Ändra appinställningarna för Shopify POS

Du kan ändra inställningarna i Shopify POS-appen för att tillgodose din butiks behov.

Ändra inställningarna för automatisk låsning

Du kan ställa in att din iPad ska låsas efter en viss tids inaktivitet eller när en försäljning har genomförts. Du måste ange en 4-siffrig PIN-kod för att låsa upp skärmen.

Steg:

1. Tryck på på Shopify POS-appens startsida.
  2. Tryck på Inställningar.
  3. Under Display, blippa på Skärmlås.
  4. Blippa ett tidsalternativ. Skärmen låser sig om Shopify POS-appen är inaktiv under den valda tidsperioden.
  5. Aktivera Autolås efter försäljning om du vill att skärmen ska låsa efter att varje order är klar.
  6. Tryck på Tillbaka för att återgå till Inställningsskärmen.

Ändra visningsläget

Du kan konfigurera Shopify POS till att använda ljust eller mörkt läge. Det ljusa läget visar mörk text mot en ljus bakgrund medan det mörka läget visar ljus text mot en mörk bakgrund.

Du kan välja vilket läge du vill att Shopify POS ska använda eller så kan Shopify POS använda din iOS-enhets inställningar.

Steg:

1. Tryck på knappen i Shopify POS-appen och tryck sedan på Inställningar > Mörkt/ljust läge.
  2. Tryck på det läge du vill att Shopify POS ska använda eller aktivera Använd enhetsinställningar.

Ändra språkinställningarna

Du kan välja vilket språk som Shopify POS-appen ska använda. Shopify POS stöder följande språk:

• Kinesiska (förenklad)
  • Kinesiska (traditionell)
  • Tjeckiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Engelska
  • Finska
  • Franska
  • Tyska
  • Hindi
  • Italienska
  • Japanska
  • Koreanska
  • Malay
  • Norskt bokmål
  • Portugisiska (Brasilien)
  • Portugisiska (Portugal)
  • Spanska
  • Svenska
  • Thai
  • Turkiska

För att ändra språk i Shopify POS-appen behöver du ändra språk i iOS-enheten via iOS-inställningarna.

Steg:

Andra språk som inte är listade här kan fungera men de stöds inte vilket kan leda till saknade översättningar. Dessa visas som standard på engelska.

Ändra ditt smarta rutnät

Startskärmen på Shopify POS-appen har ett smart rutnät som är en uppsättning konfigurerbara paneler som visar olika resurser. Du kan lägga till paneler som representerar populära produkter, produktserier, tredjepartsappar eller funktioner. Om en tredjepartsapp har flera funktioner, kan du välja vilken funktion panelen ska utföra.

Du kan lägga till ytterligare sidor och gruppera paneler på dessa sidor och ordna om panelpositioner på varje sida.

Om du vill lägga till paneler måste du vara butiksägare eller ha ett personalkonto med behörigheten Anpassa smart rutnät för enhetens plats.

Lägg till plattor

1. På startskärmen i appen Shopify POS klickar du på Lägg till bricka i rutnätet.
  2. Välj den artikel som du vill lägga till på din startsida från den tillgängliga listan.
  3. Lägg till ytterligare brickor och tryck sedan på Klar.

Ta bort paneler

1. På startskärmen i Shopify POS-appen, tryck på och håll in en bricka tills den börjar skaka.
  2. Tryck på x i hörnet av brickan och tryck sedan på ta bort.
  3. Klicka på Klar.

Redigera paneler

1. På startskärmen i Shopify POS-appen, tryck på och håll in en bricka tills den börjar skaka.
  2. Tryck på ... i hörnet av panelen och välj sedan färg (gul, grön, blå eller orange).
  3. Klicka på Klar.