Byt till det helt nya Shopify POS

OBS! Är Shopify POS nytt för dig? Se avsnittet Kom igång för mer information om vad du ska göra härnäst.

Om du fortfarande använder Shopify POS Classic för att sälja till dina kunder personligen kan du byta till Shopify POS. När du har bytt till det helt nya Shopify POS kan du läsa mer om det helt nya Shopify POS och utbilda dina medarbetare i de nya appfunktionerna.

Obs! Om du har POS Classic installerad den 1 november 2020 kommer du automatiskt att migreras till det helt nya Shopify POS.

Byt till det helt nya Shopify POS

Du kan byta till det helt nya Shopify POS om du uppfyller följande villkor:

Kontrollera den fullständiga listan med Shopify POS-kompatibla enheter och operativsystem för att säkerställa att din enhet stöds.

När du har växlat appar stänger alla öppna POS Classic-appar.

Obs! När du öppnar den helt nya Shopify POS-appen måste du logga in med din myshopify.com-URL igen.

Steg:

1. Tryck på Butik i appen POS Classic.
  2. Tryck på Testa det helt nya Shopify POS.
  3. Tryck på Byt till det helt nya Shopify POS. Din nuvarande POS Classic-app stängs.
  4. Tryck på den helt nya Shopify POS-ikonen för att öppna appen.

Välj rätt app-prenumeration

Shopify erbjuder två prenumerationer för POS-app som kan passa dina detaljhandelsbehov. Om du vill ha mer information om prissättning, gå till POS-funktioner. Se följande tabell för att jämföra funktionerna som erbjuds i Shopify POS Lite och Shopify POS Pro:

Shopify POS-funktioner och prenumerationer.
Funktion Shopify POS Lite Shopify POS Pro
Integrerad maskinvara för betalning med Shopify Payments (endast Kanada, Irland, Storbritannien och USA)
Integration av icke-betalningsrelaterad maskinvara för detaljhandeln
Anpassningsbara, smarta rutnät
Lägg till/redigera kundprofiler
Appen Customer View
Varulager, ordrar och kundhantering på flera platser
Kvitton via e-post/SMS
Egenutskrivna kvitton
Rabattkoder och manuella rabatter ($,%)
Att sälja och lösa in presentkort
Streckkodsläsning med kamera
Anpassad försäljning
Kontantbetalningar offline
Personal-PIN-koder (baserat på Shopify-plan)
Personalbehörigheter och personalhantering
Obegränsat antal medarbetare endast för POS
försäljning tillskrivning
Återbetalningar
Byten
Kontantspårning
Spara/hämta varukorg
E-postvarukorg
Skicka till bostad
Lokal upphämtningsdistribution
Lokal leveransdistribution
Avancerad lagerhantering med Stocky
Dagliga försäljningsrapporter
Analys av detaljhandelsbutik i appen

Shopify POS Pro-fakturering

Obs: Shopify POS Pro kan aktiveras för specifika detaljhandelsplatser. Alla aktiverade platser faktureras separat.

Shopify POS Pro faktureras under en faktureringsperiod på 30 dagar. Faktureringsperioden påbörjas den dag då du aktiverar Shopify POS Pro i din butik. Du debiteras var 30 dag från det datum då Shopify POS Pro blir aktivt. Se Appfaktureringscykler för mer information.

Aktivera Shopify POS Pro för en detaljhandelsplats

1. Från Shopify-administratören, klicka på Point of Sale > Platser.
  2. Klicka på Hantera prenumerationer i avsnittet Dina platser.
  3. Använd rullgardinsmenyn för att välja den prenumeration som du vill använda för varje plats.
  4. Klicka på Spara.
  5. Klicka på Godkänn prenumeration på sidan Godkänn prenumeration.

Orderdistributionsinställningar

Om du automatiskt vill markera detaljhandelsordrar som distribuerade måste du uppdatera dina preferenser för orderdistribution.

Inställningar för automatisk låsning av skärmen

Dina inställningar för automatisk låsning av skärmen synkroniseras inte när du byter till det helt nya Shopify POS. Du måste redigera dina Inställningar för automatisk låsning av skärmen efter att ha bytt app.

Personalbehörigheter

Efter att ha bytt app använder den helt nya Shopify POS-appen personalbehörighet från appen POS Classic som fanns på samma enhet. När du byter till det helt nya Shopify POS kan du redigera roller och behörigheter för personal så att de gäller för alla enheter.

Personalroller för Shopify POS fungerar endast med den helt nya Shopify POS-appen. Roller och behörigheter som tilldelats i den helt nya Shopify POS-appen synkroniseras inte med POS Classic.

Externa betalningstyper

När du byter till den helt nya Shopify POS-appen listas externa betalningsmetoder under ANPASSADE BETALTYPER som externa terminaler. Om du till exempel har en extern terminal för Visa listas betalningsmetoden som Extern terminal - Visa. Du kan byta namn på, lägga till och ta bort anpassade betalningstyper.

