter för att visa den specifika informationen du behöver. Du kan även lägga till eller ta bort kolumner i dina rapporter.

Om du använder Advanced Shopify-planen eller högre kan du spara dina filtrerade och redigerade rapporter eller skapa anpassade rapporter från början. Om du använder Shopify-planen är alla filter eller ändringar som du tillämpar tillfälliga.

Obs! Du kan filtrera och redigera alla rapporter med undantag för finansiella rapporter.

Om du vill filtrera en anpassad rapport baserat på taggar så ska du överväga att använda en rapporteringsapp från Shopifys appbutik.

Filteröversikt

Du kan betrakta ett filter som ett matematiskt uttryck som använder siffror eller ord. Här är ett exempel:

Billing country is Australia

Om en försäljningsrapport använder detta filter visar rapporten bara dina försäljningar som gjordes till Australien. Alla övriga försäljningar inkluderas inte i rapporten.

Filtret visas ovanför rapportens data.

Här är ett till exempel:

Billing country is not Australia

Om en försäljningsrapport använder det här filtret visar rapporten all din försäljning över hela världen med undantag för försäljning i Australien. Den australiska försäljningen inkluderas inte i rapporten.

Komponenter i ett filter

Ett filter består alltid av tre komponenter i följande ordning:

name  operator  values

• Namnet identifierar ett specifikt filter och motsvarar en kolumn. Till exempel: Billing city.
  • Operatören jämför de värden som du anger till faktiska uppgifter. För närvarande finns det två operatörer: is and is not. @No__t_3operator kräver en exakt matchning, till exempel ett likhetstecken.
  • Värdena är de specifika ord eller siffror som du vill filtrera på. Till exempel: Australia eller Toronto or New York.

För exempelfiltret Billing country is Australia:

• Billing country är namnet
  • is är operatören
  • Australia är värdet

Här är några exempel på filter:

• Sale channel name kind is Online StoreEn rapport med detta filter visar endast webbutikens försäljning. Försäljning via andra kanaler är inte med.

• Product type is not BraceletEn försäljningsrapport med detta filter visar försäljningen för alla produkter, med undantag för armband.

Använd mer än ett filter

Du kan ställa in mer än ett filter för en rapport:

• Om ett filter har en namnkomponent och använder operatören is, men har mer än ett värde, ingår data i rapporten om inget av värdena matchar. Till exempel: Billing city is Toronto or New York City. I en rapport med detta filter visas data för både Torontos och New Yorks försäljning.

• Om ett filter har en namnkomponent och använder operatören is not, med mer än ett värde, ingår data i rapporten om inget av värdena matchar. Till exempel: Billing city is not Toronto or New York City. I en rapport med detta filter visas data för allt, med undantag för försäljningen i Toronto och New York City.

• Om filtren använder sig av operatören is och har olika namnkomponenter ingår endast data om alla filtren matchar. Till exempel: Billing city is Toronto och Sales channel name is Online Store I det här exemplet ingår endast data om försäljning till Toronto som gjordes i webbutiken. Toronto POS-försäljning ingår inte. Inte heller webbutikens försäljning till New York.

Filtrera dina rapporter

Du kan filtrera rapporter för att begränsa informationen som visas som standard. Du kan till exempel lägga till ett filter som bara visar försäljning för en specifik försäljningskanal eller till ett specifikt fraktområde.

Obs! Även om du kan filtrera andra rapporter än finansrapporter måste du ha Advanced Shopify-planen för att spara en filtrerad rapport. Om du till exempel använder Shopify-planen kan du filtrera en rapport och skriva ut eller exportera den, men du kan inte spara den filtrerade rapporten och öppna den senare.

Steg:

1. Öppna en rapport.

2. Klicka på Hantera filter.

3. Klicka på Lägg till filter.

4. Välj ett filter i rullgardinsmenyn. Filtret grupperas efter kategori.

5. Ställ in filtret:

1. Bredvid fältet väljer du operatören är eller är inte.
    2. Skriv ett värde som du vill filtrera på i sökområdet eller välj ett värde i listrutan. Listrutan visar värden som är relevanta för rapporten och tidsintervallen, även om dessa värden för närvarande inte visas i rapporten.

Om du vill filtrera efter ett tomt värde väljer du N/A för att indikera att värdet inte är tillämpligt.

