mPOP allt-i-ett

Om du använder Shopify POS för iPad och din butik är på Shopify-planen eller högre kan du använda allt-i-ett Star mPOP—en kvittoskrivare med en integrerad kassalåda och valfri USB-streckkodsläsare. Du kan också använda ett Heckler Windfall iPad-stativ med mPOP genom att lägga till Heckler PopTop monteringsbord.

Allt-i-ett Star mPOP stöds inte på Android-enheter eller iPhones.

Star mPop - med skanner

Obs! Skannern Star känner bara igen 1D-streckkoder, så du kan inte använda den för att skanna 2D-streckkoder på fysiska presentkort. Om du vill skanna fysiska presentkort måste du använda din iPads frontkamera eller köpa en 2D- streckkodsläsare.

Köpställen för mPOP

MPOP och dess tillbehör finns att köpa från Shopify Hardware Store i USA, Canada, Storbritannien och Irland.

mPOP finns även från tredjepartsåterförsäljare runt om i världen.

Koppla ihop mPOP med din iPad

När mPOP och din iPad har kopplats ihop fungerar kassalådan, kvittoskrivaren och streckkodsläsaren med Shopify POS.

Steg:

1. Se till att skrivaren är ansluten till en strömförsörjning och påslagen. Om du har USB-streckkodsläsaren ska du se till att den är ansluten till mPOP.

2. Tryck på Bluetooth från din iPads huvudinställningar.

3. Under ÖVRIGA ENHETER, tryck på mPOP-enheten för att synkronisera den med din iPad:

Star mPop - bluetooth andra enheter
    När mPOP-enheten är synkroniserad och ansluten, visas den under MINA ENHETER på skärmen för Bluetooth-inställningar:
    Star mPop - bluetooth mina enheter

4. I Shopify POS, gå till inställningsskärmen för Hårdvara och se till att mPOP-mottagarskrivaren visas under ANSLUTEN HÅRDVARA. Om du har streckkodsläsaren visas den separat på samma skärm.

När mPOP visas på inställningsskärmen Hårdvara i Shopify POS-appen kan du ställa in den som standardskrivare (valfritt).

Obs! mPOP visas på inställningsskärmen Maskinvara endast om du använder Shopify POS för iPad och din butik är på Shopify-planen eller högre.

Koppla bort mPOP från din iPad

MPOP ansluts automatiskt till den sista enheten som den synkroniserades med. Om du vill använda mPOP med en annan enhet måste du koppla bort mPOP från din iPad.

Steg:

1. Tryck på Bluetooth från din iPads huvudinställningar.
  2. Klicka på ⓘ-ikonen bredvid mPOP:
    Star mPop - mpop ikon
  3. Tryck på Koppla bort:
    Star mPop - Bluetooth-inställningar
  4. Tryck på Glöm den här enheten.
  5. Tryck på OK för att bekräfta att du vill att iPad ska glömma mPOP:
    Star mPop - bekräfta glöm
  6. I Shopify POS kan du ta bort mPOP-mottagarskrivaren och skannern från inställningsskärmen Hårdvara genom att dra var och en åt vänster och sedan trycka på Radera.

Tillverkarens användarmanual

Mer information om hur du ställer in och använder mPOP, inklusive hur du installerar kvittopapper, ansluter Star-skannern och felsöker mPOP, se tillverkarens användarmanual.

Köp kvittopapper för din mPOP-skrivare

Alla termiska pappersrullar fungera med mPOP om papperet uppfyller följande specifikationer:

Pappersspecifikationer för mPOP-skrivare
Bredd 57,5 mm ± 0, 5 mm
Tjocklek Mellan 0,053 mm och 0,075 mm
Rullens diameter Upp till 50 mm

Du kan köpa kvitton för allt-i-ett Star mPOP från Shopify Hardware Store.

Felsökning

• Aktivera Automatisk anslutning
  • Streckkodstyper som stöds
  • Tillverkarens felsökningsguide

Aktivera Automatisk anslutning

Om du köper din mPOP från någon annanstans än Shopify Hardware Store, eller om du återställer enheten till fabriksinställningarna, kan alternativet Automatisk anslutning stängas av. I det här fallet måste du manuellt ansluta mPOP till din iPad när de kopplas bort.

Om alternativet Automatisk anslutning är avstängt kan du använda appen mPOP Utility att slå på det. När du har aktiverat alternativet ansluter mPOP automatiskt till den sista iPad som den synkroniserades med närhelst båda enheterna är på.

Obs! Om du köper mPOP från Shopify Hardware Store är Automatisk anslutning aktiverad och mPOP ansluts automatiskt till den iPad som den senast synkroniserades med. Du behöver inte aktivera Automatisk anslutning manuellt.

Steg:

1. Se till att du har synkroniserat mPOP med din iPad och att de är anslutna:

Star mPop - bluetooth-synkronisering

2. Från din iPad, installera och öppna appen MPOP Utility.

3. Från appen mPOP ska du se till att din mPOP är vald under Vald enhet:

Star mPop - vald enhet

4. På menyn längst ned på skärmen trycker du på Inställning.

5. Från Inställningsskärmen trycker du på Bluetooth-inställningar:

Star mPop - Bluetooth-inställningar

6. Inaktivera alternativet Nytt synkroniseringstillstånd genom att trycka på dess växlingsknapp.

7. Aktivera alternativet Automatisk anslutning genom att trycka på växlingsknappen:

Star mPop - bluetooth-knapp

8. Tryck på Tillämpa och tryck sedan på Ja.

9. Tryck på OK.

10. Om du vill tillämpa ändringarna på din mPOP ska du stänga av och slå på den igen. MPOP kommer nu att ansluta till din iPad automatiskt när de är både påslagna och inom räckhåll.

Streckkodstyper som stöds

Star-streckkodsläsaren stöder följande 1D-streckkodstyper:

• Bookland EAN
  • Codabar/NW7
  • Code 11, 39, 93, 128
  • Interleaved 2 of 5 (ITF)
  • Industrial 2 of 5
  • Matrix 2 of 5
  • MSI/Plessey
  • UK/Plessey
  • Telepen
  • RSS (Limit, Stack, Expansion Limit, Expansion Stack)
  • UPC/EAN (UPC-A, UPC-E, EAN-13, EAN-8)

Tillverkarens felsökningsguide

Star Micronics har felsökningsguide som du kan hänvisa till om du har några problem med mPOP. Om du inte kan lösa ett problem kan du också kontakta Shopify-support.