Kortläsare för kort med magnetremsa (30 pin)

Obs! Swipe-kortläsaren (30 pin) har avbrutits. Om du för närvarande använder den här kortläsaren kan du fortsätta göra det eller så kan du byta till en annan kortläsare.

Shopify POS - 30 pin card reader

Kompatibla enheter och betalningsleverantörer

Obs! Shopify POS kräver iOS 10, som inte stöds på iPad 2/3 eller iPhone 4/4S. Shopify rekommenderar att du uppgraderar till en enhet som stöder iOS 10 och framtida versioner av Shopify POS. Om du uppgraderar din enhet måste du också byta kortläsare.

För att använda kortläsaren för kort med magnetremsa (30 pin) måste du ha Shopify Payments eller en POS-stödd betalningsleverantör aktiverad.

Din POS-enhet behöver en internetanslutning för att använda Swipe (30 pin) Card Reader. Var du än säljer ska du se till att din enhet kan ansluta till internet under transaktioner med antingen wi-fi eller enhetens mobildata.

Följande tabell visar vilka enheter och betalningsleverantörer som är kompatibla med Swipe (30 pin) Card Reader:

Enheter och betalningsleverantör som är kompatibla med kortläsaren Swipe (30 pin)
Enhet Godkända betalningsleverantörer Måste min butik vara på Shopify-planen eller högre?
  • iPad 2/3
  • iPhone 4/4S
Shopify Payments (USA och Kanada) Nej
Authorize.net (USA och Kanada) Ja
First Data Payeezy (USA) Ja

Kortläsaren för kort med magnetremsa (30 pin) är inte kompatibel med Android-enheter. Om du har en Android-enhet kan du använda kortläsaren för kort med magnetremsa (audio-jack) eller en extern betalningsterminal.

Installera kortläsaren Swipe (30 pin)

För att installera kortläsaren Swipe (30 pin), anslut kontakten till din iPad eller iPhone. Du kan använda de plastadaptrar som medföljer kortläsaren för att se till att det är säkert.

Kortläsaren har en genomgående mikro-USB-port, så att du kan hålla din iPhone eller iPad ansluten till en strömförsörjning. Vi levererar en mikro-USB-kabel med kortläsaren för detta ändamål.

Så här drar du ett kort

Dra kreditkortet över kortläsaren med kortets magnetremsa vänd bort från dig:

Felsökning

Om kortläsaren inte fungerar ska du gå igenom följande steg med en testorder för en snabbförsäljningsprodukt för $1,00 (du kan återbetala ordern senare):

Steg:

1. Kontrollera att du har en internetanslutning. Shopify POS måste ansluta till internet via wi-fi eller enhetens mobildata för att bearbeta betalningar. Om du inte kan ansluta till internet kan du inte behandla kortbetalningar.

2. Använder du en kompatibel betalningsleverantör och valuta? Du kan bara använda kortläsaren för kort med magnetremsa (30 pin) om:

- din butik är baserad i USA eller Kanada - Du använder en kompatibel betalningsleverantör - Din butiks valuta är i USD eller CAD

Om ett av dessa krav inte är sant för dig kan du fortfarande ta emot kreditkortsbetalningar med hjälp av en extern betalningsterminal.

1. Se till att du trycker på Kredit på betalningsskärmen. Betalningsalternativet Externt terminal är endast till för om du använder en extern betalningsterminal istället för en kortläsare som stöds av Shopify.

2. Kontrollera att läsaren är korrekt ansluten till din POS-enheten och att enhetens hölje inte är i vägen.

3. Se till att du drar kortet korrekt med magnetremsan vänd bort från dig.

4. När du har tryckt på Kredit på betalningsskärmen, koppla ur kortläsaren och anslut den sedan till POS-enheten igen. Kontrollera att du ser en Kortläsare ansluten-avisering.

5. Försök ange kreditkortsinformationen manuellt. Om det fungerar finns det ett problem med kortläsaren.

6. Om den manuella inmatningen inte fungerar, stäng då av Shopify POS-appen, stäng av enheten och dra ur kortläsaren. Stäng av enheten igen, öppna Shopify POS, anslut kortläsaren och försök med en annan testorder.

Om kortläsaren fortfarande inte fungerar kan du konsultera tillverkarens installations- och bruksanvisning. Du kan även uppgradera till en kortläsare som stöds.