Du kan ange fler än ett värde. Om ett filter använder samma operatörsnamn inkluderas data i rapporten om någon av de värdena matchar. 3. Om du vill konfigurera fler filter klickar du på Lägg till filter och ställer in fler av dem. Om filtren använder olika operatörsnamn inkluderas endast data om alla filter matchar.

6. Klicka på Tillämpa filter.

Om du vill spara den filtrerade rapporten för framtida användning och du har Advanced Shopify-planen eller högre klickar du på Spara som, anger ett namn och klickar på Spara. Du kan sedan öppna rapporten från avsnittet Anpassade rapporter på sidan Rapporter.

Om du har Shopify-planen kan du skriva ut eller exportera din filtrerade rapport men du kan inte spara den.

Ta bort filter

Om du inte vill använda ett filter längre kan du ta bort det permanent. Du kan inte återställa filter, så om du har skapat ett komplext filter kanske du vill spara rapporten med ett nytt namn.

Om du vill ta bort ett filter klickar du på X bredvid det.

Exempel: Filtrera rapporten Försäljning per månad

Antag att du har följande standardrapport Standardförsäljning per månad:

Rapport över standardförsäljning per månad

Rapporten visar din försäljning på alla dina försäljningskanaler men du vill bara visa data för din webbutikskanal.

Steg:

1. Klicka på Hantera filter.

2. Klicka på Lägg till filter.

3. Välj försäljningskanalnamn i rullgardinsmenyn.

Kontrollera Försäljningskanalens namn

4. I Sökfältet skriver du online och väljer sedan Webbutik. Du behöver inte välja operatören är eftersom det är standard.

5. Klicka på Tillämpa filter. Rapporten visar nu endast försäljning via webbutikskanalen. Filtret visas ovanför diagrammet och antalet aktiva filter visas under datumintervallet.

Filtret tillämpas

Därefter kan du filtrera data ytterligare för att visa försäljning i den här försäljningskanalen för alla utom en specifik produkt. Du fortsätter med följande steg:

6. Klicka på Hantera filter.

7. Klicka på Lägg till filter.

8. I listrutan för det andra filtret väljer du Produktnamn.

9. I Sökfältet skriver du in produktens namn och väljer den när den visas. I det här exemplet är produkten Dock Shoes.

10. Välj är inte för att utesluta den här produkten.

Filtrera bort seglarskorna

11. Klicka på Tillämpa filter.

Rapporten har nu båda filtren. Den visar endast försäljningen via webbutikskanalen och utesluter produkten Seglarskor.

Om detta är en rapport för engångsanvändning kan du skriva ut eller exportera den. Om du ville behålla rapporten för framtida användning och har Advanced Shopify-planen eller högre så kan du spara den.

Lägg till eller ta bort kolumner i dina rapporter

Du kan lägga till och ta bort kolumner i de flesta rapporter för att visa mer eller mindre information än den som visas som standard.

Obs! Även om du kan lägga till och ta bort kolumnerna i andra rapporter än Ekonomirapporter måste du ha Advanced Shopify-planen för att spara en redigerad rapport. Om du till exempel har Shopify-planen kan du lägga till en kolumn i en rapport och skriva ut eller exportera den, men du kan inte spara den redigerade rapporten och öppna den senare.

Steg:

1. Öppna en rapport.

2. Klicka på Redigera kolumner. En rullgardinsmeny visar kolumnerna som du kan lägga till eller ta bort. Kolumnerna som visas som standard är markerade med en bock.

3. Markera kolumnerna du vill lägga till. Avmarkera kolumnerna du vill ta bort.

Om du vill spara den redigerade rapporten för framtida användning och har Shopify Advanced eller en högre plan, klicka på Spara som, ange ett namn och klicka på Spara. Du kan sedan öppna din rapport från avsnittet Anpassade rapporter på sidan Rapporter.

Exempel: Lägg till en kolumn till Sessioner utifrån hänvisningsrapport

Antag att du har följande standardrapport Sessioner utifrån hänvisningsrapport:

Rapport över sessioner per hänvisare

Du vill se mer specifik information om dina hänvisare. Du klickar på Redigera kolumner och väljer Hänvisningswebbplats.

Hänvisarwebbplatskolumn

Rapporten visar nu den tillagda kolumnen och visar webbplatsens hänvisningsdata.

Hänvisarwebbplatskolumn tillagd

Om detta är en rapport för engångsanvändning kan du skriva ut eller exportera den. Om du ville behålla rapporten för framtida användning och har Advanced Shopify-planen eller högre så kan du spara den.