Streckkodsläsare

Om du använder Shopify POS för iPad och du är på Shopify-planen eller högre, kan du använda våra stödda Bluetooth-streckkodsläsare för att snabbt lägga in rabattkoder och lägga till produkter i kundvagnen i kassan. De trådlösa streckkodsläsarna kan skanna streckkoder på avstånd på upp till 100 meter från din iPad, vilket ger dig fullständig rörelsefrihet i din detaljhandelsbutik.

Obs! Om du inte är på Shopify-planen eller högre kan du använda din iOS- eller Android-enhets kamera för att skanna både 1D- och 2D-streckkoder.

De Bluetooth-streckkodsläsare som vi stöder är:

1D streckkoder kontra 2D streckkoder

Ditt val av streckkodsläsare beror på om du vill skanna 1D eller 2D streckkoder. De två typerna av streckkoder är lätta att skilja från varandra och har olika användningsområden. Du kan använda Socket Mobile S740 och CHS 7Qi 2D streckkodsläsare för att skanna både 1D och 2D streckkoder.

1D-streckkoder

1D-streckkoder är en rad parallella linjer av varierande tjocklek:

Shopify POS - streckkodsexempel

Du kan skapa streckkodsetiketter med 1D-streckkoder för dina produkter och sedan använda streckkodsläsaren Socket Mobile S700 och CHS 7Ci 1D eller din iOS- eller Android-enhets framåtvända kamera för att snabbt lägga till produkter i Shopify POS-kundvagnen när du tar betalt av en kund:

Shopify POS - streckkodsläsaretikett

2D-streckkoder

2D-streckkoder är ett mönster av svarta och vita block som är placerade i en kvadrat:

Shopify POS - 2d streckkodsexempel

Med Shopify POS kan du använda 2D-streckkoder på några olika sätt:

• Skanna streckkoden på ett presentkort för att lägga till det i kundvagnen när du säljer ett fysiskt presentkort.
  • Skanna en fysisk eller pappersstreckkod i kassan när du löser in ett presentkort.
  • Skanna en rabattkod för att tillämpa den på beställningen.
  • Använd kvittoskrivaren för att skriva ut presentkort med 2D-streckkod.
  • Inkludera 2D-streckkoder på kundkvitton så att du kan skanna dem i framtiden för att hitta den tillhörande beställningen.

Bevilja Shopify POS-app åtkomst till enhetens kamera

Du kan använda din iOS- eller Android-enhets kamera för att skanna följande 1D- och 2D-streckkoder:

• Produkter
  • kvitton
  • presentkort (endast 2D)

Obs! Kameran kan inte skanna en streckkod om du håller den för nära eller för långt bort från kameran. När du skannar en streckkod håller du den 10-15 tum från enhetens kamera.