FAQ om Shopify POS

Har du fortfarande frågor om Shopify POS? Du kanske hittar svaren här.

Kom igång

• Vad gör Shopify POS?
  • Vilka iPad-, iPhone- och Android-versioner fungerar med Shopify POS?
  • Hur börjar jag använda Shopify POS?
  • Varför behöver jag en Shopify-butik om jag inte vill sälja online?
  • Vad behöver jag förutom appen?
  • Kan jag slå ihop min Shopify online-butik med Shopify POS?
  • Finns det en gräns för hur många produkter jag kan ha i min katalog?
  • Varför saknas några (eller alla) av mina produkter från Shopify POS?
  • Hur gör jag produkter tillgängliga endast på POS?
  • Måste jag sälja samma produkter i butiken som jag gör online?
  • Fungerar appen i varje land och valuta?

Vad gör Shopify POS?

Shopify POS är en applikation för iOS- och Android-enheter som du kan använda för transaktioner i en fysisk butik eller popup-butik. Hitta produkter, hantera beställningar, ta betalt, dra kreditkort, producera kvitton och kontrollera alltihop från din iPad eller mobila enhet. All bakgrundshantering av din butik görs från din Shopify-admin, som du kan komma åt med vilken webbläsare som helst.

Vilka iPad-, iPhone- och Android-versioner fungerar med Shopify POS?

Obs: Från och med den 2 april 2020 kommer Shopify POS-appen inte längre ha stöd för iOS 10. Efter det här datumet kan du fortsätta använda appen men det går inte längre att uppdatera den. För att få tillgång till buggfixar och nya funktioner måste du uppdatera din enhet till iOS 11. Om det inte är möjligt, byt till att använda Shopify POS på en annan enhet som kör iOS 11 eller högre.

Shopify POS-appen fungerar på följande enheter:

Enheter som fungerar med Shopify kassasystem-app
Enhet Beskrivning
iPhone iPhone 5 eller senare, med iOS 10 eller högre
iPad Generation 4 eller bättre iOS 10 eller högre
iPad Mini Generation 2 eller bättre iOS 10 eller högre
Android Android-enhet som har version 5.0 (Lollipop) eller högre

Obs! Shopify POS-appen stöder inte iOS betaversioner.

Hur börjar jag använda Shopify POS?

Först behöver duinstallera appen. Om du redan har ett Shopify-konto loggar du in på Shopify POS med hjälp av dina inloggningsuppgifter och appen laddar upp din butiks produkter. Om du inte har ett konto ännu kan du börja med en 14-dagars kostnadsfri provperiod och börja skapa produkter direkt från appen.

Varför behöver jag en Shopify-butik om jag inte vill sälja online?

Din Shopify-butik är ryggraden i ditt Shopify POS-system. Du hanterar din kundinformation, ditt Shopify-konto och ditt produktlager från din Shopify-admin, som du kan komma åt från vilken webbläsare som helst. Shopify POS-app hanterar alla kundrelaterade aktiviteter och butiksinställningar.

Vad behöver jag förutom appen?

Shopify POS arbetar med en mängd detaljhandelsvaror, till exempel en kassa, iPad-stativ, kvittoskrivare och streckkodsläsare, men du kan hantera försäljningen utan dessa objekt. Det enda som är nödvändigt är en iPad eller iPhone, Shopify POS-appen, en Shopify-butik (som du kan skapa från appen) och en produkt att sälja. Shopify POS-hårdvara är tillgänglig från Shopify Hardware Store i kontinentala USA, Kanada, Storbritannienoch på Irland.

Kan jag slå ihop min Shopify online-butik med Shopify POS?

Ja. Din Shopify online-butik synkroniseras automatiskt med Shopify POS, och du hanterar hela verksamheten från en kontrollpanel. Produkt- eller lageruppdateringar som du gör i din Shopify-admin kommer omedelbart träda i kraft i Shopify POS.

