mPOP-skrivare och kassalåda

Du kan använda Star mPOP – en kvittoskrivare med integrerad kassalåda och en tillvalbar USB-streckkodsläsare. Du kan också använda ett Heckler Windfall iPad-stativ med mPOP genom att lägga till Heckler PopTop monteringsbord.

Krav

För att kunna använda den här maskinvaran med din Shopify-butik måste du uppfylla följande krav:

• det helt nya Shopify POS
  • en kompatibel iPad som kör iPadOS 15 eller högre eller en iPhone som kör iOS 15 eller högre

Köpställen för mPOP

mPOP och dess tillbehör finns tillgängliga för köp från tredjeparts återförsäljare runt om i världen:

Referenslista över maskinvara för Shopify POS som stöds
Maskinvarukomponent Färgalternativ Modellnummer Tillgänglighet
Star® mPOP™ Basic Svart
vit
39650910
39650810
Tredjeparts återförsäljare
Star® mPOP™ med skanner Svart
vit
39655110
39655010
Tredjeparts återförsäljare

Koppla mPOP med din iPad eller iPhone

När mPOP och din iPad eller iPhone har kopplats ihop fungerar kassalådan, kvittoskrivaren och streckkodsläsaren med Shopify POS.

Steg:

1. Se till att skrivaren är ansluten till en strömförsörjning och påslagen. Om du har USB-streckkodsläsaren ska du se till att den är ansluten till mPOP.
  2. Från huvudinställningarna i din iPad eller iPhone trycker du på Bluetooth.
  3. Under ANDRA ENHETER trycker du på mPOP för att synkronisera den med din iPad eller iPhone. Under MINA ENHETER visas mPOP i Bluetooth-inställningarna på skärmen, när den är parkopplad och har anslutits.
  4. Tryck på > Inställningar i Shopify POS.
  5. Tryck på Hantera ansluten maskinvara och se till att mPOP-kvittoskrivaren visas. Om du har streckkodsläsaren visas den separat på samma skärm.
  6. Valfritt: När mPOP visas på inställningsskärmen Hårdvara i Shopify POS-appen kan du ställa in den som standardskrivare.

Koppla ifrån mPOP och din iPad eller iPhone

mPOP ansluts automatiskt till den senaste enheten som den synkroniserades med. Om du vill använda mPOP med en annan enhet måste du koppla bort mPOP från din iPad eller iPhone.

Steg:

1. Från huvudinställningarna i din iPad eller iPhone trycker du på Bluetooth.
  2. Klicka på ⓘ-ikonen bredvid mPOP.
  3. Tryck på Koppla bort.
  4. Tryck på Glöm den här enheten.
  5. Tryck på OK för att bekräfta att du vill att iPad eller iPhone ska glömma mPOP.
  6. I Shopify POS kan du ta bort mPOP-mottagarskrivaren och skannern från inställningsskärmen Hårdvara genom att dra var och en åt vänster och sedan trycka på Radera.

Tillverkarens användarmanual

Mer information om hur du ställer in och använder mPOP, inklusive hur du installerar kvittopapper, ansluter Star-skannern och felsöker mPOP, se tillverkarens användarmanual.

Köp kvittopapper för din mPOP-skrivare

Alla termiska pappersrullar med följande specifikationer fungerar med mPOP:

Pappersspecifikationer för mPOP-skrivare
Bredd Mellan 57 mm och 58 mm
Tjocklek Mellan 0,053 mm och 0,075 mm
Rullens diameter Upp till 50 mm

Du kan köpa kvittopapper för Star mPOP från Shopifys maskinvaruaffär.

Felsökning

Aktivera Automatisk anslutning

Om du köper din mPOP någon annanstans än Shopify Hardware Store, eller om du återställer enheten till fabriksinställningarna, kan alternativet Automatisk anslutning stängas av. I det här fallet måste du manuellt ansluta mPOP till din iPad eller iPhone när de kopplas bort.

Om alternativet Automatisk anslutning är avstängt kan du använda appen mPOP Utility för att aktivera det. När du har aktiverat alternativet ansluter mPOP automatiskt till den senaste iPad eller iPhone som den synkroniserades med närhelst båda enheterna är på.

Steg:

1. Se till att du har synkroniserat mPOP med din iPad och att de är anslutna.
  2. Från din iPad, installera och öppna appen MPOP Utility.
  3. Från appen mPOP ska du se till att din mPOP är vald under Vald enhet.
  4. På menyn längst ned på skärmen trycker du på Inställningar.
  5. Från Inställningsskärmen trycker du på Bluetooth-inställningar.
  6. Inaktivera alternativet Nytt synkroniseringstillstånd genom att trycka på dess växlingsknapp.
  7. Aktivera alternativet Automatisk anslutning genom att trycka på växlingsknappen.
  8. Tryck på Tillämpa och tryck sedan på Ja.
  9. Tryck på OK.
  10. Om du vill tillämpa ändringarna på din mPOP ska du stänga av och slå på den igen. mPOP ansluter nu till din iPad automatiskt när de är både påslagna och inom räckhåll.

Streckkodstyper som stöds

Star-streckkodsläsaren stöder följande 1D-streckkodstyper:

• Bookland EAN
  • Codabar/NW7
  • Code 11, 39, 93, 128
  • Interleaved 2 of 5 (ITF)
  • Industrial 2 of 5
  • Matrix 2 of 5
  • MSI/Plessey
  • UK/Plessey
  • Telepen
  • RSS (Limit, Stack, Expansion Limit, Expansion Stack)
  • UPC/EAN (UPC-A, UPC-E, EAN-13, EAN-8)

Tillverkarens felsökningsguide

Star Micronics har felsökningsguide som du kan hänvisa till om du har några problem med mPOP. Om du inte kan lösa ett problem kan du också kontakta Shopify-support.