Andra betalningstyper synkroniseras automatiskt när du byter.

Registrera skift och kassaspårning

Om du har aktiverat kassaskift synkroniseras din befintliga kassahistorik automatiskt med det helt nya Shopify POS.

All ny kassaspårning som görs från en version av Shopify POS-appen synkroniseras inte med den andra appen. Till exempel kan kassaspårning från det helt nya Shopify POS inte synkroniseras tillbaka till POS Classic.

Du måste stänga alla öppna kassaskiften innan du växlar mellan den helt nya Shopify POS-appen och POS Classic-appen.

Faq

Vad är skillnaden mellan min Shopify-plan och Shopify POS Pro-app-prenumerationen?

Din Shopify-plan avgör din butikshantering, inställningar och funktioner inom Shopify-admin. Du måste välja en Shopify-plan innan du kan använda Shopify POS-appen för att sälja personligen. Shopify POS Lite ingår i alla Shopifys planer. Shopify POS Pro har mer avancerade funktioner och kan läggas till en Shopify-plan för en månatlig prenumerationsavgift.

Måste alla mina platser använda samma app-prenumeration?

Nej. Du kan aktivera Shopify POS Lite eller Shopify POS Pro beroende på dina företagsbehov. Antag till exempel att ditt företag har en detaljhandelsplats och har även sålt i popup-butiker. Du kan aktivera Shopify POS Pro för detaljhandelsbutikens plats och aktivera Shopify POS Lite för popup-butikens plats.

Kan jag ändra vilka platser som har Shopify POS Pro aktiverat?

Ja. Du kan när som helst ändra din POS-prenumeration för en plats. Utför följande steg för att ändra POS-prenumeration för en plats:

1. Från Shopify-administratören, klicka på Point of Sale > Platser.
  2. Klicka på Hantera prenumerationer i avsnittet Dina platser.
  3. Använd rullgardinsmenyn för att ändra den prenumeration som du vill använda för varje plats.
  4. Klicka på Spara.
  5. Klicka på Godkänn prenumeration på sidan Godkänn prenumeration.

Varför är funktioner som var gratis på Shopify POS Classic nu en del av Shopify POS Pro-app-prenumerationen?

Shopify POS-app-prenumerationerna är utformade för att skalas med dina företagsbehov. Befintliga och nya funktioner ingår i Shopify POS Pro-prenumerationen för att stödja komplexa fysiska detaljhandelsverksamheter.

Kan jag betala för en 1-års prenumeration av Shopify POS Pro?

Nej. Shopify POS Pro är en månatlig app-prenumeration.

Kan jag nedgradera från Shopify POS Pro till Shopify POS Lite?

Ja. Du kan lägga till, ta bort och ändra din Shopify POS Pro-prenumeration. Utför följande steg för att ändra POS-prenumeration för en plats:

1. Från Shopify-administratören, klicka på Point of Sale > Platser.
  2. Klicka på Hantera prenumerationer i avsnittet Dina platser.
  3. Använd rullgardinsmenyn för att ändra den prenumeration som du vill använda för varje plats.
  4. Klicka på Spara.
  5. Klicka på Godkänn prenumeration på sidan Godkänn prenumeration.

Kan jag byta tillbaka till POS Classic?

Det beror på. Så länge du har registrerat dig för Shopify POS innan den 4 maj 2020 kan du byta tillbaka till POS Classic fram till 31 oktober 2020. Den 31 oktober 2020 kommer du att bli tillfrågad om du vill aktivera Shopify POS Pro-prenumerationen. Shopify POS Lite aktiveras automatiskt om du inte aktiverar Shopify POS Pro.

Kommer alla mina iOS-enheter att ändras om jag byter till det helt nya Shopify POS?

Nej. Om du migrerar till det helt nya Shopify POS måste du byta varje enhet manuellt. Du kan styra när var och en av dina enheter börjar använda det helt nya Shopify POS och vilken app-prenumeration du väljer för varje plats.

Vad behöver jag konfigurera när jag byter till det helt nya Shopify POS?

När du migrerar till det helt nya Shopify POS krävs ingen konfigurering. Alla dina inställningar och den anslutna maskinvaran migreras från POS Classic.

Startsidan för det helt nya Shopify POS har ett anpassningsbart smart rutnät som du kan anpassa efter dina företagsbehov när du migrerar till det helt nya Shopify POS.

Om du säljer fysiska presentkort måste du aktivera Acceptera fysiska presentkort i dina betalningsinställningar på det helt nya Shopify POS.

Hur tar jag bort POS-försäljningskanalen?

Om du vill ta bort POS-försäljningskanalen från din admin ser du till att alla dina platser har Shopify POS Lite-prenumerationen.

Om alla dina platser använder Shopify POS Lite-prenumerationen kan du ta bort POS-försäljningskanalen från din admin.

Från sidan Försäljningskanaler klickar du på papperskorgen bredvid Point of Sale.