Finns det en gräns för hur många produkter jag kan ha i min katalog?

Nej. Det finns ingen gräns för hur många produkter du kan skapa, men det finns en gräns för hur många produkter du kan ha i din katalog innan det kan leda till prestandaproblem med din POS-enhet:

Produkt- och variantbegränsningar efter enheter
Enhet Antal produkter Antal varianter
iPad 4 3 000 6 000
iPad 5 5 000 8 000
iPad mini (Alla modeller) 3 000 6 000
iPad Air 5 000 8 000
iPad Pro 9.7" 10 000 15 000*
iPad Pro 10.5" 20 000 40 000*
iPad Pro 12.9" 30 000 50 000*
* These are approximate numbers. High product, variant, and collection counts could result in slower load times when you log in.

Varför saknas några (eller alla) av mina produkter från Shopify POS?

Om du inte redan har lagt till dina produkter till POS-försäljningskanalen kommer de inte att visas i appen. Om du har gjort det och produkterna fortfarande inte visas, se till att du är inloggad på rätt plats.

Hur gör jag produkter tillgängliga endast på Shopify POS?

Om du vill ändra tillgängligheten för en enda produkt väljer du produkten från Produkter och redigerar Produkttillgänglighet så att endast Försäljningsställen är vald. Klicka på Klar och glöm inte att spara innan du lämnar sidan.

Om du vill välja produkter i bulk för att endast vara tillgängliga på POS klickar du sedan på Produkt > Alla produkter, markerar rutorna för alla produkter du vill redigera, klickar på Åtgärder och väljer Gör produkter tillgängliga. Du kan nu markera eller avmarkera alla nödvändiga rutor för att ändra försäljningskanaler där varje produkt är tillgänglig.

Måste jag sälja samma produkter i butiken som jag gör online?

Nej. När du lägger till produkter i din Shopify-admin kan du bestämma om du ska göra dem tillgängliga online, i fysisk butik eller båda.

Fungerar appen i varje land och valuta?

Nästan. Du kan använda Shopify POS över hela världen, men din butik måste vara baserad i ett land där Shopify har kreditkortsleverantörer som stöds.

Din butik

• Kan jag använda Shopify POS om jag har flera kassor i bruk samtidigt?
  • Kan jag använda Shopify POS om jag har flera detaljhandelsbutiker?
  • Kan jag använda Shopify POS om jag har mer än en medarbetare?
  • Måste jag lägga till alla mina produkter från min online-butik i Shopify POS?

Kan jag använda Shopify POS om jag har flera kassor i bruk samtidigt?

Ja. Du kan installera Shopify POS på flera enheter och du debiteras inte något extra. Butiksaktiviteten på alla enheter är synkroniserad med din Shopify-admin.

Kan jag använda Shopify POS om jag har flera detaljhandelsbutiker?

Ja. Du kan lägga till flera platser i din Shopify-admin. Det maximala antalet platser du kan ha beror på din Shopify-plan:

Kan jag använda Shopify POS om jag har mer än en medarbetare?

Ja. Shopify POS för iPad på Shopify-planen eller högre inkluderar personalkonton och du kan ställa in konton för valfritt antal medarbetare.

Måste jag lägga till alla mina produkter från min online-butik i Shopify POS?

Nej. Du kan lägga till alla produkter i din Shopify-admin, oavsett om du säljer dem online eller med Shopify POS. Produkter som du har ställt in för att vara tillgängliga för Shopify POS laddas automatiskt när du loggar in på appen.

Godkänner betalningar

• Vilka betalningsmetoder kan mina kunder använda?
  • Kan jag dela upp en betalning på Shopify POS?
  • Kan jag använda Shopify POS med min egen betalningsterminal?
  • Kan jag göra återbetalningar?
  • Hur byter jag ut ett objekt med Shopify POS?
  • Finns det några transaktionsavgifter eller dolda avgifter jag bör vara medveten om?
  • Kan jag använda en Shopify-kortläsare när jag reser utanför USA, Kanada, Storbritannien och Irland?

Vilka betalningsmetoder kan mina kunder använda?

Om du använder Shopify POS för iPad eller iPhone kan du acceptera alla olika betalningssätt. Om du är i USA eller Kanada kan du dra kreditkort med din iPad och iPhone. Om du är i USA, Storbritannien eller på Irland, kan du acceptera kreditkort och kontaktlösa betalningar med hjälp av EMV-kompatibel Blipp-, Chip- och Swipe-kortläsare.

Utanför USA, Storbritannien, Irland och Kanada kan du köpa eller hyra en extern kreditkortsterminal från en betalningshanterare (en kreditkortsterminal är en enhet som accepterar kreditkort och betalkort). Om du använder Shopify POS för Android kan du acceptera kontanter och kreditbetalningar och du kan dra kreditkort med kortläsaren Swipe (audio-jack).

Kan jag dela upp en betalning på Shopify POS?

Ja. Om du använder Shopify POS för iPad eller iPhone kan du använda flera betalningsmetoder på en enda transaktion. Du kan även erbjuda delbetalningar om du vill låta din kund göra slutbetalningen vid en senare tidpunkt.

Kan jag använda Shopify POS med min egen betalningsterminal?

Ja. Om du använder Shopify POS för iPad kan du skapa anpassade betalningsalternativ inom appen, till exempel kontanter, betalkort eller IOU, och registrera alla typer av betalningar. Alla betalningsalternativ du aktiverar kommer även finnas tillgängliga i Shopify POS för iPhone. Om du använder Shopify POS för Android måste du använda kortläsaren Swipe (audio-jack).

Kan jag göra återbetalningar?

Ja. Om du använder Shopify POS för iPad kan du använda appen för att återbetala ett köp, så länge köpet gjordes med Shopify POS. Om du använder Shopify POS för iPhone eller Android kan du återbetala en beställning från din Shopify-admin eller Shopify-appen.

Hur byter jag ut ett objekt med Shopify POS?

Det bästa sättet att byta ut en vara på är att först återbetala varan och sedan erbjuda kunden en butikskredit.

Finns det några transaktionsavgifter eller dolda avgifter jag bör vara medveten om?

Shopify tar inte ut några extra transaktionsavgifter för POS-ordrar. Om du använder en Shopify-kortläsare med Shopify Payments eller en stödjande kreditkortsleverantör betalar du endast kreditkortshanteringsavgiften. Shopify tar inte ut några avgifter när du accepterar en annan typ av betalning, såsom kontanter, extern debitering eller extern kredit. Om du använder en extern kreditkortsterminal debiteras transaktionsavgifter av din betalningshanterare.

Kan jag använda en Shopify-kortläsare när jag reser utanför USA, Kanada, Storbritannien och Irland?

Ja. Om din butik är baserad i USA, Kanada, Storbritannien eller på Irland kan du använda en Shopify-kortläsare för att acceptera kreditkortsbetalningar överallt i världen där du har en internetanslutning.

Presentkort

• Kan jag använda presentkort med Shopify POS?
  • Vad händer om en kund förlorar sitt presentkort?
  • Kan jag göra en återbetalning för ett presentkort på Shopify POS?
  • Kan jag återbetala ett presentkort på Shopify POS?

Kan jag använda presentkort med Shopify POS?

Ja. Se dokumentationen för presentkort på Shopify POS.

Vad händer om en kund förlorar sitt presentkort?

Om en kund förlorar sitt presentkort kan du utfärda ett ersättningskort.

Kan jag göra en återbetalning för ett presentkort på Shopify POS?

Ja. Du kan göra en återbetalning till samma presentkort som användes för köpet och saldot på presentkortet uppdateras automatiskt.

Kan jag återbetala ett presentkort på Shopify POS?

Ja. Precis som för alla andra produkter kan du återbetala ett presentkort om en kund vill returnera det. Innan du gör återbetalningen måste du inaktivera presentkortet.

Internationella handlare

Kan jag använda en Shopify-kortläsare om min butik är baserad utanför USA, Kanada, Storbritannien och Irland?

Ja. Om din butik är baserad i ett land där Shopify har kreditkortsbetalningsleverantörer som stöds kan du använda Shopify POS. Det finns två viktiga saker att tänka på:

Maskinvara

• Var kan jag köpa en kassa, kvittoskrivare och annan hårdvara?
  • Jag äger redan en del hårdvara. Kan jag återanvända den med Shopify POS?
  • Vad är en kortläsare och hur mycket kostar den?
  • Säljer Shopify hårdvara utanför USA, Kanada, Storbritannien och Irland?

Var kan jag köpa en kassa, kvittoskrivare och annan hårdvara?

Du kan köpa hårdvarupaket och enskilda maskinvarudelar som stöds från Shopify Hardware Store i kontinentala USA, Kanada, Storbritannienoch på Irland. Utanför dessa länder finns stödd hårdvara tillgänglig från auktoriserade återförsäljare.

Jag äger redan en del hårdvara. Kan jag återanvända den med Shopify POS?

Eventuellt. När du migrerar från en annan plattform kan det hända att du kan återanvända viss hårdvara.

Vad är en kortläsare och hur mycket kostar den?

Om du befinner dig i kontinentala USA, Kanada, Storbritannieneller på Irlandkan du använda en Shopify-kortläsare för att dra kreditkort och ta betalt. En Shopify-kortläsare är prisvärd och du kommer att få nytta av låga kreditkortstransaktionspriser genom att använda Shopify Payments. Anslut bara läsaren till din POS-enhet och dina kunder kan skriva in sina namn direkt på skärmen, med signaturer lagrade säkert online.

Säljer Shopify hårdvara utanför USA, Kanada, Storbritannien och Irland?

Vi säljer för närvarande inte våra hårdvaru-kit utanför kontinentala USA, Kanada, Storbritannien och Irland.

Ditt konto

• Hur mycket kostar Shopify POS?
  • Behöver jag ange mina kreditkortsuppgifter för att anmäla mig?
  • Hur faktureras Shopify POS?
  • Hur får jag betalt med Shopify POS?
  • Jag har fler än en detaljhandel. Hur debiteras jag?

Hur mycket kostar Shopify POS?

Alla Shopify-planer (från $9/månad) inkluderar tillgång till Shopify POS. För att kunna använda dess avancerade funktioner, såsom personalhantering och maskinvaruintegration, måste du ha Shopify-planen eller högre.

Behöver jag ange mina kreditkortsuppgifter för att anmäla mig?

Nej. Du kan registrera dig och använda Shopify POS i 14 dagar utan ett kreditkort. I slutet av din kostnadsfria provperiod kan du välja en plan och ange dina kreditkortsuppgifter. Om du vill börja sälja och hantera betalningar under din 14-dagars kostnadsfria provperiod måste du välja en plan och ange dina kreditkortsuppgifter, men du kommer inte debiteras förrän din provperiod löpt ut.

Hur faktureras Shopify POS?

Faktureringen för Shopify POS är prenumerationsbaserad, vilket innebär att ditt kreditkort debiteras automatiskt en gång varje period. Den period som används av Shopify är 30 dagar, så du debiteras 12 gånger under 365 dagar. Det belopp du betalar varierar beroende på den plan du väljer och hur du betalar transaktionsavgifter.

Hur får jag betalt med Shopify POS?

Betalningar som tas via Shopify POS överförs till ditt Merchant-konto.

Jag har fler än en detaljhandel. Hur debiteras jag?

Det maximala antalet platser du kan ha beror på din Shopify-plan: